SM-liigakierros 9.12  
 

HIFK - HPK

Helsingin IFK saa tiistai-iltana kolmen reissupelin jälkeen kotihalliinsa vieraakseen HPK:n. Joukkueet ovat kohdanneet kaudella kerran aikaisemmin ja voitot näistä otteluista ovat 1-1. HIFK pääsi kotikammostaan ainakin hetkeksi eroon edellisessä kotiottelussaan kun se kaatoi Rauman Lukon marraskuun lopulla 3-1 lukemin. Viime viikolla petopaidat pelasivat kolme vierasottelua, joista jäi käteen vain yksi piste. Kotiyleisö odottaa varmasti voittoa punapaidoilta. HPK sen sijaan on pelannut hyvän alkukauden ja joukkue on sarjataulukon viidentenä. HPK saapuu pääkaupunkiin kaksi tappiota niskassaan. Edellinen voitto on viime tiistailta, jolloin oranssipaidat kukistivat juuri HIFK:n 4-0. Merkki 1.

 

   

Ilves - SaiPa

Ilves on vaikean alkukauden jälkeen kavunnut sarjataulukon seitsemänneksi, tosin taulukko on keskikastin osalta todella tiukka ja pari tappiota putkeen saattaa pudottaa joukkuetta monta sijaa. Ilves kuitenkin voittanut kaksi edellistä otteluaan ja on siis orastavassa voittoputkessa. Huomenna putkea Hakametsään saapuu katkaisemaan pirteän alkukauden pelannut SaiPa. SaiPan otteet ovat ailahdelleet viime otteluissa. Hyvää ottelua on monesti seurannut heikompi ottelu ja päinvastoin. Joukkue on voittanut monia kärkipään joukkueita, mutta heti perään hävinnyt heikommalle joukkueelle. Jos keltapaidat saavat hyvän liikkeen tiistaina on Ilves pulassa. Molemmat joukkueet ovat isokokoisia ja fyysisiä, joten kovia taklauksia varmasti nähdään. Hanskatkin saattavat pudota. Merkki X.

 

KalPa - TPS

Kuopion Niiralan montussa kohtaavat kaksi kovavireistä joukkuetta. KalPan ja TPS:n edellisestä kohtaamisesta on vain viikko ja silloin Kai Suikkasen valmentamat turkulaiset korjasivat pisteet tiukan kamppailun päätteeksi. KalPalla jäi tuosta ottelusta varmasti hampaankoloon ja keltapaidat ovat varmasti valmiina revanssiin. TPS on noussut sarjataulukossa jo sijalle kahdeksan, mutta muutama peräkkäinen tappio puottaisi turkulaiset takaisin häntäpäähän. KalPa puolestaan on pysytellyt melkein koko kauden sijalla neljä ja kuopiolaiset ovatkin yksi tämän syksyn positiivisimpia yllättäjiä. Luvassa on äärimmäisen tiukka peli. Erikoistilanteet ja maalivahtipeli tulevat ratkaisemaan paljon. Merkki 1.

 

Lukko - Kärpät

Lauantaina riemukkaan vierasvoiton Turusta hakenut Lukko on tiistaina kovan paikan edessä, kun joukkueen vieraaksi länsirannikolle saapuu hallitseva suomen mestari Oulun Kärpät. Sarjataulukossa kuudentena majaileva oululaisryhmä on tällä hetkellä kuusi pistettä Lukkoa edellä, ja on pelannut kaksi ottelua kettupaitoja vähemmän. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti aikaisemmin tällä kaudella ja voitot ovat oululaisten hyväksi 2-1. Luvassa on kiihkeä ottelu josta ei tunnetta puutu. Maalivahtien taistosta tulee tärkeä osa peliä ja se saattaa jopa ratkaista pisteiden kohtalon. Merkki 2.

 

 

Pelicans - Jokerit

Lahden Isku Areenalle saauu vieraita Helsingistä, kun Jokerit matkustaa Pelicansin vieraaksi. Hyvän alkukauden pelannut Jokerit koki pistemenetyksiä viime viikolla kun se saavutti neljästä ottelusta vain neljä pistettä. Vain kotiottelua Lukkoa vastaan toi kolme pistettä ja jatkoaikatappio Kärpille yhden pisteen. Tappiot tulivat JYPille ja Ässille. Maalivahti Juuso Riksman on pelannut loistavasti narripaitojen maalilla, mutta kun muu viisikko ei onnistu toivotulla tavalla ei maalivahti yksin voi pelastaa otteluita. Pelicans sen sijaan sai viime kierroksella käännettyä kelkkansa. Lahtelaiset kokivat marras-joulukuun vaihteessa neljä tappiota putkeen, mutta voitto SaiPasta perjantaina käänsi nokan kohti parempaa. Jotta kurssi pysyy kohti tiistainakin on joukkueella kova iltapuhde edessä. Vaikka Jokereiden peli on ollut sekaisin viime kierroksilla on sillä liigan kovin materiaali, jolla pystytään kaatamaan mikä joukkue tahansa. Merkki 2.

 

 

Ässät - Tappara

Kierroksen jumbofinaali käydään Porin Isomäessä, kun Ässien vieraaksi matkustaa Tappara Tampereelta. Ässät on tasaisessa liigassa viimeisellä sijalla. Tappara sen sijaan on kaksi sijaa patapaitoja ylempänä maalieronsa turvin, tasapisteissä ja ottelun enemmän pelanneena.Molempien joukkueiden peli on kuitenkin parantunut viime aikoina ja luvassa onkin kahden nousujohteisen kohtaaminen. Ässät kaatoi viime viikolla Kärpät ja Jokerit vieraissa. Tappara sen sijaan kaatoi JYPin, HPK:n ja HIFK:kin. Ässien kotipelit ovat tällä kaudella menneet luvalla sanoen huonosti. Joukkue on hävinnyt yksitoista viimeistä kotiotteluaan ja nyt olisikin hyvä sauma katkaista tuo putki Tapparan kustannuksella. Merkki 1.