SM-liigakierros -  21. syyskuuta 2010

HIFK - SaiPa

Kauden alla entisestään vahvistunut HIFK on aloittanut kauden mainiosti. Alla on kaksi voittoa ja joukkue keikkuu sarjan kärkipaikalla tasapisteissä Porin Ässien kanssa. Vierasjoukkue SaiPan kausi alkoi mainiosti, kun joukkue haki avauskierroksella vierasvoiton Oulun Kärppien vieraana. Lauantaina joukkue taipui kotikaukalossaan Rauman Lukolle 3-5. HIFK on materiaaliltaan selvästi laadukkaampi ja kotietukin painaa. Olisi yllätys, jos SaiPa yltäisi pisteille Helsingissä. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,55 - 4,80 - 4,05

 

Ilves - Pelicans

Ilveksen kausi alkoi juuri niin kuin monissa medioissa ennustettiin. Kaksi ottelua, kaksi tappiota maalierolla 3:9. Maalilla Jani Hurme ei ole vakuuttanut ja puolustus ei toimi nimeksikään. Avauskierroksilla Ilvestä ovat kurittaneet Tappara ja HPK. Tamperelaisten materiaali on sarjan heikoimpia ja ei olisi ihme vaikka Ilves löytyisi liigan häntäpäästä keväällä. Vierasjoukkue Pelicans vahvistui kesällä mm. Dwight Helmisen, Lou Dickensonin, Matias Lopin ja Jyri Marttisen kaltaisilla pelimiehillä. Lahtelaisilla on pelattuna vasta yksi ottelu, jonka Jokerit voitti Helsingissä voittomaalikilpailun jälkeen 4-3. Materiaaliltaan se on kuitenkin kotijoukkuetta laadukkaampi ja sillä on hyvä paikka varastaa pisteet Hakametsästä. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,20 - 4,35 - 2,40

 

KalPa - Jokerit

Kuopion KalPa kärsi kovia menetyksiä kesän aikana, kun Mika Strömberg, Sami Kapanen ja Kalle Sahsltedt lopettivat peliuransa. Myös voimahyökkääjä Teemu Hartikainen lähti hakemaan paikkaa Edmonton Oilersin NHL-organisaatiosta. Kuopiolaiset tekivät kuitenkin muutamia täsmähankintoja ja KalPa taistelee tänäkin vuonna paikasta neljän joukkoon. Vierasjoukkue Jokerit ei ole alkukaudella saanut materiaalistaan kaikkia tehoja irti. Jokereilta puuttuu tästä ottelusta ykkössentteri Esa Pirnes ja se näkyy etenkin ylivoimapelissä. Vieraat elävät paljolti ykköskenttänsä tehojen varassa ja jos kotijoukkueen puolustus toimii, on isännät vahvoilla. KalPa onkin kotonaan ennakkosuosikki ja pisteet jäävät Kuopioon noin kerran kahdesta. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,90 - 4,40 - 2,90

 

Kärpät - HPK

Suurimpana mestarisuosikkina kauteen lähtenyt Oulun Kärpät ei ole vakuuttanut avauskierroksilla. Oululaiset ovat hävinneet avauskierroksen ottelunsa JYPille ja SaiPalle. Kotijoukkueen ykköskenttä teki Kamil Krepsin johdolla hurjaa jälkeä harjoitusotteluissa, mutta sarjan avauskierroksilla peli ei ole toiminut. Maalilla Petri Koivisto on pelannut omalla tasollaan ja kotijoukkueen ongelmat ovatkin maalinteossa. Viime kaudella yllätyshopealle yltänyt HPK on aloittanut kautensa jatkoaikatappiolla ja voitolla. Koti- ja materiaalietu tekee Kärpistä ennakkosuosikin illan otteluun, mutta kotivoitto ei ole kirkossa kuulutettu. Merkki X.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,60 - 4,65 - 3,85

 

TPS - Blues

Hallitseva Suomen mestari Turun Palloseura menetti päävalmentajansa ja muutaman avainpelaajansa kesän aikana. Tässä ottelussa TPS-puolustus on rajusti uudistunut, kun poissa ovat Jean-Luc Grand-Pierre, Miika Huczkowski, Garrett Raboin, Aki-Petteri Berg ja Markus Nordlund, jotka kaikki ovat kunnossa ollessaan avauskokoonpanon miehiä. Myös keskushyökkääjä Michal Birner puuttuu TPS-kokoonpanosta tästä ottelusta. TPS on nostanut omia junioreitaan kokoonpanoon ja se ei voi olla näkymättä pelissä. Blues pääsee otteluun parhaalla kokoonpanollaan ja espoolaisilla on mainio paikka hakea pisteet Turkihallista. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,20 - 4,35 - 2,40

 

Ässät - JYP

Ässät on aloittanut kautensa kahdella voitolla ja patapaidat ovat ansaitusti sarjan kärkipaikalla. Voittojen arvoa nostaa se, että porilaisten jalkoihin ovat jääneet sekä Lukko, että hallitseva Suomen mestari TPS. JYP on joukkueista laadukkaampi, mutta Porissa kotietu on tuttuun tapaan erittäin kova. Pitkään loukkaantuneena ollut Pekka Tuokkola palaa tänään JYP-maalille. Pitkä poissaolo näkyy varmasti Tuokkolan otteissa ja kiekko saattaa pomppia. JYP on myös uudistanut ketjukoostumuksiaan illan otteluun ja se saattaa sotkea pelaamista. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,65 - 4,25 - 2,05