SM-liigakierros -  25. syyskuuta 2010

Blues - Kärpät

Alkukauden pahin floppaajajoukkue löytyy toistaiseksi Oulusta. Kovia hankintoja kesän aikana tehnyt Kärpät löytyy tällä hetkellä sarjataulukon toiseksi viimeiseltä sijalta. Neljästä pelatusta ottelusta oululaiset ovat onnistuneet keräämään ainoastaan kolme pistettä. Puolustus- ja maalivahtipeli on toiminut kohtalaisesti, mutta vakavimmat ongelmat löytyvät hyökkäyksestä. Etenkin nimekäs ykköskenttä on ollut täysin jäässä ja tehopisteitä ei ole tullut harjoitusotteluiden malliin. Blues sen sijaan on aloittanut kauden pirteästi ja se on voittanut kolmesta pelaamasta ottelustaan kaksi. Tehoja on tullut tasaisella rintamalla ja Iiro Tarkki on ollut espoolaisten maalinsuulla loistava. Kotijoukkue lähtee selvänä suosikkina otteluun, mutta vierailla on mahdollisuus venyä pisteille, mikäli Kärppien tähtipelaajat heräävät. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,65 - 4,55 - 3,65

 

KalPa - SaiPa

KalPan alkukausi on ollut pienoinen pettymys. Alla on neljä ottelua ja kasassa on vain viisi pistettä. Viimeisinä joukkueina KalPaa ovat kurittaneet Blues ja Jokerit. SaiPan alkukausi on ollut niin ikään vaikea. Pisteitä on kertynyt neljä. Torstaina Ässät haki helpot pisteet Lappeenrannan Kisapuistosta ja sputnikkien pelin on parannuttava mikäli joukkue mielii taistella pudotuspelipaikasta. KalPa on vaikea kaadettava kotikentällään ja pisteet jäävätkin Kuopioon yli kerran kahdesta. Olisi yllätys mikäli SaiPa ottaisi pisteenkin mukaan Niiralan montusta. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,70 - 4,55 - 3,45

 

Lukko - Pelicans

Lukko lähti kauteen yhtenä mestarisuosikeista. Joukkueen haavoittuvuus on kuitenkin huomattu avauskierroksilla, sillä Ässät haki pisteet Äijänsuolta avauskierroksella. Myös Tappara oli Hakametsässä liian kova pala raumalaisille, mutta Jokerit ja SaiPa kaatuivat vieraskentällä. Lahden Pelicansin kausi käynnistyi kahdella tappiolla, mutta lahtelaiset hakivat torstaina arvokkaat kolme pistettä Kärppien vieraina. Lukko lähtee selvänä ennakkosuosikkina otteluun ja olisi yllätys mikäli vieraat yltäisivät pisteille. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,50 - 4,85 - 4,40

 

Tappara - HIFK

Tappara on Porin Ässien ohella alkukauden pirteimpiä joukkueita. Perjantaina Tappara vieraili Hämeenlinnan Rinkelinmäellä HPK:n vieraana ja tuliaisina kirvesrinnat toivat kolme pistettä. Tamperelaisten parhaimmistoa oli tuttuun tapaan Niclas Lucenius ja Juha Leimu. Molemmat kirjauttivat tehot 1+1=2. HIFK:n materiaali on sarjan parhaimmistoa, mutta alkukaudella joukkue on kokenut muutaman mahalaskun. Ennakkoasetelma otteluun on äärimmäisen mielenkiintoinen Tapparan hyvän vireen takia. Tasainen ottelu mutta vierasmerkistä lähdetään. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,30 - 4,35 - 2,30

 

TPS - Jokerit

TPS alkukausi on ollut loukkaantumisten sävyttämä ja pisteitä ei ole kertynyt toivottuun malliin. Viisi runkopuolustajaa on poissa tästäkin pelistä. Nimekäs Jokeri-rosteri ei ole ollut parhaimmillaan alkukaudesta, mutta ruuvissa on varmasti vielä kiristysvaraa. Etenkin kalliilta ykköskentältä odotetaan tehoja Jukka Hentusen ja Esa Pirneksen johdolla. TPS oli torstain kierroksella Jyväskylässä JYPin vieraana ja joukkue ei pystynyt luomaan kunnon maalipaikkoja edes ylivoimalla. Vierailla on hyvä sauma parannella tehosarakkeitaan repaleisen turkulaisjoukkueen kustannuksella. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,70 - 4,35 - 2,00

 

Ässät - Ilves

Porin Isomäessä kohtaavat kaksi alkukauden yllättäjää. Molemmat joukkueet ennustettiin kauden alla sarjan häntäpäähän, mutta seurat ovat näyttäneet, että pelit pelataan kentällä eikä kabineteissa. Ässät on sarjataulukon toisena yhdeksällä pisteellä neljän pelatun ottelun jälkeen. Ilves sen sijaan löytyy kuudennelta sijalta kuudella pisteellä. Molempien joukkeiden peli perustuu kovaan liikkeeseen ja työntekoon. Ässät on joukkueista aavistuksen laadukkaampi ja kotiedun turvin se lähtee otteluun suosikkina, mutta Ilves ei missään nimessä myy nahkaansa ilmaiseksi. Ympäripyöreä ottelu. Merkki X.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,70 - 4,55 - 3,45