SM-liigan kierrosennakot 23.2.2012

SM-liigaa tahkotaan tänään viiden ottelun voimin. Tänään joukkueista huilivuorossa ovat JYP, Jokerit, HIFK sekä Lukko. Illan mielenkiintoisin ottelu pelataan Lahdessa jossa kärkiseuroihin kuuluva Pelicans saa vieraakseen tulikuuman SaiPan.

 

 

Kierroksen ottelut:

HPK - Blues

Kunto: Kotijoukkueessa vaihdettiin valmentajaa ja viidestä viime ottelusta onkin kaavittu kasaan mukavat 10 pistettä. Tahdin jatkuessa samanlaisena espoolaisia odottaakin kova iltapuhde viimeisestä play-off paikasta taistelevasta ritarimiehistöstä. Kauden aikaisemmat kohtaamiset ovat menneet vierasjoukkueen hyväksi 2-1. Huomionarvoinen seikka on myös se, että molemmat voitot ovat tulleet Rinkelimäen hornankattilasta. Kahden ottelun voittoputkessa seilaava vierasjoukkue onkin hienoinen ennakkosuosikki papereissamme. Odotettavissa kuitenkin tasainen taistelu, joka tulee ratkeamaan maalin erolla suuntaan tai toiseen.

Kokoonpanot: HPK:lta ovat poissa Juuso Honka ja Tuukka Mäkelä. Bluesilta sivussa ovat Petri Koivisto, Tomi Sallinen ja Petri Lammassaari.

Kristallipallo kertoo: Tiukka vääntö kääntynee Bluesin eduksi luvuin 2-3.

Pelivalinta: -

KalPa - TPS

Kunto: Kuopion KalPan alkukaudesta lähes robotin lailla hyrrännyt kone on yskinyt viime aikoina pahemman kerran, sillä kuudesta edellisestä ottelusta on kasassa vain yksi voitto. Kuopiolaiset ovat yhä sarjataulukon kärjessä, mutta viime aikoina tasolleen palannut Porin Ässät hengittää niskassa vain neljän pistettä savolaisia perässä. Viime aikoina tuhoisaa jälkeä tehnyt HIFK on sekin vain seitsemän pistettä perässä. Vierasjoukkue TPS:n otteet ailahtelevat rajusti illasta toiseen ja jopa ottelun sisällä. Tiistaina Ässät siirtyi Turussa TPS:aa vastaan nopeasti kolmen maalin johtoon, mutta ottelun edetessä isännät ottivat pelin hallintaansa. Lopussa joukkue kuitenkin löysäsi otetta ja Severi Sillanpää iski ratkaisevan osuman vieraille reilut kuusi minuuttia ennen loppua. TPS:lla on täällä hetkellä alla kahden ottelun tappioputki.

Kokoonpanot: Isänniltä puuttuvat pitkäaikaispotilaat Ryan Lannon sekä Henri Laurila. Vieraat matkustavat Kuopioon ilman Miika Huczkowskia, Janne Hauhtosta, Joni Tuomista sekä Timo Saloa.

Kristallipallo kertoo: KalPa oikaisee kurssinsa TPS:n kustannuksella.

Pelivalinta: 1. erän voittaja KalPa 2,15 operaattori poistettu.

 

Pelicans - SaiPa

Kunto: Kotijoukkueen kone on yskinyt maajoukkuetauon jälkeen, sillä pisteitä viidestä edellisestä pelistä on kasassa vaivaiset kuusi. Vastaavasti vierasjoukkue ei ole menettänyt pistettäkään neljässä pelaamassaan viime ottelussa. Mikäli lahtelaisia ei puolustustehtävät kiinnosta tänään, on luvassa maalirikas ottelu joka kääntynee Saipan hyväksi useamman maalin erolla.

Kokoonpanot: Kotijoukkueelta on sivussa vain Aaron Brocklehurst. Vierasjoukkueelta puuttuvat Riley Armstrong ja Anssi Löfman.

Kristallipallo kertoo: Maalijuhlat päättyvät vierasjoukkueen eduksi luvuin 3-5.

Pelivalinta: SaiPa 4,80 SportingBet.

 

Tappara - Ilves

Kunto: Tampereen herruudesta mitellään tällä kertaa jumbofinaalissa. Tappara oli viimeksi erittäin väkevällä asenteella ja jalalla liikkeellä Jokereita vastaan, mutta toisen erän lopun blackout johti lopulta 6-2-tappioon. Numerot eivät kerro tuosta ottelusta lopputulosta enempää. Tapparan viime aikainen saldo on vain kolme pistettä viidestä ottelusta, kun se kaatoi Pelicansin. Ilves rämpii peräti yhdeksän ottelun tappioputkessa ja edellinenkin voitto tuli nimenomaan Tapparasta tammikuun tasauskierroksella. Viimeksi SaiPa haki pisteet Hakametsästä kesyltä Ilveslaumalta maalein 1-3.

Kokoonpanot: Tapparalta puuttuvat tiistaiseen tapaan pitkäaikaispotilaat Juha Leimu ja Tuomas Vänttinen sekä Antti Erkinjuntti, Otto Räty ja Tommi Kovanen. Viktor Ekbom tekee puolestaan paluun kokoonpanoon. Kirvesrintojen maalia vartioi Juha Metsola. Ilveksen tilanne on huomattavasti parempi, sillä poissa on ainoastaan Toni Rajala. Maalipuiden välissä mahdollisuutensa saa Sami Aittokallio.

Kristallipallo kertoo: Motivaatioetu ja hyvä työmoraali kääntänevät ottelun Tapparalle.

Pelivalinta: Tappara (Moneyline) 1,80 operaattori poistettu.

 

Ässät - Kärpät

Kunto: Kotijoukkue Porin Ässät taistelee vielä jopa runkosarjan voitosta. Sarjajohtaja Kuopion KalPa on menettänyt pisteitä viime aikoina runsaasti ja porilaiset ovat vain neljä pistettä kuopiolaisia perässä. Porilaisten paluu kaukaloon maajoukkuetauon jälkeen tapahtui yskähdelle, sillä joukkue hävisi peräjälkeen sekä SaiPalle, että HPK:lle. Kahdessa edellisessä ottelussa isännät ovat pelanneet kuitenkin tasollaan ja alla on voitot sekä Lukosta, että TPS:sta. Vierailija Oulun Kärpät on ollut viime aikoina hienossa vireessä. Kuudesta edellisestä ottelusta on kasassa neljä voittoa ja joukkue taistelee Jokereiden ja JYPin kanssa pääsystä kuuden joukkoon.

Kokoonpanot: Vierailta poissa ovat Jari Viuhkola ja Atte Ohtamaa. Isäntien sairastupa on tyhjä, mutta pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle jäävät vielä paraspelikuntoaan hakevat Aki Juusela, Antti Mäkilä sekä Tuomas Santavuori.

Kristallipallo kertoo: Maaleja, maaleja. Pisteet jäävät Isomäkeen runsasmaalisen ilotulituksen jälkeen.

Pelivalinta: Yli 6,5 maalia 3,30 operaattori poistettu.