SM-liigakierros 8. tammikuuta 2009  
 

HIFK - Lukko

Nordenskiöldinkadulle saapuu vieraita Raumalta kun Lukko matkustaa Suomen pääkaupunkiin, Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. Kotijoukkue HIFK on voittanut viimeisestä viidestä pelistään kolme varsinaisella peliajalla. Tiistaina se kuitenkin konttasi Lahdessa, kun Pelicansin telaketjuosasto teki maalit ponnetonta vierasjoukkuetta vastaan. Nyt tilanne on varmasti toinen. HIFK haluaa todistaa kotiyleisölleen, että pelivire ei ole kadonnut mihinkään ja jättää pisteet petoluolaan. Lukon tilanne on hyvin samankaltainen kun vastustaja HIFK:lla. Viidestä viime pelistä kolme voittoa varsinaisella peliajalla, yksi tappio rangaistuslaukauskisassa ja edellisessä pelissä surkea esitys. Lukon maalissa pelaava Petri Vehanen on joukkueen tukipilari ja jos Petri onnistuu, on Lukolla oiva sauma ryöstää pisteet mukaansa. Merkki 2.

 

   

HPK - JYP

Kierroksen kärkikamppailu pelataan Hämeenlinnassa, kun sarjakärki JYP saapuu uudistetulle Patria-Areenalle erittäin ärsytettynä. JYP on kontannut joulutauon jälkeen ja ainoa kolmen pisteen voitto on KalPasta. Viime lauantaina Tappara kuritti jyväskyläläisiä Hippoksella ja tiistaina Jokerit punnersi väkisin jatkoaikavoittoon. Risto Dufva on varmasti ripittänyt joukkonsa parhaaseen iskuun ja luvassa onkin erittäin fyysinen ja liikkuva hurrikaaniporukka. Kotijoukkue HPK on pelannut viime aikoina vaisusti kotonaan ja tekemisen taso ja tulokset ovat ailahdelleet paljon. Joukkueen pääkäskijä Jukka Rautakorpi saapuu Ottawan reissulta takaisin penkin taakse, nähtäväksi jää saako Rautakorpi puristettua omistaan kaiken irti. HPK on ottanut runsaasti jäähyjä viime aikoina ja JYP viekin pisteet mennessään mikäli kotijoukkue jäähyilee torstaina. Merkki 2.

 

Kärpät - KalPa

Torstain toinen kärkiottelu pelataan Oulun Raksilassa, kun pohjoisen ylpeys Kärpät isännöi KalPaa. Kärpät on viime aikoina esittänyt hyviä otteita ja pisteussi on karttunut mukavasti. Joukkue on voittanut viimeisestä viidestä ottelusta neljä ja oululaiset porskuttavatkin neljän ottelun voittoputkessa. Oululaisten valmentajana tällä kaudella toiminut Matti Alatalo sai vakuutettua seurajohdon ja keskiviikkona seura tiedottikin, että Alatalo jatkaa seuran peräsimessä ensi kaudellakin. KalPa sen sijaan on mennyt viime viikot mollivoittoisesti. Joukkue on hävinnyt kolme edellistä otteluaan ja on todennäköistä, että tämä putki saa jatkoa. Kärpät on liigan parhaita kotijoukkueita ja kun peli rullaa, on vaikea uskoa kuopiolaisten voittoon. Merkki 1.

 

 

Pelicans - Ilves

Lahden Pelicans saa vieraita Tampereelta, kun Ilves matkustaa Lahden Isku Areenalle. Alkukauden pettymyksiin lukeutuva Ilves on voittanut kymmenestä viime ottelusta seitsemän, mutta surkea vieraspelaaminen ei ota loppuakseen. Tamperelaiset ovatkin saalistaneet tällä kaudella vain kaksi pistettä Tampereen ulkopuolelta. Tuota saldoa Ilves lähteekin parantamaan. Vastus ei ole helpoin mahdollinen, sillä kotijoukkue Pelicanskin on saanut juonen päästä kiinni viime aikoina. Joukkeet majailevat sarjataulukossa peräkkäin, Ilves yhdeksäntenä ja Pelicans kymmenentenä. Kyseessä onkin ns. kuuden pisteen ottelu. Maalivahdit ovat paljon vartioina Lahdessa, kun nämä kaksi joukkuetta ratkovat paremmuuttaan. Merkki 1.

 

 

SaiPa - Ässät

Toinen kierroksen jumbo-otteluista. SaiPa on sarjataulukon viimeisenä ja Porin Ässät kolmantenatoista, vain kaksi pistettä Idän Sputnikkeja edellä. Kuuden ottelun tappioputkensa Lukkoa vastaan katkaissut SaiPa on pelannut varsin pirteästi kotikaukalossaan tällä kaudella. Kotijoukkueen saatua lasaretista useita pelimiehiä on joukkueen vahvuutena laaja rintama. Vaikka keltapaidat eivät vilise tähtiä, on sen etuna neljä hyvin liikkuvaa viisikkoa ja hyvä maalivahtipeli. Voitokkaassa Lukko pelissä maalia vartioit hieman yllättäen Hostikka, nähtäväksi jää antaako SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin voittavan maalivahdin jatkaa tolppien välissä. Edellisessä pelissään Kärppien koulutettavaksi joutunut Ässät lähtee varmasti tiukkaan puolustuspelaamiseen vieraskaukalossa. Ässillä on hyviä maalintekijöitä ja vastahyökkäyksissä onkin porilaisten paikka. Onnistuuko Salminen, Kivenmäki tai muut porilaistähdet? Merkki X.

 

   

Tappara - TPS

Torstain Canal+ Sportin TV-peli ei ennakoi huikeata kiekkoiltaa, kun alkukauden alisuorittanut TPS matkustaa Tampereen Hakametsään Tapparan vieraaksi.  Ottelussa ei varmasti hienouksia nähdä, joskin sitäkin enemmän taistelua tärkeistä pisteistä. Tappara on sarjataulukossa sijalla 11 pisteillä 46. Vierailija TPS vaanii vain pisteen päässä sijalla 12. Kummankaan joukkueen peli ei ole tällä kaudella ollut kiekollisesti huippuluokkaa, molemmilta sen sijaan löytyy tarvittaessa taisteluilmettä ja tahtoa sitäkin enemmän. Lauantaina JYP lepsuili kotonaan ja Tappara vei ansaitut pisteet mukanaan. Joukkue liikkui loistavasti ja mikäli päävalmentaja Saarinen saa kirvesrinnat valmistettua otteluun samoilla eväillä tulee vierailija TPS:lle hikinen iltapuhde. Ennen joulua hyvin pelannut TPS on kadottanut peli-ilon ja joukkue saikin selkäsaunan Kärpiltä ja HIFK:lta. TPS:n ja Kai Suikkasen honeymoon alkaakin olla jo ohi ja on aika laittaa työrukkaset kouraan. Merkki 1.