SM-liigakierros -  30. Syyskuuta 2010

Blues - Ilves

Espoon Barona Areenalla kohtaavat Blues ja Tampereen Ilves. Ilves on pelannut alkukauden piste per peli tahdilla. Tupsukorvien kaksi voittoa ovat HIFK:sta ja Pelicansista. Kaksi keskinäistä harjoitusottelua olivat tasaisia ja molemmat voittivat kerran. Materiaaliltaan kotijoukkue on vieraita yli luokkaa laadukkaampi ja kotiedun turvin Blues on ottelussa selvä ennakkosuosikki. Loukkaantumisista kärsivä vierasjoukkue tuskin yltää pisteille Espoossa. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,40 - 5,05 - 5,35

 

Jokerit - JYP

JYP on ollut koko alkukauden hurjassa vireessä. Saldona on yksi jatkoaikatappio ja neljä voittoa ja jyväskyläläiset keikkuvat ansaitusti sarjan piikkipaikalla. Joukkueelle ei ole tehty maaliakaan kolmessa edellisessä ottelussa ja se kertoo tällä hetkellä joukkueen iskukyvystä. Jokerien alkukausi on ollut epätasainen. Kuopion onnistuneen vierasreissun 0-4-voitto KalPasta on joukkueen ainoa kolmen pisteen voitto. Tiistaina Oulussa Jokerit romahti 2-2-tilanteesta 7-2-tappioon Kärppien käsittelyssä. Kuudessa ottelussa kerätyt seitsemän pistettä eivät varmasti tyydytä päävalmentaja Hannu Jortikkaa. Helsingin NHL-kokoinen kaukalo sopii mainiosti vierailijoille ja odotettavissa on vähämaalinen ottelu, joka kääntynee vierailijoille paremman puolustuspelin ansiosta. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,20 - 4,25 - 2,45

 

KalPa - HIFK

Kuopion KalPa katkaisi tiistaina tappioputkensa, kun HPK kaatui jatkoajalla 3-2. KalPa saa mielenkiintoisen vahvistuksen torstain otteluun, kun viime vuosina hyviä tehoja KHL-liigassa takonut tshekkihyökääjä Pavel Brendl pukee kilpipaidan ensimmäistä kertaa päälleen. HIFK koki viime viikolla kaksi tappiota, kun sekä Ilves, että Tappara kurittivat Kari Jalosen suojatteja. Tiistaina joukkue palasi kuitenkin voittojen tielle, kun TPS kaatui 5-2. HIFK on materiaaliltaan kotijoukkuetta vahvempi, mutta Kuopiossa kotietu on tunnetusti kova. Merkki X.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,15 - 4,30 - 2,50

 

Tappara - TPS

Tampereen Tappara isännöi Tampereen Hakametsässä Turun Palloseuraa, jonka alkukausi on ollut suoraan sanoen surkea. Vierasjoukkue kyntää viiden ottelun tappioputkessa ja loukkaantumiset riivaavat joukkuetta. TPS:ltä tästä ottelusta ovat sivussa ainakin pitkäaikaispotilaat Miika Huczkowski ja Garrett Raboin. Tämän lisäksi puolustajien Jean-Luc Grand-Pierren ja Aki Bergin sekä ykkösketjun hyökkääjien Tuomas Suomisen, Tomas Plihalin ja Michal Birnerin pelaaminen epävarmaa. Tappara on viime aikoina saanut pelinsä kulkemaan ja TPS jäänee isäntien jalkoihin Hakametsän torstai-illassa. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,65 - 4,60 - 3,65

 

Ässät - HPK

Porin Ässät on yksi alkukauden yllättäjistä. Nuori joukkue on pelannut ennakkoluulottomasti ja patapaidat komeilevat sarjataulukon toisella sijalla vain pisteen perässä sarjaa johtavaa JYPiä. HPK:n alkukausi ei ole mennyt toivotulla tavalla ja kasassa on vasta viisi pistettä. Materiaaliltaan joukkue kuuluu sarjan keskikastiin ja otteiden on parannuttava. Kauden ainoa voitti on tullut Ilvestä vastaan. Kuokkaan on tullut TPS:ltä, Kärpiltä, Tapparalta sekä KalPalta tiistaina. Patapaidat ovat vahvassa vireessä ja Eero Kilpeläinen on toiminut maalilla viimeisenä lukkona. HPK:lla on vaikea ilta tulossa Isomäen jäähallissa. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,80 - 4,45 - 3,15