SM-liiga: Puolivälierät - 17.3.2009  
 

JYP - TPS

JYP ja TPS palasivat lähtötilanteeseen, kun JYP haki lauantaina tärkeän vierasvoiton ja tasoitti sarjan 1-1 lukemiin. Selkeänä ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt JYP hermoili perjantaina ja TPS kuittasi pisteet taskussa Turkuun. Lauantaina JYP kuitenkin pelasi hyvän ottelun ja ennenkaikkea maalivahti Pekka Tuokkola näytti osaamistaan. TPS on pelannut juuri kuten sen pitääkin, mikäli se mielii jatkaa välieriin. Se on toistaiseksi pitänyt JYP:n ykkösnyrkin aisoissa kohtalaisen hyvin ja tehnyt itse paikoista maalit. TPS:n takuumiehenä on kuitenkin häärinyt nuori maalivahti, Alexander Salak. Playoffien torjuntaprosentti yli 96%. Jäätävää suorittamista. Tiistaina JYP löytää tarvittavaa rentoutta pelaamiseensa ja voittaa täpötäydessä kotihallissa. Merkki 1.

Ottelusarja ennen illan kierrosta: 1-1

 

Blues - Pelicans

Niinikään vierasvoitot hakeneet Blues ja Pelicans jatkavat sarjaansa Espoossa. Bluesin ja Pelicansin puolivälieräsarja käynnistyi Pelicansin niukalla 0-1-voitolla Espoon Barona-Areenassa perjantaina. Lauantaina espoolaiset tasoittivat vaakakupit hakemalla arvokkaan vierasvoiton Lahdesta lukemin 3-4. Pelicans pääsi yllättämään Bluesin ensimmäisessä ottelussa, osittain espoolaisten pelaamattomuuden vuoksi. Yli viikon tauko peleistä ja tuntuma katoaa varmasti. Lauantaina kuitenkin nähtiin jo parempi Blues ja kaksi peliä tauon jälkeen pelanneena se lähtee suosikkina illan koitokseen. Bluesilla on käytössään terve miehistö ja reserviä riittää, mutta lahtelaisten tilanne on huonompi. Muutamalla tärkeällä pelaajalla on pieniä vaivoja, jotka saattavat estää pelaamisen.  .  Merkki 1.

Ottelusarja ennen illan kierrosta: 1-1 

 

 

HPK - KalPa

HPK haki tärkeän voiton lauantaina Kuopiosta ja kuittasi sarjan tasoihin. Molemmat pelit ovat olleet yllättävänkin epätasaisia. Jatkoaikoja ei ole tarvittu vaan voitot ovat lähteneet vierasjoukkueiden matkaan kahden maalin eroilla. Tiistai-iltana homma saattaa mennä tiukemmaksi. Lauantaina hämeenlinnalaiset iskivät ratkaisun alivoimilla ja KalPan onkin syytä petrata erikoistilanteita, jos se mielii jatkaa pelejään välieriin. Ottelusarjassa on tullut useita taistelupareja ja etenkin kuopiolaisten ykköstähti, Sami Kapanen saa osakseen rajua hiillostusta HPK-pelaajilta. Myös kokenut Toni Mäkiaho on ajoittain väläytellyt fyysistä osamistaan entistä seuraansa vastaan. Luvassa onkin kiihkeä kiekkoilta. Merkki 1.

Ottelusarja ennen illan kierrosta: 1-1 

 

Jokerit - Kärpät

Jokerit on pakkovoiton edessä, kun Kärpät matkustaa Helsinkiin 2-0 johdossa. Mikäli oululaiset voittaisivat tiistain ottelun, olisi Jokerit käytännössä jo kesälomalla. Kukaan ei usko neljän peräkkäisen ottelun voittoon. Oululaisten ratkaisijoina on häärineet hieman tuntemattomammat nimet, kun Tommi Paakkolanvaara ja Teemu Normio ovat tehoilleet ottelusarjassa. Myös Jonas Andersson on ollut tutun tehokas ja mies on iskenyt maaleja tuttuun tyyliin. Viimeksi jatkoajalla lauantaina. Jokereiden tehomiehenä on häärinyt kaksi maalia iskenyt Kalle Kerman. Huomioitavaa on se, että jokerimaalilla Juuso Riksman ei ole pelanut toivotulla tasolla. Runkosarjassa mies pelasi yksinään pisteitä joukkueelleen, mutta puolivälierässä kiekko on pomppinut. Jokerit tarvitseekin maalivahdiltaan huippuotteita, jotta se nousee vielä taistelemaan välieräpaikasta. Hyvä maalivahtipeli ja paikoista kiekot sisään. Siinä ohje jokerihyökkääjille. Merkki 1.

Ottelusarja ennen illan kierrosta: 0-2