SM-liigakierros 6.1.2009  
 

HPK - Ilves

Hämeenlinnan Patria-Areenalla pelataan kiekkoa jälleen tiistaina, kun vieraaksi matkustaa Tampereen Ilves. Kotijoukkueen alkukausi meni vahvasti vieraspainotteisesti, joten HPK:lla on edessään peräti yhdeksän kotiottelun tammikuu, joten joukkueen on varmast tarkoitus kerätä iso pistepotti kuluvalta kuulta. Kerholla on kuitenkin paljon parannettavaa, sillä nimenomaan kotona pelaaminen on ollut joukkueelle tällä kaudella vaikeaa. Ilveksen peli on tökkinyt vieraissa tällä kaudella, ja siinä on HPK:n paikka iskeä. Vaikka Ilves on kolmen ottelun voittoputkessa, on kotijoukkue ennakkosuosikki illan taistoon. Merkki 1.

 

 

Jokerit - JYP

Koko tammikuun kovin ottelu. Sarjataulukon ykkönen vs kakkonen. Tässä ottelussa saatetaan ratkoa osittain jo runkosarjan voittajaa. Jos JYP voittaa se pääsee mukavalle karkumatkalle pahimmasta kilpailijastaan. Jos kotijoukkue Jokerit voittaa, se saa kirittyä mukavasti JYPiä. Hartwall Areenalla on luvassa todellinen jännitysnäytelmä, kun nämä kaksi joukkuetta kohtaavat toisensa. Jokerit ei ole tällä kaudella tehnyt maaliakaan JYPin verkkoon, sillä aiemmat ottelut ovat päättyneet jyväskyläläisten voittoihin lukemin 1-0 ja 2-0. Jyväskyläläisten maalilla on molemmissa otteluissa häärinyt liikuntalautakunnan varapuheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo. "Sinkku" nähdään maalissa myös tänään.  Helsinkiläisittäin ennusmerkit tiistaillekaan eivät ole järin hyvät, sillä Jokerien hyökkäyspelaaminen on ollut jo pitkään todella heikkoa. JYP hävisi lauantaina kotonaan Tapparalle ja mikäli sama löysäily jatkuu, korjaa kotijoukkue pisteet. Mutta jos JYP saa koneen täyteen lentoon, ei sillä pitäisi olla ongelmia viedä pisteitä mukanaan. Merkki X.

 

 

Pelicans - HIFK

Lahdessa kohtaavat Pelicans ja Stadin ylpeys HIFK. Samalla voidaan puhua myös liigan kahden kuumimman maalivahdin kohtaamisesta. Sekä Pelicansin Tommi Nikkilä, että HIFK:n nuori Jani Nieminen ovat pelanneet todella hyvin viime kierroksilla. Pelicans palasi joulutauolta kahdella voitolla, mutta viime kierroksella Porissa Ässät nollasi lahtelaiset tylyin 1-0 lukemin. HIFK on voittanut kaikki neljä joulutauon jälkeistä otteluaan, ja tappioton putki on jo viiden ottelun mittainen. Vieraat lähtevätkin ennakkosuosikkeina illan taistoon. Merkki 2.

 

 

Ässät - Kärpät

Porin Isomäkeen saapuu vieraita pohjoisesta, kun Oulun Kärpät matkustaa Ässien vieraaksi. Ässien syksy oli varsin mollivoittoinen kotipelien osalta. Joukkue hävisi ennätykselliset 12 kotipeliä putkeen, mutta viime kierroksilla tahti on muuttunut. Patapaidat ovat voittaneet kolme viimeistä kotipeliään putkeen. Vieraissa tosin se on hävinnyt edelliset pelinsä. Kärpät on ollut varsin hyvässä vedossa joulutauon jälkeen ja pikkupedot ovatkin napsineet kahdeksan pistettä yhdeksästä mahdollisesta. Erikoistilanteitten roolia ei voi liikaa korostaa. Kärpien YV on toiminut todella mallikkaasti juuri tauon jälkeen, kun taas porilaisten alivoima on ollut liigan huonointa koko kauden. Vieraat ovatkin ennakkosuosikkeja illan otteluun, mutta on syytä muistaa, että Ässät pystyy yllättämään kenet tahansa kotikaukalossaan. Merkki 2.