SM-liigakierros -  5. lokakuuta 2010

KalPa - Ilves

KalPa tarjosi edellisessä kotiottelussaan torstaina kotiyleisölleen loistavaa viihdettä, jonka päätteeksi kaatui Helsingin IFK, vieläpä varsinaisella peliajalla. Lauantaina KalPa pelasi Oulussa jälleen hyvin, mutta sysimusta minuutti avauserässä maksoi silloin sarjapisteet. Ilves puolestaan voitti lauantaina jatkoajalla Jokerit 5-4. Maanantaina Ilves pelasi harjoitusottelun NHL-seura Minnesota Wildia vastaan ja se näkyy varmasti jaloissa KalPa-ottelussa. Tupsukorvilla on lisäksi pois tukku tärkeitä pelaajia, joten KalPa voittanee ottelun koti- ja materiaaliedun turvin. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,55 - 4,70 - 4,15

 

Lukko - HIFK

Raumalaisille kiekkofaneille on tiistaina tarjolla todellinen herkkupala, kun sarjataulukon toisella sijalla majaileva HIFK saapuu mittaamaan neljän ottelun voittoputkessa liitävän sarjakolmosen Lukon. Joukkueet ovat ennen illan ottelua tasapisteissä, mutta HIFK on pelannut yhden ottelun Lukkoa enemmän. Lukolla on siis oiva paikka napata pisteet kotiluolassa ja ohittaa helsinkiläiset sarjataulukossa. HIFK jyräsi lauantaina Porin Ässät 11-3 ja tuossa ottelussa joukkueelta onnistui kaikki. Voitto kasvatti varmasti joukkueen itseluottamusta, mutta leijumiseen ei ole varaa. HIFK on edellisen kerran hakenut pisteitä Äijänsuolta 14. helmikuuta 2009! Tasainen matsi tulossa ja jatkoaika ei olisi jättiyllätys. Merkki X.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,90 - 4,30 - 2,95

 

Pelicans - TPS

Pelicans saa tiistaina vieraakseen alkukauden pahimman flopin, kun Turun Palloseura saapuu Lahteen. Turkulaiset eivät ole tällä kaudella voittaneet otteluakaan varsinaisella peliajalla. Lahtelaiset puolestaan ovat olleet kotikaukalossaan tällä kaudella voittamattomia, tosin kotiotteluita on takana vasta yksi. Tuossa ottelussa pussinokat kaatoivat Tapparan 3-2. TPS:n kokoonpanosta viime aikoina poissa olleet Aki-Petteri Berg ja Tomas Plihal ovat tänään joukkueen kokoonpanossa. Maalissa Pelicansia vastaan aloittaa Atte Engren. Poissa TPS-joukkueesta ovat yhä Miika Huczkowski, Garrett Raboin sekä Jens Skålberg. TPS:n tappioputki ei voi jatkua koko kautta ja on vahva tunne, että tänään TPS taistelee vähintään kaksi pistettä mukaansa. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,80 - 4,35 - 3,20

 

SaiPa - HPK

HPK pelasi kauden ensimmäiset kierrokset ailahtelevaisesti mutta viime viikolla joukkue löysi punaisen langan. KalPa haki Hämeenlinnasta jatkoaikavoiton mutta Ässät ja Blues joutuivat toteamaan HPK:n paremmakseen. Lauantaina maalinteko oli HPK:lle helppoa, kun espoolaiset kaatuivat maalein 6-2. SaiPan viikko ei ollut aivan täydellinen, sillä kahdesta ottelusta jäi käteen vain kaksi pistettä. Perjantainen rankkarikisassa saavutettu kauden ensimmäinen kotivoitto oli kuitenkin tärkeä ja Dale McTavishin saapuminen joukkueeseen piristi keltapaitoja selkeästi. Viime kaudella SaiPa voitti kolme joukkueiden viidestä kohtaamisesta. SaiPa on paha vastus kotikentällään mille tahansa joukkueelle ja ottelusta on lupa odottaa erittäin tasaista. Merkki X.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,90 - 4,30 - 2,95

 

Tappara - JYP

Kierroksen toinen kärkikamppailu nähdään Tampereen Hakametsässä, kun Tappara isännöi liigaa johtavaaa JYPiä. Sekä JYP että Tappara ovat olleet heti alkukaudesta vahvassa vireessä. Sarjakärki JYPin kurinalaiseen viisikkopelaamiseen perustuva voittokulku ei liene hämmästyttänyt ketään, mutta sarjan neljännellä paikalla viihtyvien tamperelaisten pirteä peli-ilme on ollut monelle positiivinen yllätys. Vielä kauden kynnyksellä Tapparan leirissä leijui ilmassa yksi jos toinenkin kysymysmerkki, mutta joukkue on osoittanut että tämän kauden kirvesrinnat on syytä ottaa vakavasti. JYPin otteluissa ei maaleilla ole mässäilty ja tuskin mässäillään tänäänkään. JYP on perustasoltaan isäntiä vahvempia ja se hakee Hakametsästä täydet pisteet noin kerran kahdesta. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,70 - 4,15 - 2,05

 

Ässät - Kärpät

Ässät lähtee hakemaan ryhtiliikettä lauantaisen mahalaskun jälkeen Oulun Kärppien kustannuksella. Tehtävä ei tule olemaan helppo, sillä Kärpät on napannut pisteitä kolmessa ottelussa peräkkäin. Kärpät aloitti kautensa kahdella tappiolla, mutta pikkuhiljaa joukkueen peli on asettunut uomiinsa ja vierasjoukkue saapuu Poriin kahden ottelun voittoputkessa, kun takana on kaksi selkeää kotivoittoa maalierolla 12:3. Porin Isomäki on paha paikka mille joukkueelle tahansa, mutta uskotaan materiaalin vahvuuteen ja lähdetään vierasmerkistä liikkeelle. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,10 - 4,20 - 2,60