Kuopion KalPa on jääkiekon SM-liigan pronssimitalisti kaudella 2008-2009. KalPa voitti torstaina pronssiottelussa Bluesin Espoossa 2-1. Mitali on KalPalle historian toinen. Edellinen tuli 18 vuotta sitten.

Ensimmäisen erän seitsemännellä minuutilla Jari Tolsa ja Stefan Öhman petasivat paikan kultakypärä Ryan Kellerille, joka ohitti Mika Oksan KalPan veräjänsuulla seitsemännellä minuutilla.

KalPa-luotsi Pekka Virta oli virittänyt pelaajansa huippuiskuun erätauolla, koska toiseen erään ilmestyi selvästi pirteämpi kuopiolaisjoukkue. Niko Mikkola tuhlasi läpiajon ja heti perään Kalle Sahlstedt epäonnistui namupaikassa. Ei ollut mikään vääryys, kun Jyri Junnila tasoitti lukemat 1-1:een 23. minuutilla.

Junnila nousi maalin takaa ja tinttasi pienestä kulmasta maalin turhankin helposti sinisten verkkoon. Bluesin illan toinen istunto loi puolestaan alkutahdit KalPan 2-1-johtomaalille. Kuopiolaisten ylivoimapeli on ollut kärkijoukkueista selvästi kehnointa, mutta tällä kertaa onnisti. Toni Mäkiaho ohjasi Ville Varakkaan siniviivaroiskauksen ohi Mikko Koskisen.

Blues - KalPa 1-2 (1-0,0-2,0-0)

7.01 1-0 Ryan Keller (Stefan Öhman, Jari Tolsa) 23.36 1-1 Jyri Junnila (Kalle Sahlstedt, Aatu Hämäläinen) 33.39 1-2 Toni Mäkiaho (Ville Varakas, Sami Kapanen) yv

Maalivahdit Blues: Mikko Koskinen 7+14+8=29 KalPa Mika Oksa 8+10+6=24