Jokerien jääkiekon SM-liigajoukkue on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen maalivahti Mikael Vuorion kanssa. Vuorio, 25, pelasi viime kaudella ja kuluvan kauden alun Norjan liigassa.

SM-liigassa Vuorio on aiemmin edustanut kasvattajaseuraansa Rauman Lukkoa. Mestistä hän on pelannut Jukureissa, Jokipojissa ja Kiekko-Vantaassa.

Jokereilla on ollut viime aikoina ongelmia maalivahtien kanssa, sillä ykkösvahti Juuso Riksmanilla on ollut selkävaivoja.

Tappara-kapteeni Janne Ojasen viime torstain TPS-ottelussa saama vamma on osoittautunut odotettua pahemmaksi. Ojasen takareiden lihas leikataan ensi maanantaina, jonka jälkeen alkaa kuntoutusjakso. 

Ojanen on tasoissa SM-liigan kaikkien aikojen pistepörssissä Arto Javanaisen kanssa. Kummallakin on koossa 792 pistettä.

Vasta kuntoutusjakson eteneminen kertoo tarkemmin ajankohdasta, jolloin paluu kaukaloon on mahdollista. Aikaisimmillaan puhutaan luultavasti helmikuun loppupuolesta. Tapparan viimeinen runkosarjapeli pelataan 5. maaliskuuta.

Ilves on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen hyökkääjä Jesse Niinimäen kanssa. Niinimäki tuli Ilvekseen koeajalle viime vuoden lopulla ja on vakuuttanut valmennusjohdon tekemisellään.

- Jesse on ottanut haasteen hyvin vastaan. Hän on tehnyt hyvin töitä ja tuo selvästi lisäarvoa joukkueeseen, arvioi Ilveksen urheilujohtaja Juha Hautamaa.

 

Lähteet: Yle, Sm-liiga