SM-liiga: 5. Puolivälierät - 21.3.2009  
 

JYP - TPS

Tasatahtia voitoissa edenneet JYP ja TPS kohtaavat Synergia Areenalla. Vaikka JYP on hienoisesti hallinnut kenttätapahtumia, on TPS pystynyt ottamaan kaksi tärkeää voittoa ja kiusaamaan runkosarjan voittajaa. Tostaina TPS hallitsi jatkoerää miltei suvereenisti, ja otti ansaitun kotivoiton täpötäyden kotiyleisön edessä. Sarjan kulmakivinä ovat olleet maalivahdit. TPS-maalilla Alexander Salak on ollut huikea, kun taas JYP-maalilla otteet ovat olleet herpaantuneet. Sinuhe Wallinheimo pelasi surkean avauspelin ja loput kolme peliä pelannut Pekka Tuokkola ei ole pystynyt parhaimpaansa. Onkin mielenkiintoista nähdä, kumman maalivahdin Risto Dufva laittaa maalinsuulle tärkeässä kotiottelussa. Mikäli JYP häviää lauantaina kotonaan, voidaan jyväskyläläisille toivottaa hyvää kesälomaa. JYP eli koko runkosarjan pitkälti ykköskentän ansiosta. Kun TPS:n nöyrä puolustuspelaaminen on saanut JYPin tähdet hiipumaan, on JYP ollut ajoittain aseeton. Jos JYP saa hurmoksen päälle ja Salakilla ei ole paras päivä, jää voitto takuuvarmasti Jyväskylään. Merkki X.

Ottelusarja ennen illan kierrosta: 2-2

 

Blues - Pelicans

Toistaseksi vierasvoittoisesti pelanneet Blues ja Pelicans kohtaavat Espoon lauantai-illassa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Lahdessa torstaina päättyi Bluesin maalin voittoon. Ottelussa Pelicans oli selkeästi pirteämpi ja olisi ansainnut voiton kolmannen erän mainioilla otteillaan, mutta Blues onnistui rokottamaan vastahyökkäyksistään ja vei tärkeän voiton mukanaan. Bluesin heikkoutena tässä sarjassa ovat olleet otteluiden kolmannet erät. Maaliero niissä  on Pelicansin hyväksi 6-3. Blues tarvitseekin ehjän ottelun ottaakseen kotivoiton. Pelicans pelaa aktiivisesti neljällä kentällä ja Bluesin pitää vastata tähän. Torstain ottelu oli eräänlainen maalintekokilpailu maalivahtien epäonnistuessa. Onnekkaamman viimeistelyn puolesta Blues korjasi pisteet. Tommi Nikkilä Pelicans-maalilla on osoittanut olevansa voittava maalivahti, kun taas Mikko Koskinen Blues-maalilla on ollut epävarma. Kestääkö nuoren maalivahdin pääkoppa vai jatkuutko vierasvoittojen saldo? Merkki X.

Ottelusarja ennen illan kierrosta: 2-2

 

 

HPK - KalPa

Välieräpaikka on katkolla, kun KalPa matkustaa Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi. KalPa on hieman yllättäen ajanut hämeenlinnalaiset ahtaalle ja Jukka Rautakorven luotsaama HPK pelaa selkä seinää vasten. Materiaaliltaan HPK on hienoisesti kuopiolaisia edellä, mutta kuten monesti aikasemmin on todettu, on pudotuspelit henkimaailman asioita. HPK:n johtama ykköskenttä ei ole pystynyt vastaamaan sille asetettuihin tavoitteisiin ja maalisarake ei ole täyttynyt toivottua tahtia. HPK tarvitseekin ennenkaikkea tehoja ykköskentältään. Kuopiolaisten parasta osaamista tässä sarjassa on esittänyt tuttu nimi. Sami Kapanen painaa sata lasissa illasta toiseen ja antaa omalla tekemisellään loistavaa esimerkkiä nuorille KalPa-pelaajille. KalPa on ollut koko kauden vahva vierasjoukkue, mutta launtaina se ei riitä. HPK kaivaa voiton vaikka väkisin ja siirtää ratkaisua ensi viikolle. Pitkävetoon risti taia kotivoitto. Merkki 1.

Ottelusarja ennen illan kierrosta: 1-3 

 

Jokerit - Kärpät

Torstaina Raksilassa hermoillut Jokerit saa vieraaksi tuttuun tapaan Kärpät. Koko sarjan selkeästi niskan päällä olleet oululaiset ottivat vakuuttavan näytöksen jälkeen makean kotivoiton torstaina. Jokeripelaajien hermot paloivat tuomarityöskentelyyn ja joukkue sortui kurittomuuteen, josta seurasi jäähyjä. Pahimpana esimerkkinä on helsinkiläisten maalivahti Juuso Riksman, jonka hermot paloivat edellisen ottelun toisessa erässä. Joukkueen ykköstähti suihkuun ja narripaitojen peli sekosi lopullisesti. Riksman on ehtinyt kertoa mediassakin jo omia mielipiteitään käynnissä olevasta sarjasta; – En usko, että meillä on mitään mahdollisuuksia huomenna. Eiköhän tämä sarja ole taputeltu, Riksman kimmastui oululaisen Radio Megan haastattelussa perjantaina. Kotijoukkueen asenne ei ole kohdallaan ja ajatukset ovat jo kesälomalla. Motivoitunut kärppälauma raivaakin tiensä helposti välieriin. Merkki 2.

Ottelusarja ennen illan kierrosta: 1-3