SM-liigakierros -  13. lokakuuta 2009

Blues - Jokerit

Espoon Barona Areenalla käydään hieman yllättäen tiistain jumbo-ottelu, kun Blues isännöi Jokereita. Blues majailee sarjataulukon hännillä, mutta paljon paremmin ei pyyhi Jokereillakaan, sillä narripaitojen sarjasijoitus on vain kahta pykälää parempi. Molemmat tarvitsevat kiperästi lisää sarjapisteitä, sillä kärki kerkee karata muuten liian kauas ja pudotuspelit jäävät haaveeksi. Blues oli lauantaina yllättää Lukon vieraissa, mutta lopulta kettupaidat vei voiton. Kotijoukkue onkin hienoinen ennakkosuosikki illan kamppailuun. Vähämaalinen ja tasainen ottelu luvassa. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,90 - 4,20 - 2,65

 

Ilves - HPK

Ilves palasi voittokantaan kolmen tappion jälkeen kukistamalla Pelicansin Lahdessa selkein 6-3 –lukemin. Kahden vaikean ottelun jälkeen Ilves sai pelinsä kulkemaan paremmin ja maalihanat oikein todella teolla auki. Ilves on sarjan viidentenä kahdeksallatoista pisteellä. HPK on kaksi sijaa perässä, pisteitä hämeenlinnalaisilla on kasassa 16. HPK koki toisen peräkkäisen niukan tappion, kun Kärpät haki torstaina pisteet Rinkelinmäeltä. HPK sortui ottelun lopussa jäähyilyyn ja kurottomuuteen ja HPK-valmentaja Jukka Rautakorpi kävi aiheestakin todella lämpöisenä. HPK johti ottelua lähes koko ajan, mutta lopun jäähyt kostautuivat ja Kärpät veivät pisteet mukanaan. Hämeen paikallistaisto tulee olemaan tasaista ja fyysistä vääntöä. Luotetaan kotijoukkueeseen. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,85 - 4,20 - 2,80

 

SaiPa - Lukko

Vierasjoukkue Lukko ei ole vielä jäänyt pisteittä yhdessäkään ottelussa tällä kaudella. Lukolla on pelattuna 10 ottelua ja pisteitä on kasassa 27. Todella kovalla pistekeskiarvolla porskuttava raumalaisryhmä on tällä hetkellä vaikea pysäytettävä mille tahansa joukkueelle. Sisukas SaiPa on materiaalin kapeudesta huolimatta sinnitellyt isompiaan vastaan varsin mukavasti tällä kaudella. Sputnikit ovat sarjan neljänneksi viimeinen joukkue, mutta varsinkin kotihallissaan SaiPa on pelannut loistavasti. Lappeenrantalaiset ovat olleet kuudenneksi paras kotijoukkue tällä kaudella. Lukko on selvä ennakkosuosikki Kisapuiston tiistain otteluun, mutta mitään murskalukemia on turha ennustaa. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,55 - 4,10 - 2,00