SM-liigakierros 5. maaliskuuta 2009, kierros 58/58  
 

Blues - Ässät

Espoon Barona-Areenalla riittää vielä panosta, kun Blues ja Ässät kohtaavat runkosarjan viimeisellä kierroksella. Ässät on mahdollisuutensa pudotuspeleihin menettänyt, mutta kotijoukkue Blues taistelee vielä jopa runkosarjan toisesta sijasta. Mikäli Blues hoitaa oman pelinsä ja Jokerit voittaa HPK:n, nousevat espoolaiset toiseksi. Mikäli kotijoukkue Blues häviää ja Kärpät, Jokerit ja KalPa voittavat oman pelinsä tippuvat espoolaiset kuudenneksi. Kaikki on siis espoolaisten osalta auki ja Petri Matikainen tekeekin varmasti kaiken saadaakseen joukkonsa täyteen iskuun. Ässät on pelannut varsin pirteästi pudotuspelipaikan karkaamisen jälkeen. Tiistaina se kaatoi Lukon kotonaan vakuuttavan esityksen jälkeen ja se lähtee varmasti voittamaan viimeistä runkosarjaotteluaan. Merkki 1.

 

 

HIFK - TPS

Helsingin vanhassa jäähallissa kohtaavat HIFK ja TPS. HIFK on varmistanut jo paikkansa sarjan seitsemäntenä ja joukkue valmistautuukin jo playoffien ensimmäiselle kierrokselle. Ainut panos HIFK:n osalta illan ottelussa on Kim Hirschovits, joka tavoittelee kuumeisesti pistepörssin voittoa. Mies on tasapisteissä (63p.) JYPin Jarkko Immosen kanssa ennen viimeistä kierrosta. Mikäli herrat päätyvät tasapisteisiin vie JYP-hyökkääjä voiton. Immosella on tehtyjä maaleja enemmän, mikä kääntääkin vaakakupin jyväskyläläisen eduksi. HIFK-käskijä Jalonen varmasti peluuttaakiin ykkössentteriään paljon etenkin ylivoimissa, jotta HIFK-kapteeni Hirschovits ottaisi pörssin nimiinsä. Vahvan alkuvuoden pelanneet turkulaiset ovat voittaneet viimeisestä kuudesta ottelustaan vain yhden ja tippuneet sarjataulukossa sijalle 11 ja ulos pudotuspelipaikalta. TPS:llä on tosin vielä voitolla mahdollisuudet nousta viimeiselle pudotuspelipaikalle. Joukkue tarvitsee ehdottomasti suoran kolmen pisteen voiton. Mikäli voitto heltiää vasta jatkoajan/voittolaukauskilpailun jälkeen (2p.) ja Lukko voittaa Ilveksen, ovat turkulaiset ulkona huonomman maalieron vuoksi. TPS lähteekin varmasti täydellä höyryllä vieraskaukaloon haastamaan kovassa vireessä olevaa kotijoukkuetta. Merkki 2.

 

 

HPK - Jokerit

Rinkelinmäellä käydään raivoisa taistelu pudotuspelien kotiedusta, kun HPK ja Jokerit kohtaavat Patria-Areenalla. HPK on tehnyt koko helmi- ja maaliskuun vakuuttavaa jälkeä. Hämeenlinnalaiset ovat voittaneet kaikki kuusi edellistä otteluaan ja Jukka Rautakorpi onkin virittänyt armeijansa loistavaan iskuun ennen pudotuspelejä. Tiistaina ritaripaidat hakivat arvokkaan vierasvoiton Oulusta, kun Kärpät taipui kotonaan 3-1. Jokerit menetti viime viikolla mahdollisuuden runkosarjan voittoon, kun sekä Blues, että Lukko voittivat narripaidat. Kotijoukkue HPK lähteekin illan otteluun lievänä ennakkosuosikkina, vaikka Jokerit onkin viime vuosina Hämeenlinnassa hyvin viihtyneet. HPK on ennen illan kamppailua sarjataulukon toisena, 98 pisteellä. Vierasjoukkue Jokerit puolestaan majailee taulukon sijalla viisi, kaksi pistettä kerhoa perässä. Vierasvoitolla Jokerit varmistaisi vähintään neljännen sijan ja kotiedun ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle. Myös kotijoukkue HPK lähtee varmasti kovalla mentaliteetilla otteluun, sillä häviö Jokereille ja Bluesin ja KalPan voitot omissa peleissään tiputtaisivat hämeenlinnalaiset viidenneksi ja ulos kotietupaikalta. Panokset ovat siis huipussaan kun kiekko putoaa Rinkelinmäellä jäähän. Merkki 1.

 

   

JYP - SaiPa

Illan ainoa panokseton ottelu käydään Jyväskylässä, kun JYP ja SaiPa kohtaavat. Vierasjoukkue SaiPan kausi on ollut pannukakku jo syksystä lähtien ja katseet onkin käännetty jo kohti tulevia playout-otteluita. Kotijoukkue JYP sinetöi runkosarjan voiton tiistaina Hakametsässä, kun se murskasi Ilveksen tylyin 7-2 lukemin. Ilves jäähyili ja JYP jyräsi ylivoimalla suvereeniin voittoon. Tehomiehinä hääri tutut miehet. Jarkko Immonen teki tehot 2+3 ja Antti Virtanen tehot 1+5. Jyväskyläisyleisö odottaakin Immoselta lisätehoja päätöskierrokselta, jotta runkosarjan voiton lisäksi myös pistepörssin voitto saataisiin Jyväskylään. Jos SaiPa joutuu rikkomaan, on Immosella loistava tilaisuus iskeä tehoja ja luovia itsensä pistepörssin ykkössijaan. Merkki 1.

 

 

Lukko - Ilves

Illan tv-ottelu käydään Rauman Äijänsuolla, jossa kohtaavat Lukko ja Ilves. Ilves on sarjatauluko yhdeksäntenä pisteen edellä Lukkoa. Ilvekselle riittää yksikin piste pudotuspeleihin. Silloin joukkue olisi minimissään kymmenes, tasapisteissä TPS:n kanssa ja menisi jatkoon paremman maalieron turvin. Lukko puolestaan tarvii vähintään kaksi pistettä ottaakseen viimeisen pudotuspelipaikan. Sillä se olisi turkulaisten kanssa tasoissa ja menisi maalieron turvin jatkoon. Molemmat joukkueet hävisivät tiistaina ottelunsa ja valmentajat tekevät varmasti kaikkensa piiskatakseen omat joukkonsa voittoon. Mutta pelin henki on selvä. Ottelun voittaja varmistaa paikkansa pudotuspeleihin. Riippuen TPS:n pelistä häviäjä voi selvitä jatkoon tai joutua playout-karsintoihin. Kotihalli ja viime aikoina napsitut muutamat tärkeät voitot nostavat kettupaidat lieviksi ennakkosuosikeiksi. Ilveksen tammikuussa aloittama kiri toi monta tärkeää taisteluvoittoa, ja joukkue kamppaili parhaimmillaan jopa kuudennesta sijasta, mutta viime aikojen surkeat esitykset ja kuuden ottelun tappioputki ovat laskeneet tamperelaisten osakkeita. Merkki 1.

Canal+ Sport 1 näyttää ottelustudion ja ottelun klo 18.15 alkaen.

 

 

Pelicans - Kärpät

Tiistaina pudotuspelipaikan varmistanut Pelicans saa vieraakseen äärimmilleen ärsytetyn kärppälauman. Kärpät ovat sarjataulukon kuudensia ja oululaisilla onkin vielä pienen pienet mahdollisuudet ensi viikolla alkavien pudotuspelien kotietuun, mutta se vaatisi KalPan ja Jokereiden täydellistä kompastumista omissa otteluissaan. Siitä huolimatta vierailijat lähtevät varmasti kovalla sykkeellä peliin. Sillä muilla paikkakunnilla kaikki on mahdollista ja olisikin todella typerää luovuttaa taistelu ennen viimeistä kierrosta. Kärppien tuulennopealle laiturille, Toni Koivistolle ottelu on tärkeä. Koivisto jahtaa edelleen pistepörssin voittoa. Matkaa ykkössijaan on vain kaksi pistettä, joten kultakypärälle onkin luvassa isot minuutit illan ottelussa. Pelicans on parantanut otteitaan kevättä kohden ja syytä onkin tai playoffeissa tulee noutaja nopeasti. Merkki 2.

 

 

Tappara - KalPa

Tappara ja KalPa kohtaavat Hakametsän torstai-illassa, jossa panosta on vaan vierasjoukkue KalPalla, joka taistelee kuumeisesti playoffien kotiedusta. Tapparan panoksena voidaan pitää ainoastaan kunniaa. Se haluaa varmasti voittaa runkosarjan viimeisen ottelun kotiyleisön edessä ja kiillottaa kilpeään edes hiukan. Tamperelaisten kausi on syksystä asti ollut yhtä vuoristorataa ja Janne Ojasen loukkaantumisen jälkeen on tamperelaisten peli ollut todella sekavaa. Voitto kotiyleisön edessä toisi lisäuskoa tuleviin playout-peleihin. KalPan osalta varmaa on ainoastaan se, ettei joukkue voi tippua kuudetta sijaa alemmaksi, joten pääsy pudotuspelien toiseen vaiheeseen on varma. Tällä hetkellä kuopiolaiset on taulukon neljäntenä ja suora kolmeen pisteen voitto toisi varman kotiedun. KalPa tuleekin varmasti hyvällä liikkeellä peliin ja Tapparan pakkikalusto saakin olla tarkkana, mikäli se haluaa pitää oman maalinsa puhtaana. Merkki 2.