SM-liigakierros 9.10.2008  
 

Blues - Ässät

Espoon Blues saa vieraakseen Proin Ässät. Blues porskuttaa kolmen ottelun voittoputkessa ja liigan kärkipaikalla. Sen alkukausi on ollut odotetun vahva, eikä merkkejä minkäänlaisesta hyytymisestä ole. Blues valmentaja Petri Matikainen on jatkanut hyvää työtään viime kaudelta. Joukkue pelaa erittäin kurinalaisesti ja noudattaa valmentajan pelisysteemiä pyytteettömästi. Tämä onkin tuottanut odotettua tulosta. Ässät sen sijaan on mennyt melkoista vuoristorataa. Viimeiset kolme peliä se on hävinnyt ja neljäs peräkkäinen tappio ei olisi suuri yllätys. Jäälle luistelee tänään vain yksi ennakkosuosikki.    Merkki 1.

 

Jokerit - Saipa

Helsingin Ilmalaan saapuu vieraita Idästä. SaiPa on sarjataulukon yhdeksäntenä ja onkin voittanut ja hävinnyt otteluita vuorotahtiin. Joukkeen materiaali on liigan heikoimpia, mutta SaiPa on osoittanut terävyytensä. Se iskee heti, mikäli vastustaja lepsuilee. Pääarkkitehtina alkukaudella on toiminut konkaripelaaja Shayne Toporowski. Kokekun kehäkettu on ottanut isoa roolia nuoressa joukkueessa ja omalla tekemisellään näyttänyt hyvää esimerkkiä. Jokerit sen sijaan on jopa pienessä kriisissä. Joukkue on pelannut alkukauden lepsusti ja valahtanut sarjataulukon häntäpäähän. Tietynlainen kurittomuus ja selkeä viisikkopelaaminen on puuttunut joukkueen otteista ja kärkkäimmät fanit ovat vaatineen jo Glen Hanlonin päätä vadille. Hanlonin pää saa vielä olla rauhassa sillä Jokerit korjaa täyden pistepotin SaiPan nenän edestä. Merkki 1.

 

KalPa - Lukko

Lukko matkustaa Savoon KalPan vieraaksi. Vastakkain ovat kaksi alkukauden yllättäjää. Kuka olisi uskonut että KalPa on kymmenen pelatun ottelun jälkeen sarjataulukon kolmas. Joukkueen kokeneet pelaajat on ottaneet isoa roolia ja tämä näkyy myös tulostaululla. Maaleja ja pisteitä tulee tasasta tahtia eikä hyytymisestä näy merkkejäkään. Tänään Niiralan montussa pelataan TV-kameroiden edessä ja se saattaa näkyä nuorten pelaajien otteissa. Rauli Urama on saanut kettupaidat hyvään iskuun ja joukkue on sarjataulukon neljäs. Joukkueen ykkösnyrkki on todellinen pelote ja pisteitä syntyy tasaista tahtia. Tänään Lukko hakee tärkeät vieraspisteet Kuopiosta. Merkki 2.

 

Pelicans - HPK

Alkukauden epäonnistujat kohtaavat Lahdessa. Molemmat joukkueet ovat pelanneet alkukauden ns. vihkoon, mutta nyt molempien kurssi on kohti parempaa. HPK on rutinoitunut tiukkaan vieraspelaamiseen ja Pelicansilla onkin kova iltapuhde luvassa. HPK pelaa parhaimmillaan erittäin aggresiivista ja liikkuvaa viisikkopeliä, joka taatusti tuottaa virheitä vastustajan pakeille. Tänään voittaakin se joukkue, jonka jalka liikkuu paremmin. Jos putki kulkee 60min, riittää voittoon 2-3 maalia. Luvassa on myös tiukka maalivahtien taistelu. Jatkoaika ja Marko Jantunen ratkaisee rankeissa Lahtelaisille. Merkki X.