SM-liigakierros -  1. joulukuuta 2009

Blues - JYP

Hallitseva Suomen mestari JYP on kankean alun jälkeen näyttänyt siltä kuin mestarin pitääkin ja kerännyt pisteitä illasta toiseen. JYP on ottanut vähintään pisteen edellisestä 13 ottelusta. Mukaan mahtuu myös kahdeksan ottelun jakso ilman pistemenetyksiä. Joukkue on tällä hetkellä sarjataulukon kolmantena, viisi pistettä HIFK:ta perässä. Hurrikaanipaitojen tehokkaimpana on häärinyt SM-liigan pistepörssiä johtava Tuomas Pihlman, joka on paukuttanut viidessä edellisessä ottelussa 12 pistettä. Kotijoukkue Blues on sarjataulukon seitsemäntenä, tasapisteissä kuudentena olevan HPK:n kanssa. Blues ei ole pystynyt ottamaan täyttä pistepottia viiteen otteluun. Mukaan mahtuu kaksi jatkoaikavoittoa ja kolme tappiota. Epätasaisuus on ollutkin Bluesin ongelma syksyn aikana. Vierasjoukkue JYPin hurja vire kestää ja pisteet matkaavat Jyväskylään. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,25 - 4,00 - 2,25

 

HIFK - Ässät

Sarjataulukon kärkipäässä koko alkutalven viihtynyt HIFK saa vieraita Porista, kun Ässät vierailee Helsingin vanhassa jäähallissa. Kotijoukkue HIFK on hurjassa vireessä. Yhdeksästä viime pelistä on vain yksi tappio – sekin jatkoajalla. Vierailija Ässien alkukausi on ollut jopa odotettua parempi ja patapaidat keikkuvat sarjataulukon kymmenentenä. Neljästä viime ottelusta on irronnut kolme voittoa. Lauantaisessa TPS-ottelussa porilaiset iskivät alle kymmenessä minuutissa neljä maalia ja ottelu oli käytännössä katsoen ohi. Molemmat joukkueet ovat hyvässä vireessä, mutta kotietu ja pelaajamateriaali kallistavat vaakakuppia HIFK:n puolelle. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,40 - 4,60 - 4,85

 

Lukko - Jokerit

Sarjataulukon eripäissä olevat joukkueet kohtaavat, kun Jokerit matkustaa Rauman Äijänsuolle Lukon vieraaksi. Lukko on pelannut hurjan alkukauden ja kettupaidat johtavat sarjaa ansaitusti 13 pisteen erolla. Lukko hävisi lauantaina Hakametsässä Tapparalle 4-2. Toistaiseksi keltapaidat eivät ole tällä kaudella hävinneet kahta ottelua putkeen. Vierailija Jokerit on tehnyt koko sarjassa vähiten maaleja. Viime perjantaina Bluesia vastaan osumia syntyi kuitenkin viisi ja narrileirissä varmasti toivotaankin, että kuiva kausi olisi takanapäin. Lukko on hurjan vireen ja kotiedun turvin selvä suosikki illan otteluun, mutta jos Hannu Jortikka saa helsinkiläiset viritettyä hyvin illan otteluun, ei kotivoitto ole itsestäänselvyys. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,50 - 4,50 - 4,00