SM-liigakierros -  14. tammikuuta 2010

HIFK - Blues

Helsingin vanhassa jäähallissa mitellään torstaina pääkaupunkiseudun herruudesta, kun HIFK isännöi Espoon Bluesia. Molempien joukkueiden otteet ovat olleet surkeita viime aikoina, sillä molemmat joukkueet löytyvät kuntopuntarin häntäpäästä. Blues on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista ja joukkue on hävinnyt kuusi edellistä otteluaan. HIFK on puolestaan voittanut viidestä edellisestä ottelustaan vain yhden. Toisen kurssi kuitenkin kääntyy ja HIFK lähteekin otteluun kotiedun turvin suosikkina. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,60 - 4,40 - 3,50

 

KalPa - Pelicans

Kuopion KalPan kone on rullannut tasaisen tehokkaasti läpi kauden. Joukkue on sarjan toisena ja peli kulkee mallikkaasti. Vastaan luisteleva Pelicans on maalivahtiosastoltaan siipirikkoinen ja selkeä altavastaaja Niiralan montun torstai-illassa. Huomioitavaa on kuitenkin se, että Pelicans on vienyt tällä kaudella kaikki kolme joukkueiden aikaisempaa kohtaamista. Joukkueiden nykyvireet ja kotietu huomioiden, on KalPa kuitenkin selvä ennakkosuosikki otteluun. 

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,40 - 4,60 - 4,85

 

SaiPa - Kärpät

Viime aikoina varsin pirteästi esiintynyt SaiPa saa vieraita Oulusta, kun Kärpät matkustaa Lappeenrannan Kisapuistoon. Kotijoukkue SaiPa on viiden ottelun voittoputkessa ja pisteitä on tullut seitsemästä edellisestä ottelusta. Surkeasti ei ole alkanut oululaistenkaan vuosi vaikka tällä hetkellä alla on kahden ottelun tappioputki. Tappioputkea edelsi kolmen ottelun voittoputki. Tiistaina JYP haki pisteet Raksilasta ja Kärpät on varmasti hyvin latautuneina SaiPa-ottelussa. Isäntien lento katkeaa ennenpitkään ja perustasoltaan Kärpät on yli luokkaa kotijoukkuetta vahvempi. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,00 - 4,10 - 2,55

 

Tappara - Ässät

Kaksi kovavireistä kohtaa Tampereen Hakametsässä, kun Tappara isännöi Porin Ässiä. Molemmat joukkueet ovat onnistuneet voittamaan viidestä edellisestä ottelustaan neljä ja peli on kulkenut sekä kotona, että vieraissa. Isäntien valmistaumista otteluun vaikeuttaa kapea sentteriosasto. Janne Ojanen loukkaantui keskiviikon harjoituksissa ja on varmuudella pois torstain ottelusta. Pistepörssiä johtava Jori Lehterä on niin ikään pois kirvesrintojen kokoonpanosta. Lehterä kärsii kahden ottelun pelikieltoaan ja huilaa sekä torstain, että lauantain ottelut. Ässien peli on kulkenut viime aikoina mainiosti ja kokoonpanot huomioiden, on vierasvoitto hyvä kokeilu. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,85 - 4,20 - 2,85