SM-liiga: 6. Puolivälierät - 23.3.2009  
 

TPS - JYP

Turkuhalli täyttyy jälleen maanantai-iltana, kun TPS ja JYP kohtaavat. JYP otti huipputärkeän voiton lauantaina kotonaan ja lähtee Turkuun katkaisemaan ottelusarjaa. Vaikka TPS sai lauantaina Jyväskylässä tehtyä avausmaalin, ei ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä puolen tunnin pelin jälkeen. JYPin Jani Tuppuraisen iskettyä peli tasoihin, vapautui koko JYPin joukkue ja oli vain ajan kysymys, koska joukkue laittaa kiekon uudestaan maaliin. Kotonaan TPS on kuitenkin erittäin vaarallinen. Jos turkulaisten alkurynnistys onnistuu ja mustapaidat saavat avausmaalin, on todennäköistä, että voitto jää Turkuun. Jos JYP puolestaan onnistuu tyrehdyttämään TPS:n väkevän alun, ja iskee avausmaalin, voi se tukahduttaa kotijoukkueen pelin. Avausmaalin merkitystä ei voi liiaksi siis korostaa. Toinen huomio on maalivahtipeli. Vaikka Alexander Salak torjui 47 kertaa lauantaina, vei Pekka Tuokkola maalivahtien taiston nimiinsä. Tuokkola otti muutaman huippupelastuksen ja siivitti omalla panoksellaan jyväskyläläiset voittoon. Maanantaina onkin luvassa jälleen kerran maalivahtien taisto ja siinä paremmin onnistunut joukkue nappaa voiton. Merkki X.

Ottelusarja ennen illan kierrosta: 2-3

 

Pelicans - Blues

Kotivoittoa metsästämässä. Se lienee illan teema ainakin lahtelaisten leirissä. Joukkue on kaksi kertaa onnistunut ryöstämään kotiedun itselleen, mutta ensimmäisellä kerralla se jäi käyttämättä. Nyt on mahdollisuus hyödyntää kotihallin hurmos ja matkata välieriin. Espoolaisten leirissä tilanne on vaikea. Joukkue pelaa selkä seinää vasten ja Petri Matikainen ei ole saanut joukkojaan viime kevään kaltaiseen liitoon. Jos joukkue ottaa Lahdessa kuokkaan maanantaina, tietää se kesälomille lähtöä. Tällä hetkellä näyttää siltä, että vain muutama Blues-pelaaja haluaa jatkaa pelejään puolivälieriä pisemmälle. Pommikone Erkki Rajamäki ja taiturimaiset Ryan Keller ja Ben Eaves ovat olleet joukkueen parhaimmistoa koko sarjan ajan. Ben Eaves joutui jättämään lauantaina kaukalon kesken ottelun, ja miehen pelaaminen onkin epävarmaa. Myös maalivahtiosastolla on pieniä kysymysmerkkejä. Nuori Mikko Koskinen ei ole häikäissyt otteillaan ja saattaakin olla, että Eavesin ollessa loukkaantunut, tolppien väliin luistelee Itävaltalainen Bernd Brückler. Lahtelaisten ja koko pudotuspelien positiivisin yllättäjä on ollut 23-vuotias Arsi Piispanen. Piispanen on nakutellut tehot 2+4=6 ja johtaa koko pudotuspelien pistepörssiä. Jatkuuko Pelicansin liito välieriin Piispasen johdolla vai saako Petri Matikainen käskytettyä joukkonsa voitokkaaseen menoon. Merkki 2.

Ottelusarja ennen illan kierrosta: 3-2 

 

 

KalPa - HPK

Kuopiolaisten ottelupallo nro. 2. KalPalla oli mahdollisuus raivata tiensä välieriin jo lauantaina, mutta HPK sai juuri oikealla hetkellä lukot auki, ja joukkue pystyi taistelemaan kauden ensimmäisen kotivoiton kuopiolaisista viimeisellä hetkellä. KalPa on hieman yllättäenkin ajanut hämeenlinnalaiset ahtaaseen paikkaan. HPK on kahden pakkovoiton edessä, mikäli joukkue mielii välieriin. KalPalla puolestaan on jo toinen paikka varmistaa paikka mitalipeleissä ja tällä kertaa se on kotiyleisön edessä. KalPan olisikin syytä ottaa voitto maanantaina tai muuten kokemattomalle ja nuorelle kuopiolaisporukalle saattaa käydä kylmät. Jos ratkaisu venyy tiistaille, on HPK selvä ennakkosuosikki. HPK sai kaivattuja tehoja lauantain kotiottelussa, kun Jussi Makkonen ampui tärkeän maalin ja Tony Virta ratkaisi ottelun kolmannessa erässä komealla ohjauksella. Juuri näiltä miehiltä kerho tarvitseekin osumia. KalPan tärkeimpiä lenkkejä ovat olleet nuoret kuopiolaiskasvatit. Nuoret eivät ole välittäneet mitä vastustajan selässä lukee, vaan pistänyt nöyrästi jalkaa toisen eteen ja tehneet tärkeitä osumia. Lauantaina 20-vuotias Toni Hyvärinen teki kuopiolaisten ainoan osuman ja sama mies vastasi myös torstain tasoitusosumasta. Niinikään 20-vuotias Tommi Jokinen on tarjoillut syötön Hyvärisen molempiin osumiin. Näitä miehiä kannattaa siis seurata. Mielenkiintoista on myös nähdä, jatkaako kotijoukkueen maalilla nuori Mika Järvinen vai vaihtaako Pekka Virta kokeneemman Mika Oksan maalille. Huikea taisto luvassa täyden Niiralan montun kannustaessa omiaan. Merkki X.

Ottelusarja ennen illan kierrosta: 3-2