SM-liigakierros - 17. syyskuuta 2009

Jokerit - Lukko

Jokerit saa vieraakseen viikon toisen kotiotteluunsa hyvin kauden aloittaneen Lukon. Lukko on ottanut kaksi selvää voittoa kauden kahdesta pelistä. Suunta on siis oikea ja etenkin ulkomaalaisvahvistus Justin Morrison on ollut varsin pirteä. Jokerit puolestaan yrittää napata täydet kolme pistettä raumalaisten nenän edestä. Tiistaina Jokerit taivutti KalPan vasta voittomaalikisan jälkeen ja peli ei muutenkaan ollut täysin uomissaan. Ainoastaan ykköskenttä Jukka Hentunen - Esa Pirnes - Ossi Saarinen sai hyvää pyöritystä KalPan maalille. Laajuuttaa tarvitaan narripaidoilta tai Lukko vie pisteet mukanaan Raumalle. Merkki X.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,50 - 4,50 - 4,00

 

JYP - Blues

Viime kauden mestari JYP on aloittanut kauden todella tukkoisesti. Takana on kaksi ottelua, yksi maali ja nolla pistettä. Risto Dufva ei varmasti ole tyytyväinen suojattiensa tekemiseen. Mutta kovin kaksisesti ei mene vierailija Bluesillakaan. Kaksi ottelua takana ja niinikään nolla pistettä taskussa. Toinen joukkueista nappaa huomenna kauden avausvoiton ja luontevampaa olisi, jos maaliverkkoa heiluttelisi useammin kotijoukkue. JYPin kipsi aukeaa ja kolme pistettä jäävät Jyväskylään. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,70 - 4,30 - 3,15

 

Kärpät - KalPa

Yksi alkukauden pirteimmistä joukkueista on ollut Kuopion KalPa. Pekka Virran suojatit ovat pelanneet energisesti ja omilla vahvuuksilla. KalPa on tällä kaudella kaatanut jo JYPin ja Tapparan. Jokereilta tuli kuokkaan voittomaalikilpailun jälkeen, vaikka kenttätapahtumien puolesta KalPa olisi ehkä ansainnut enemmän pisteitä. Kärpät kärsi pahan takaiskun avauskierroksella, kun Jari Viuhkola loukkaantui. Huhujen mukaan "Piku" palaa kuitenkin torstaina lootaan pyörittämään Kärppien peliä. Viuhkolan käsiä pikkupedot tarvitsevatkin. Tasainen ottelu luvassa ja jatkoaika ei olisi yllätys. Merkki X.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,10 - 4,10 - 2,40

 

SaiPa - HPK

Ensimmäisellä kierroksella Oulun Kärpät yllättänyt SaiPa saa vieraita Hämeenlinnasta, kun HPK matkustaa Lappeenrannan Kisapuistoon. HPK:n alkukausi on ollut pettymys. Kaksi ottelua joista kasassa vain yksi piste. Tasapeli TPS:ää vastaan avauskierroksella ja viime kierroksella häviö HIFK:lle. HPK-luotsi Jukka Rautakorpi haluaakin varmasti parempaa tulosta ja sitä on luvassa. SaiPa on kotona yllätysvalmis, mutta sisuuntunut HPK-ryhmä hakee tärkeän vierasvoiton Kisapuistosta. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,45 - 4,10 - 2,05

 

Tappara - Pelicans

Tappara saa vieraaksi yhden alkukauden komeentan, Lahden Pelicansin. Tämän ottelun suurin mielenkiinto kohdistuu kuitenkin Tapparan uuteen hankintaan, kanadalaiseen Lee Goreniin. Goren paukutti viime kaudella Elitserienissä kovia lukemia maalisarakkeeseen ja sitä Tappara häneltä varmasti odottaakin. Pelicans on aloittanut kauden pirteästi. Se voittanut molemmat ottelunsa. Ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta ja Mika Toivola voi hymyillä penkin takana. Hymy saattaa hyytyä torstaina Hakametsässä jos Jori Lehterä ja Lee Goren eksyvät samaan aikaan kentälle. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,90 - 4,20 - 2,65

 

TPS - Ilves

TPS saa vieraita Hämeestä, kun Ilves matkustaa Turkuhalliin mustapaitojen vieraaksi. Molempien alkukausi on ollut varsin hyvä. Ilves on voittanut molemmat ottelunsa ja se porskuttaa sarjan kärkipäässä. Turkulaiset ovat keränneet kuudesta mahdollisesta pisteestä viisi, ja joukkue onkin hyvissä asemissa sarjataulukossa. Kai Suikkanen on palauttanut ryhdin ja järjestyksen Turkuun, ja kun yleisökin on palannut Turkuhallin lehtereille, voi TPS nauttia pelaamisesta kotikaukalossa. Kotijoukkue on ennakkosuosikki illan otteluun, mutta Ilves on yllätysvalmis. Tasaista menoa. Merkki X.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,90 - 4,20 - 2,65