SM-liigakierros 7.10

 

 

Blues - HPK

Espoon Blues saa vieraita Hämeenlinnasta. Kauden pitkällä vieraskiertueella aloittava HPK on saanut junansa oikeille raitelle. Alkukausi oli yhtä alamäkeä, mutta joukkue on pikkuhiljaa päässyt paremmin ja paremmin kiinni vieraspelaamiseen ja pistepussi on karttunut viime otteluissa. Viime lauantaina joukkue haki arvokkaan päänahan Jyväskylästä, kun joukkue kaatoi JYPin lukemin 3-2. Joukkue pelaa erittäin kurinalaista ja tiivistä viisikkoa. Näin joukkue saa pidettyä vastustajan pois maalintekosektorilta ja oman maalin puhtaana. Myös Teemu Lassila on aloittanut vahvasti ritaripaitojen maalilla. Vaikka Blues onkin ennakkosuosikki otteluun, saa se varmasti olla tarkkana HPK pelaajien kanssa. Kotivoitto, tasapelikin mahdollinen. Merkki 1.

 

 

Jokerit - HIFK

Helsingin kuumassa paikallisottelussa riittää säpinää. Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran sarja-avauksessa ja silloin HIFK vei pidemmän korren. Molempien joukkueiden kausi on ollut melkoista vuoristorataa ja huomenna siihen etsitään muutosta. Molemmilla on rosterissa huippumiehiä ja taitoa kentältä ei puutu. Molemmilla joukkueilla on vielä peli hakusessa uusien valmentajien myötä, mutta myös tuloksia pitäisi saada. Ennalta veikaten tiukka peli joka voi päättyä miten vain. Arvataan ristiä. Merkki X.

 

TPS - Tappara

TPS isännöi Tapparaa Turussa. Turkulaiset tipuivat sarjataulukon viimeisiksi viime kierroksella ja joukkueen peli onkin yhtä katastrofia. Jokaisella osa-alueella on suuria vaikeuksia ja valmennus saakin ottaa tästä osasyyn niskoilleen. Joukkue ei ole materiaaliltaan liigan heikoin, mutta kun peli ei kulje, jotain pitäisi tehdä myös penkin takana. Joukkueesta puuttuu selkeät vastuunkantajat jotka ottaisivat tiukan paikan tullen isoa roolia ja näyttäisivät esimerkkiä nuoremmille pelaajille. Tappara sen sijaan on parantanut otteitaan alkukaudesta ja se onkin napsinut muutamia tärkeitä voittoja viime kierroksilta. Pääarkkitehtina on toiminut Amerikan apu Ville Nieminen joka on tehnyt viisi maalia viidessä edellisessä ottelussa. Jatkuuko rääväsuun maaliputki? Merkki 2.