SM-liigakierros 4.10

 

 

JYP - HPK

Jyväskylässä kohtaavat joukkueet sarjataulukon molemmista päistä. JYP porskuttaa vahvassa myötätuulessa ja on sarjan kärkipaikalla. Yhtä hyvin ei mene Hämeenlinnalaisilla. Joukkue on jumittunut sarjataulukon jumboksi ja peli ei tunnu kulkevan. Ennakkosuosikista ei illan ottelussa ole epäselvää. HPK:n ongelma on ollut maalinteko ja ennenkaikkea joukkueen kokenut kaarti ei ole pystynyt vastaamaan heille asetettuihin odotuksiin. Muuttuuko kurssi tänään? Ei muutu, JYP jyrää HPK:n vahvalla kotipelillä. Merkki 1.

 

Kärpät - HIFK

Ottelu siirretty Kärppäjoukkeessa riehuvan vatsatautiepidemian vuoksi.

 

 

   

Lukko - Pelicans

Raumalla kohtaavat Lukko ja Pelicans. Lukko on ollut yksi alkukauden kovimmista yllättäjistä ja se viihtyikin jo hetken sarjataulukon kärjessä. Tällä hetkellä joukkue on kolmantena, mutta vain kaksi pistettä johtavaa JYPiä perässä. Pelicans käänsi kurssinsa viime pelissä Tapparan kustannuksella ja haluaakin nyt jatkaa nousukiitoaan. Helppoa se ei tule olemaan, siitä pitää huolen vakuuttavan alkukauden pelannut Lukkomaalivahti Petri Vehanen. Lukko lähtee otteluun ennakkosuosikkina ja onkin selvää että joukkuetta on vaikea kaataa sen kotiluolassaan Äijänsuolla. Tiukka yhden maalin voitto lukolle. Merkki 1.

 

 

SaiPa - Ilves

Idän sputnikit saa vieraakseen Ilveksen. Molempien alkukausi on ollut vuoristorataa, eikä parasta pelivirettä ole löytynyt. Ilves koki kovan menetyksen perjantain pelissä, kun kolossihyökkääjä Marko Anttila joutui jättämään kaukalon. Mieheltä huidottiin sormi murskaksi ja Lempäälän Jättiläinen on poissa ainakin viikon päivät. Ilveksellä saattaa painaa pohkeissa edellisen päivän TPS ottelu vaikka se veikin ottelun nimiinsä selvin numeroin. SaiPa on vaikea kaadettava kotonaan Kisapuistossa, mikäli joukkue saa hurmoksen päälle. Edellinen kotipeliesitys oli luokaton, tälle illalle joukkue parantaa. Kotivoitto. Merkki 1.

 

 

Tappara - Jokerit

Hakametsään saapuu vieraita Helsingistä. Jokerit pääsi torstaina koittamaan pelaamista NHL-seuraa vastaan kun Pittsburgh Penguins vieraili Hartwall Areenalla. Voittoon asti narripaitojen yritys ei riittänyt mutta tukun hyviä maalipaikkoja ja yhden maalin joukkue sai tehtyä. Tänään vastus on astetta helpompi, vaikka Tapparaltakin yksi NHL tason pelimies löytyykin. Ville Nieminen nimittäin johtaa liigan maalipörssiä ja aiheuttaa hämminkiä vastustajan maalilla illasta toiseen. Äärimmäisen hankala pelaaja vastustajalle. Tänään Villen taidot eivät kuitenkaan Jokerimaalivahti Juuso Riksmanin ohitukseen riitä ja pisteet matkaavat Helsinkiin.  Merkki 2.

 

TPS -Blues

TPS saa vastaansa Espoon Bluesin. Ennakkosuosikkia on tästä ottelusta turha hakea. Blues on ollut muutamaa peliä lukuunottamatta todella vakuuttava koko alkukauden ja en näe mitään syytä miksei se jatkaisi hyviä otteitaan. TPS sen sijaan on suorastaan kriisissä. Joukkueelta ei tunnu onnistuvan mikään ja se kalvaa ehdottomasti nuoren joukkueen itseluottamusta. Kurssi ei muutu tänäänkään ja Blues hakee helpot pisteet Turusta rumin lukemin. Merkki 2.

 

 

 

Ässät - KalPa

Porin Isomäessä kohtaavat Ässät ja KalPa. Molempien joukkueiden alkukausi on ollut positiivinen yllätys. KalPa keikkui hetken jopa sarjan jaetulla kärkipaikalla ja on tälläkin hetkellä viides. Ennen kautta paljon parjattu patalaumakin on jättänyt median arvaukset omaan arvoonsa ja näyttänyt että pelit ratkotaan kaukalossa. Nuori joukkue pelaa ennakkoluulottomasti ja rohkeasti. Vaikka joukkue hävisikin kaksi kertaa tällä viikolla JYPille on joukkueen suunta oikeaan. Tänään se nappaa KalPalta tärkeät pisteet ja turvaa paikkaansa sarjataulukon keskikastissa.  Merkki 1.