SM-liigakierros -  10. joulukuuta 2009

Blues - KalPa

Huippuvireessä oleva KalPa espoolaisten vieraaksi.

Viime aikoina oivaan vireeseen päässyt KalPa matkustaa Espoo Bluesin vieraaksi. KalPan viisi edellistä ottelua on tuottanut neljä voittoa ja 12 pistettä. KalPa on noussut takaisin sarjan kolmospaikalle. Kuopiolaisten lamavaihe alkaa olla täydellisesti ohi ja joukkue on erittäin vaikea pysäytettävä tällä hetkellä. Kotijoukkue Blues on kärsinyt jälleen kerran lukuisista loukkaantumisista ja peli ei ole parhaassa iskussa. Viisi edellistä ottelua on tuottanut sinipaidoille vain kaksi voittoa ja viisi pistettä. Petri Matikainen haluaa varmasti nuoren joukkueen venyvän äärirajoille, kun vastaan asettuu hyvässä vireessä olevat kuopiolaiset. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,05 - 4,10 - 2,45

 

Pelicans - Kärpät

Saako lahtelaiset neljän suoran?

Kotijoukkue Lahden Pelicans on aloittanut joulukuun loistavasti ja alla on jo neljä suoraa voittoa. Pelicans oli reilu viikko takaperin sarjataulukon jumbosijalla, mutta viime aikojen mainiot otteet ovat nostaneet lahtelaiset jo sijalle 10. Vierailija Kärppien kausi on ollut yhtä vuoristorataa. Silti oululaiset ovat vakiinnuttaneet syksyn aikana paikkansa liigan ylemmässä keskikastissa. Tiistaina Kärpät joutui taipumaan Rauman Äijänsuolla Lukolle 3-1. Materiaaliltaan vierailijat ovat kotijoukkuetta pari pykälää edellä, mutta kotietu tasoittaa puntteja. Vierasmerkistä kuitenkin lähdetään, vaikka nykyvire kotivoittoa puoltaakin. Lahtelaisten lento tulee katkeamaan pian. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,20 - 4,00 - 2,30

 

Tappara - SaiPa

Kovakuntoiset Sputnikit Hakametsässä.

Liigan ehkä kapeimmalla materiaalilla operoiva SaiPa on viime aikoina ärtynyt hurjaan vireeseen. Kahdeksasta viime ottelusta kuusi on päättynyt lappeenrantalaisten voittoon. Vain kerran keltapaidat ovat jääneet ilman pisteitä. Kova suoritus miltä tahansa joukkueelta. Kotijoukkue Tapparan kausi on ollut vaihteleva. Vaikean alun jälkeen peli on alkanut paranemaan, mutta tällä hetkellä voitto silloin tällöin ei riitä. Takaa tulee kovavireisiä joukkueita, ja tällä hetkellä kymmenentenä oleva Tappara on vain kolme pistettä jumbosijasta. Jos SaiPa hakee täydet pisteet Hakametsästä voi Tappara olla torstai-iltana liigan hännillä. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,70 - 4,30 - 3,15

 

Ässät - Jokerit

Jortikan tähtisikermä Isomäen torstai-illassa.

Vajaa kaksi viikkoa sitten Hannu Jortikan käskyvaltaan siirtynyt Jokerit on pelottavan kovassa vireessä. Tiistaina jokeripoika selätti JYPin 4-2 ja kotijoukkueella ei ollut ottelussa kertaakaan mitään hätää. Jortikka on palauttanut kovan pelikurin ja työmoraalin Hjallislandiaan. Viidestä edellisestä ottelusta on kasassa 12 pistettä ja sarjasijoitus on noussut kohisten. Tällä hetkellä helsinkiläiset ovat liigan sijalla yhdeksän. Kotijoukkue Ässät on esiintynyt myös pirteästi viime aikoina, mutta suoritus ei aivan yllä vieraiden tasolle. Viisi edellistä ottelua on tuottanut yhdeksän pistettä. Materiaaliltaan vierasjoukkue on kaksi luokkaa porilaisia edellä ja jos Jortikan suojatit jatkavat siitä mihin tiistaina jäivät, lähtevät pisteet Ilmalaan. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,20 - 4,00 - 2,30