SM-liigan kierrosennakot 7.1.2012

Lauantain liigakierros tarjoaa kiekkoherkkua jälleen kuuden ottelun edestä. Kierroksen kärkiottelu pelataan Helsingissä, kun HIFK saa vieraaksi sarjakärki KalPan Kuopiosta. Myös Jyväskylässä käydään mielenkiintoinen kamppailu, kun vielä kauden alussa JYPiä valmentanut Risto Dufva palaa Jyväskylän Hippokselle Tapparan päävalmentajana.

Kierroksen ottelut:

Kunto: Kummankin joukkueen kunto on viimeviikkoisten otteluiden perusteella mallillaan. KalPa kaatoi torstaina JYPin puhtaasti 4-0 ja joukkue on kolmen ottelun voittoputkessa. HIFK puolestaan kompasteli torstaina kotikentällään Ässiä vastaan, kun porilaiset hakivat kolme pistettä helsingistä 5-3 lukemin. Viidestä edellisestä ottelusta HIFK on kuitenkin voittanut neljä ja punapaidat lähtevätkin ennakkosuosikkeina illan otteluun.

Kokoonpanot: HIFK:lla on iso nippu loukkaantumisia - vaivojen takia rosterista ovat poissa Ville Peltonen, Turo Järvinen, Juuso Riksman, Markus Kankaanperä sekä Niko Piiparinen. Granlundin veljekset ovat niin ikään poissa kokoonpanosta.

Kristallipallo kertoo: Kalpa hakee vieraspisteet siipirikkoiselta HIFK:lta.

Pelivalinta: KalPa 2,65 operaattori poistettu

Kunto: Ilveksen kausi on ollut vaikea. Valmentajaa on vaihdettu, pelaajia on vaihdettu, mutta mikään ei auta tamperelaisten tilanteeseen. Alla on kuuden ottelun tappioputki ja edellisestä voitosta on aikaa yli kuukausi. Pelicansin tilanne on sen sijaan huomattavasti parempi. Kahdeksasta edellisestä ottelusta on kasassa seitsemän voittoa ja Suikkasen suojateilla on alla maukas 2-4 vierasvoitto Jokereista.

Kokoonpanot: Ilvekseltä puuttuvat varmuudella Kai Kantola, Teemu Kesä, Mark Lee ja Vesa Toskala. Pelicansilta poissa ovat Markus Pöyhönen ja Max Wärn.

Kristallipallo kertoo: Vieraat hakevat helpon vierasvoiton. 1-4.

Pelivalinta: Pelicans 1,92 operaattori poistettu

Muuta: Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 16:00.

Kunto: JYPin alkukausi oli vaikea, mutta valmentajanvaihdon jälkeen peli on alkanut kulkea paremmin ja joukkue nousi ennen joulua kuuden joukkoon. Nyt joukkuetta vaivaa kuitenkin loukkaantumisaalto ja nippu tärkeitä miehiä on poissa. KalPa leikitteli torstaina JYPin kumoon lukemin 4-0. Sitä ennen JYP voitti neljä ottelua peräjälkeen. Vierailija Tappara porskuttaa tällä hetkellä sille harvinaisessa voittoputkessa, kun alla on voitot Lukosta ja SaiPasta. Joukkue keikkuu tällä hetkellä sääliplayoff-viivan tuntumassa ja mahdollisuudet pudotuspeleihin pääsystä elävät yhä. 

Kokoonpanot: JYPiltä puuttuu varmuudella Filip Riska, Antti-P. Jaatinen, Pavel Skrbek, Sami Vatanen ja maalivahti Riku Helenius. Myös Jani Tuppurainen pelaaminen on epävarmaa. Vierailta poissa ovat Jukka Peltola, Tommi Kovanen ja Jussi Halme.

Kristallipallo kertoo: Vähämaalinen taisteluottelu. 1-1 / 2-2.

Pelivalinta: Pelimielessä kiehtovin kohde on Tapparan yli seitsemän kerroin - Tappara 7,25 operaattori poistettu

Kunto: Oulussa nähdään kovatasoinen kamppailu, kun kahden ottelun voittoputkessa seilaava Ässät matkustaa Kärppien vieraaksi. Kärppien peli on lähtenyt toden teolla rullaamaan viime aikoina. Joukkue on neljän ottelun voittoputkessa ja kahdeksasta edellisestä on kasassa kuusi voittoa. Ässien peli rullasi mallikkaasti alkukaudesta, mutta ennen joulua patakoneessa oli havaittavissa pientä yskintää. Seitsemästä edellisestä on kasassa kolme voittoa, mutta joukkue osoitti vaarallisuutensa torstaina hakemalla pisteet HIFK:n vieraana.

Kokoonpanot: Kärppien kokoonpanosta puuttuvat vielä lauantaina nuorten MM-kisoissa pelanneet Miikka Salomäki, Joonas Donskoi ja Ville Pokka. Juho Keränen on loukkaantumisen takia poissa. Ässiltä puuttuu Jani Honkanen, Ryan Caldwell ja Tuomas Santavuori sekä nuorten MM-kisoissa ollut Joel Armia.

Kristallipallo kertoo: Tasainen ottelu, joka ratkeaa maalin erolla.

Pelivalinta: Yli 5,5 maalia operaattori poistettu

Kunto: Raumalla kohtaavat kaksi tappioputkensa torstaina katkaissutta joukkuetta, kun Lukko isännöi HPK:ta. Lukko haki 3-2 vierasvoiton jatkoajan jälkeen Espoosta ja HPK puolestaan kaatoi kotikentällään Ilveksen. Etenkin Lukolle voitto oli tärkeä, sillä joukkue oli hävinnyt neljä ottelua putkeen ennen torstaita. HPK on puolestaan hävinnyt viidestä edellisestään kolme.

Kokoonpanot: Lukolta poissa ovat Mikko Kuukka, Johan Björk, Jesse Virtanen ja Teemu Nurmi. HPK:lta on varmuudella poissa vain Juuso Honka. Marek Zagrapanin pelaaminen on epävarmaa.

Kristallipallo kertoo: Tasainen ottelu, joka kääntyy kotijoukkueen voitoksi. 4-2.

Pelivalinta: Lukko 1,82 operaattori poistettu

Kunto: Lappeenrannassa tullaan näkemään todellista soturikiekkoa, kun siipirikkoinen Blues matkustaa SaiPan vieraaksi. Kotijoukkue SaiPa on hävinnyt kuusi ottelua putkeen ja joukkue löytyy sarjan hänniltä. Blues puolestaan on sarjan kahdeksantena ja alla on kaksi tappiota. Bluesin peli on kulkenut mukavasti kotiareenalla, mutta vieraissa homma ei ota toimiakseen. Edellinen vierasvoitto on yli kahden kuukauden takaa (HPK, 1.11.2011). SaiPalla onkin oiva mahdollisuus kohentaa asemiaan sarjataulukossa kaatamalla siipirikkoinen vierailija.

Kokoonpanot: Vierasjoukkueen kokoonpanoa on vaikea ennustaa, sillä joukkueessa on riehunut vatsatauti. Varmuudella poissa ovat Petri Lammassaari, Teemu Ramstedt, Mika Hannula, Tommi Huhtala, Matti Järvinen ja Joni Töykkälä. Myös puolustajat Mikael Kurki ja Ville Varakas sekä maalivahti Petri Koivisto huilaavat. Kotijoukkueelta varmuudella poissa on ainoastaan Anssi Löfman. Antti Aarnion, Pauli Levokarin ja Roberts Jekimovsin tilanteet ovat avoinna.

Kristallipallo kertoo: SaiPa raapii voiton vähämaalisen ottelun jälkeen. 

Pelivalinta: SaiPa 2,35 operaattori poistettu

Muuta: Ottelu alkaa klo 18:30.