SM-liigan kierrosennakot 24.2.2012

SM-liiga jatkuu perjantaina kahdella ottelulla. Raumalla Lukko ja Tappara taistelevat viimeisistä playoff-paikoista. Illan toisessa ottelussa JYP isännöi Jokereita. Jyväskylä on ollut Jokereille hankala pelipaikka, sillä JYP on voittanut kuusi viimeisintä kohtaamista Hippoksella. Jokerien viimeisin voitto tuli 31.1.2009.

 

Kierroksen ottelut:

JYP - Jokerit

Kunto: Jyväskylässä nähdään ennakolta huipputasoinen kiekkoilta, kun viidentenä sarjataulukossa majaileva JYP isännöi yhtä pykälää alempana olevaa Jokereita. Piste-eroa joukkueilla on vain kaksi, ja molemmat taistelevat vielä kynsin hampain kotiedusta. Tällä kaudella keskinäiset kohtaamiset ovat olleet tasaisia, pisteiden jakauduttua 5-4 jyväskyläläisten eduksi. Maaliero näissä otteluissa on ollut 6-5 JYPille, joten tiukkaa on ollut. Hurrikaanipaitojen vire on jatkunut vahvana. Edellisistä viidestä pelistään keskisuomalaisten saldo on ollut 11 pistettä. Jokerit on palannut maajoukkuetauolta vahvasti. Viimeisistä viidestä ottelustaan narripakka on saalistanut myös 11 pistettä, joista viimeisimmät tulivat Tapparalta maalein 6-2.

Kokoonpanot: Pavel Skrbek jatkaa edelleen sivussa hurrikaanimiehistöstä. Jokerit koki Tapparaa vastaan kovan takaiskun, kun hyvän kauden pelannut Teemu Eronen loukkaantui. Lisäksi sivussa jatkaa maalitykki Janne Lahti.

Kristallipallo kertoo: Tasainen ottelu luvassa, mutta kotijoukkueen mahdollisuudet piilevät Jokereiden haavoittuvaisessa puolustuksessa.

Pelivalinta: X 4,30 operaattori poistettu.

 

Lukko - Tappara

Kunto: Lukko ja Tappara kohtaavat viidettä kertaa tällä kaudella. Viimeksi kymmenen päivää sitten Lukko ryösti pisteet Hakametsästä maalein 1-6. Molemmat joukkueet ovat pystyneet keskinäisissä otteluissa kahteen voittoon pisteiden ollessa Tapparan eduksi 7-5. Lukon meno on ollut valmentajanvaihdoksen jälkeen potentiaaliin nähden oikealla tasolla. Viimeisistä viidestä ottelustaan kettupaidat ovat kahmineet seitsemän pistettä. Tappara kaatoi eilen Ilveksen paikallispelissä 5-3, mikä oli joukkueen toinen voitto viiteen edelliseen peliin.

Kokoonpanot: Lukolta ovat sivussa edelleen Mikko Kuukka ja Jussi Pesonen. Tappara joutuu tulemaan jälleen toimeen ilman puolustajia  Tommi Kovasta, Joonas Liimatainen, Juha Leimu ja Otto Räty. Lisäksi katsomon puolella jatkavat Tuomas Vänttinen, Antti Erkinjuntti sekä Aleksander Barkov.

Kristallipallo kertoo: Lukko on ennakolta vahvempi, mutta Tappara pitänee pelin tasaisena.

Pelivalinta: Tappara +1,5 1,72 Bet24.