SM-liigakierros 3. maaliskuuta 2009, kierros 57/58  
 

Ilves - JYP

Viime aikoina pahasti pelinsä kadottanut Ilves saa kovimman mahdollisen vieraan Hakametsään, kun sarjakärki JYP matkustaa Ilveksen vieraaksi. Panokset Hakametsän kamppailuun ovat kovat. Voitolla kotijoukkue Ilves saattaisi varmistaa paikkansa playoffien ensimmäiselle kierrokselle. Tappio siirtäisi pudotuspelihaavetta runkosarjan viimeiselle kierrokselle. Kotijoukkue Ilves löysi vuodenvaihteen jälkeen peliinsä uutta terävyyttä, mutta viime aikoina peli on yskinyt rajusti. Viidestä viime ottelusta tamperelaiset ovat hävinneet jokaisen. Vierasjoukkue onkin ennakkosuosikki illan otteluun. Se on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme, mutta paineet ovat kovat myös jyväskyläläisillä. Suora voitto Ilveksestä sinetöisi käytännössä runkosarjan voiton JYPille ja paikka ensi kauden CHL-karsintaan varmistuisi. Ilvekseltä on viime kierroksilla puuttunut muutamia avainpelaajia ja se on näkynyt. Joukkueen ylivoima ei ole toiminut toivotulla tavalla ja maaliverkot eivät heilu. Merkki X.

Canal+ Sport 1 näyttää ottelustudion ja ottelun klo 18.15 alkaen. 

 

 

KalPa - Pelicans

Kynsin ja hampain runkosarjan voitosta taisteleva KalPa saa vieraita Lahdesta, kun Pelicans matkustaa Niiralan monttuun savolaisten vieraaksi. Tästäkään ottelusta ei panoksia puutu. Mikäli JYP häviää oman ottelunsa Hakametsässä ja KalPa voittaa oman ottelunsa varsinaisella peliajalla, siirtyy runkosarjan voittotaistelu runkosarjan viimeiselle kierrokselle. Kuopiolaiset ovatkin pelanneet viime aikoina loistavasti. Kuudesta edellisestä ottelusta kuokkaan on tullut vain JYPiltä vieraissa ja sekin rankkareitten jälkeen. Pekka Virta onkin saanut joukkueen hyvään vireeseen juuri ennen kevään playoffeja ja se enteilee hienoa kevättä Kuopioon. Ennen kauden alkua vierasjoukkue Pelicansia odotettiin kuuden joukkoon, mutta Hannu Aravirran suojatit eivät ole päässeet täyteen iskuun missään vaiheessa kautta. Joukkue on sarjan kymmenes ja taistelee vimmatusti viimeisestä sääliplayoff-paikasta. Kaikki onkin vielä lahtelaisten omissa käsissä ja voitto kuopiosta nostaisi pussinokkien osakkeita roimasti. Merkki 1.

 

   

Kärpät - HPK

Taistelu pudotuspelien kotiedusta käy kuumimmillaan, kun Oulun Kärpät saa vieraaksi HPK:n Hämeenlinnasta. Panoksia ei tästäkään ottelusta puutu, sillä joukkueet ovat sarjan sijoilla neljä ja viisi. HPK on neljäntenä pisteen edellä viidentenä olevia oululaisia. Ottelussa ei ennakkosuosikkia ole vaikka viime aikojen kuntopuntari näyttää karvan verran paremmalta HPK:n kannalta. Oranssipaidat ovat voittaneet viisi edellistä otteluaan. Kärpillä puolestaan viisi edellistä ottelua on tuottanut kolme voittoa. Oulun Raksila on tunnetusti vaikea paikka pelata vierasjoukkueelle ja se nostaakin Kärpät samalle viivalle hämeenlinnalaisten kanssa. Kumpikin joukkue tarvii ehdottomasti voiton ottelusta noustakseen vahvoille viimeistä kotietupaikkaa jaettaessa. Tämä pari saattaa kohdata myös pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja ottelussa haetaan varmasti ennakkoasetelmia tuleviin kohtaamisiin. Fyysinen ja vähämaalinen ottelu. Merkki X.

 

SaiPa - HIFK

Kevättä kohden kovaaseen vireeseen äitynyt HIFK matkustaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. Kummankin joukkueen kannalta ottelu on käytännössä merkityksetön. HIFK on varmistanut paikkansa sarjan seitsemäntenä ja se voi alkaa jo valmistautumaan jo playoffien ensimmäiselle kierrokselle. Myös SaiPan paikka sarjan jumbona on ollut jo jonkun aikaa selvä ja lappeenrantalaiset voivatkin keskittyä jo playout-karsintoihin. HIFK on voittanut kuudesta edellisestä ottelustaan viisi. Ainut tappio viime kierroksilta on jyväskylästä, kun JYP taisteli pisteet helsinkiläisten nenän edestä. Kari Jalonen onkin saanut punapaidat loistavaan iskuun ennen kevään ratkaisupelejä ja helsinkiläisiä voidaankin pitää tulevien pudotuspelien mustana hevosena. Luvassa saattaa olla murskajaiset. Merkki 2.

 

 

TPS - Blues

Raivoisasti viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva TPS saa vieraaksi Espoon Bluesin. Tämä ottelu ei panoksien kannalta jää yhtään muille kärkiotteluille. TPS on sarjan yhdestoista tasapisteissä Pelicansin kanssa. Jaossa onkin viimeiset pudotuspelipaikat ja TPS haluaa varmasti omansa. Joukkue otti tärkeän voiton lauantaina kotonaan, kun se kukisti sarjajohtaja JYPin 2-1. Blues on pelannut viime aikoina hyvin ja joukkue voitti sunnuntaina Jokerit vieraissa tiukan taistelun jälkeen. Espoolaiset taistelevat vimmatusti kotiedusta HPK:n, Kärppien ja Jokereiden kanssa. Tällä hetkellä sinipaidat ovat sarjataulukon kuudensia, tasapisteissä viidentenä olevien Kärppien kanssa. HPK on neljäntenä pisteen edellä ja Jokerit puolestaan ovat kolmantena kaksi pistettä edellä, yhden pelin enemmän pelanneena. Panoksia ei siis tästäkään ottelusta puutu. Merkki X.

 

   

Ässät - Lukko

Viime vuosina todella kuumiakin taisteluita käyneet Ässät ja Lukko kohtaavat tällä kaudella viimeistä kertaa. Ässien mahdollisuus pudotuspeleihin on karissut viime kierroksilla tulleiden tappioiden myötä. Lukko sen sijaan taistelee kynsin ja hampain paikasta auringossa. Joukkue on sarjan yhdeksäs pisteen edellä kymmenentenä olevaa Pelicansia. Voitolla raumalaiset parantelisivat asemiaan pudotuspelipaikasta. Porilaiset ei varmasti halua, että Lukko jatkaa pelejään, joten luvassa onkin kiihkeä taistelu. Ylilyöntejä saattaa olla luvassa ja ottelun tuomarikaksikko saattaa joutua koville, kun länsirannikon paremmuutta ratkotaan viimeistä kertaa tällä kaudella. Aikaisemmat pelit tältä kaudelta on menneet Ässille 3-1 otteluvoiton ja Lukko varmasti haluaakin viedä ottelun ja parannella asemiaan kymmenen sakissa. Raumalaiset ovat viime kierroksilla pelanneet pirteästi ja se tekeekin joukkueesta lievän ennakkosuosikin illan otteluun. Merkki 2.