SM-liigan kierrosennakot 12.1.2012

SM-liiga jatkuu torstaina kahden ottelun tynkäkierroksella, kun HIFK isännöi Bluesia ja Lukko saa vieraaksi Lappeenrannan SaiPan. Etenkin Helsingissä riittää sähköä, kun paikallispelissä ratkotaan pääkaupunkiseudun herruutta.

Kierroksen ottelut:

 

HIFK - Blues

Kunto: HIFK kunto on ollut rautaa joulukuun alusta alkaen. Kymmenestä edellisestä ottelusta on kasassa kahdeksan voittoa ja joukkue on noussut sarjataulukossa kohisten. Kahdessa viimeisessä ottelussa helsinkiläisten jalkoihin ovat jääneet TPS ja KalPa. Vierasjoukkue Bluesin tilanne alkaa saada jo surkuhupaisia piirteitä. Joukkue on jälleen kerran joutunut pahaan loukkaantumiskierteeseen ja se näkyy väistämättä tulostasossa. Joukkue on yhä kiinni viimeisissä playoff-paikoissa, mutta pisteitä tarvitaan. Viidessä edellisessä ottelussa joukkue on venynyt jatkoajalle peräti neljä kertaa joista saldona on kaksi voittoa.

Kokoonpanot: HIFK saa kokoonpanon takaisin Mikael Granlundin. Velipoika Markus sen sijaan ei pelaa vielä tänään. HIFK:lta sivussa on kuitenkin edelleen Ville Peltonen, Markus Kankaanperä, Turo Järvinen, Niko Piiparinen sekä Juuso Riksman. Vierasjoukkue Bluesilta on poissa Mika Hannula, Matti Järvinen, Petri Lammassaari, Petri Koivisto, Teemu Ramstedt, Joonas Valkonen, Harri Ilvonen sekä maalivahti Patrick Galbraith.

Kristallipallo kertoo: HIFK vyöryttää leveämmällä materiaalilla Bluesin maanrakoon.

Pelivalinta: 1. erän voitto, HIFK 2,35 operaattori poistettu.

Lukko - SaiPa

Kunto: Kotijoukkue Lukko on Juha Vuoren astuttua ruoriin päässyt melkoiseen lentoon ja raumalaisryhmä porskuttaakin kolmen ottelun voittoputkessa. Alla on makeat voitot KalPasta, HPK:sta ja Bluesista. Voittoputkea ennen joukkue hävisi neljä ottelua putkeen, joten voittoputki on varmasti tehnyt hyvää kettupaidoille. Vierailija SaiPa on ollut pahassa pulassa joulutauon jälkeen. Joulun jälkeen joukkue hävisi viisi ottelua putkeen, mutta balsamia haavoihin saatiin eilen Porissa, kun sarjakakkonen Porin Ässät kaatui komeasti 1-3.

Kokoonpanot: SaiPan kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Anssi Löfman, Robert Jekimovs sekä Antti Aarnio. Lukolta poissa ovat Mikko Kuukka, Johan Björk, Teemu Nurmi, Charles Bertrand sekä flunssasta kärsivä Lauri Tukonen.

Kristallipallo kertoo: SaiPa pelaa vierasotteluissa taistelukiekkoa joissa ei maaleilla juhlita. Vähämaalinen ottelu kääntynee maalin erolla Lukon hyväksi.

Pelivalinta: Alle 4,5 maalia, 2,16 operaattori poistettu.