SM-liiga: Finaalit - 4. ottelu - 14.4.2009  

Kärpät - JYP

Kärpät on ensimmäistä kertaa selkä seinää vasten kevään 2009 finaaleissa. JYP on kaikkien yllätykseksi jyrännyt 3-0 johtoon ottelusarjassa ja jyväskyläläisillä on loistava mahdollisuus ottaa seurahistoriansa ensimmäinen Suomen mestaruus.

JYP on osoittanut todellakin olevansa kypsä voittamaan jotain. Joukkue pelaa nimenomaan joukkueena ja mustelmia ei pelätä. Kiekkojen eteen heittäydytään ja jokainen tilanne taistellaan loppuun asti vaikka pohkeissa painaisikin jo pitkä vaihto. JYPin tiivis viisikkopuolustus ja nopea suunnanmuutospeli on ollut myrkkyä Kärpille. Kun JYP prässää ylhäältä kahdella kiinni, on Kärppä-puolustus helisemässä ja avauspeli takertelee. Tämän seurauksena joukkue ei saa riittävästi organisoituja hyökkäyksiä ja JYPin loistava ohjauspeli pakottaa Kärppä-pelaajat pois parhailta maalintekosektoreilta. Kun myös maalivahtipelissä jyväskyläläiset Pekka Tuokkola ja Sinuhe Wallinheimo vievät kollega Tuomas Tarkkia, on JYPin resepti mestaruuteen valmis. Mikään joukkue ei ole koskaan aikaisemmin SM-liigan historiassa hävinnyt finaaleja johtaessaan sarjaa 3-0. Eikä niin tule käymään tänä keväänäkään.

Kärpät on hyvä kotijoukkue kuten toinen finaali osoitti ja se painoi läpi ottelun päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta se ei onnistunut tekemään maalia. Kiitos JYPin loistavan puolustuksen ja maalivahtipelin. Toista samanlaista pyöritystä JYP ei kuitenkaan tule kestämään. Kärpät lieneekin tiistai-illan ennakkosuosikki, mikäli oululaisten asennepuoli on kunnossa. Jos tähtipelaajat nousevat tasolleen ja Tarkki pelaa maalissa hyvän ottelun, on Kärpillä oiva sauma ottaa sarjan avausvoitto. Näin tulee käymään mikäli JYP-pelaajat miettivät jo tulevia mestaruusjuhlia.

Merkki 1.

Ottelusarja ennen illan kierrosta: 0-3