SM-liigakierros -  11. joulukuuta 2009

HIFK - Ilves

Katkeaako Ilveksen tappioputki?

Hurjassa vireessä koko marraskuun ollut HIFK isännöi Tampereen Ilvestä Urheilukanavan kiekkoperjantaissa. Vierasjoukkue Ilves on hävinnyt kuusi edellistä otteluaan ja valahtanut jo sarjataulukon toiseksi viimeiseksi. Edes Colby Genowayn palaaminen kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen ei ole piristänyt tamperelaisia. HIFK:lla on alla kaksi tappiota, mutta tilanne ei ole läheskään niin huono kuin vierailla. Isännät ovat sarjataulukon toisena, mutta KalPa on vain pisteen perässä. Jos punapaidat haluavat taistella runkosarjan voitosta, on Ilveksen kaaduttava. Täpötäysi Helsingin jäähalli odottaa varmasti omiltaan taistelevaa peliä ja voitto jäänee Helsinkiin. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,45 - 4,60 - 4,35

 

JYP - HPK

Nouseeko mestari takaisin jaloilleen?

Niin ikään mainion marraskuun pelannut JYP hävisi tiistaina Jokereille surkean esityksen jälkeen. Kotijoukkueen otteet ovat ailahdelleet rajusti viime aikoina ja viime kaudelta tuttu tasaisuus on loistanut poissaolollaan. Kovin hyvin asiat eivät ole vierailija HPK:n leirissäkään. Hämeenlinnalaiset ovat hävinneet kymmenestä edellisestä ottelustaan kahdeksan. Joukkueessa on selkeä takalukko päällä ja homma ei toimi. Tiistaina HPK voitti kotikentällään Tapparan jatkoajan jälkeen 3-2 ja pahin tuska saattoi poistua. Kun kotijoukkue JYP:kään ei ole parhaassa vireessä on hämeenlinnalaisilla hyvä paikka varastaa pisteet mukaan Jyväskylästä. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,45 - 4,60 - 4,35

 

TPS - Lukko

Jatkaako Lukko karkumatkaansa?

SM-liigaa koko syyskauden hallinnut Rauman Lukko matkustaa TPS:n vieraaksi Turkuhalliin. Vierailija Lukon matka voitosta voittoon on ollut hienoa katseltavaa koko syksyn. Lukko pelaa tasaisesti neljällä ketjulla ja kaataa vastustajan toisensa jälkeen. Ailahtelevasti viime aikoina esiintynyt TPS on kovan paikan edessä, jos se mielii pisteille. TPS:llä oli marraskuussa pitkä pisteetön vaihe, mutta viime aikoina valoa on pilkahdellut tunnelin päästä. Joukkue on viikon aikana kaatanut sekä Kärpät, että Bluesin puhtaasti ja joukkueen itseluottamus on hyvässä nousussa. Lukon hyvä vire puoltaa vierasvoittoa, mutta kotiedun turvin TPS:llä on hyvä paikka näpäyttää sarjataulukon piikkipaikalla olevia raumalaisia. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,45 - 4,10 - 2,05