SM-liigakierros -  1. lokakuuta 2009

HPK - Ässät

Kaksi edellistä otteluaan voittanut HPK saa vieraaksi Rinkelinmäelle Porin Ässät. Pahimpien alkuvaikeuksien jälkeen patapaitojenkin peli on lähtenyt paremmin käyntiin. Neljästä edellisestä ottelusta on taskussa kolme voittoa. Vastakkain on kaksi duunarijoukkuetta ja jos jäähymäärät pysyvät matalina, voi pelistä odottaa vähämaalista. HPK lähtee otteluun selvänä suosikkina kotietunsa turvin, mutta patapaidat ovat yllätysvalmiita. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,55 - 4,50 - 3,70

 

SaiPa - Jokerit

Liigassa kahdeksantena oleva Jokerit matkustaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. SaiPa on alkukierrosten jälkeen palannut omalle tasolleen ja viidestä ottelusta on kasassa vain yksi voitto. Jokerit pelasi keskiviikkona harjoitusottelun NHL-seura Florida Panthersia vastaan. Ville Koistisen edustama Panthers oli lopulta 4-2 parempi. Helsinkiläisten tilanne on vaikea myös SM-liigassa. Viidestä edellisestä ottelusta voittoja on vain kaksi. Jokereilla on myös pahoja loukkaantumisia joukkueessa ja Hannu Aravirta on nostanut useita junnuja kokoonpanoon. Jokereiden motivaatio saattaa eilisen harjoitusottelun myötä olla hakusessa, joten SaiPa saattaa yllättää. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,35 - 4,00 - 2,15

 

Tappara - JYP

Viime kaudella hurjaan vireeseen äitynyt Tappara saa vieraita Jyväskylästä, kun hallitseva mestari JYP matkustaa Hakametsään kirvesrintojen vieraaksi. Tappara on viidestä edellisestä SM-liigaottelusta merkkauttanut neljä nimiinsä. Kun mukaan lasketaan myös maanantain harjoitusottelun voitto Florida Panthersia vastaan, ei ennakkosuosikista ole epäselvyyttä. JYPin lähtökohdat otteluun ovat huomattavasti vaikeammat. Seitsemästä ottelusta se on pystynyt voittamaan vain yhden ja maalinteko on ollut äärimmäisen vaikeaa etenkin vieraissa. JYP on kolmessa vierasottelussa pystynyt tekemään vain kolme vierasmaalia. Yhdellä maalilla harvoin pelejä voitetaan.Tamperelaisten ykkösketju on viime kierroksilla ollut täysin pitelemätön ja JYP-puolustukselle onkin luvassa hikinen iltapuhde. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,00 - 4,10 - 2,55