SM-liigakierros -  28. Syyskuuta 2010

HIFK - TPS

Helsingin IFK aloitti kauden mainiosti kolmella voitolla. Kahdessa edellisessä ottelussa on kuitenkin tullut kuokkaan tamperelaisilta, kun Ilves ja Tappara kylvettivät helsinkiläisiä peräjälkeen. Nyt vieraaksi saapuu hallitseva mestari Turun Palloseura, joka on niin ikään hävinnyt edelliset ottelunsa. TPS on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista ja tästäkin ottelusta puuttuu neljä avauskokoonpanon puolustajaa. HIFK onkin koti- ja materiaaliedun turvin suosikki, mutta turkulaisilla on sauma palata voittojen tielle, jos kotijoukkue lepsuilee. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,45 - 4,80 - 5,00

 

HPK - KalPa

Viime kevään tulikuuma välieräpari kohtaa Hämeenlinnan Rinkelinmäellä. HPK on aloittanut kauden vaisusti ja neljästä ottelusta on kasassa vain saman verran pisteitä. Myös vierailija KalPa on ollut tuuliajolla alkukaudesta ja viisi ottelua on tuottanut vain viisi pistettä. Ottelussa on viime kevään jäljiltä pientä erityislatausta. Silloin HPK eteni finaaliin ja kuopiolaisilla on varmasti kova revanssihenki. Ympäripyöreä ottelu. Merkki X.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,20 - 4,40 - 2,40

 

Ilves - Lukko

Lukko on materiaaliltaan sarjan eliittiä. Ilves puolestaan kuuluu materiaalivertailussa sarjan häntäpäähän. Joukkue kärsii loukkaantumisista ja tästä ottelusta on poissa neljä avainpelaajaa, kun Pasi Määttänen, Marko Anttila, Toni Rajala sekä Arto Tukio ovat poissa. Kotikenttä tasoittaa hieman puntteja, mutta Lukko on vieraissakin jättisuosikki repaleista Ilvestä vastaan. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,90 - 4,40 - 1,90

 

JYP - Blues

Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa hyvin. Molemmilla on kasassa kolme voittoa ja yksi tappio. Puolustuspeli on toiminut molemmissa leireissä mainiosti ja joukkueille on tehty vähiten maaleja alkukaudella. JYPin puolustus on yllätetty ainoastaan neljästi. Espoolaisille on tehty vain viisi osumaa. Mitään maalijuhlia tänään tuskin siis nähdään ja tasapelin todennäköisyys nousee hieman. JYP on kotiedun turvin hienoinen ennakkosuosikki, mutta Matikaisen Blues on ollut JYPille jo vuosia äärimmäisen vaikea vastus. Merkki X.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,80 - 4,15 - 3,30

 

Kärpät - Jokerit

Oulun Raksilassa kohtaavat tiistaina kaksi jättiläistä, kun Oulun Kärpät isännöi Helsingin Jokereita. Kummankaan joukkueen kausi ei ole varmasti alkanut toivotulla tavalla. Kärpät löytyy sarjataulukon toiseksi viimeiseltä sijalta neljällä pisteellä. Jokerit on taulukon seitsemäs ja pisteitä on kasassa seitsemän. Jokerit on saanut pelinsä paremmin kulkemaan Petteri Nokelaisen tultua kokoonpanoon. Jokereiden ykköskenttä Ben Eavesin johdolla on osoittanut vaarallisuutensa ja heiltä odotetaan tehoja Oulussakin. Kotijoukkueen heräämistä on odoteltu avauskierrokselta asti, mutta turhaan. Alamäki jatkunee narripaitojen pyörityksessä. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,20 - 4,40 - 2,40