SM-liigakierros -  19. syyskuuta 2009

Blues - Ässät

Espoon Barona Areenalla on mielenkiintoinen ottelu luvassa, kun Ässät matkustaa Bluesin vieraaksi. Blues avasi pistetilinsä torstaina JYPin kustannuksella. Ässät oli pitkään kiinni voitossa perjantaina HIFK:ta vastaan, mutta viime hetken maaleilla helsinkiläiset tulivat tasoihin ja voittivat lopulta jatkoajalla. Molemmat tarvitsevat pisteitä, joten kuuma taistelu varmasti luvassa. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,40 - 4,60 -4,85

 

HPK - Tappara

HPK:n ja Tapparan kohtaamisessa on Hämeen paikallistaiston makua. Kummankin joukkueen kausi on alkanut mollivoittoisesti. HPK on kolmesta pelistään pystynyt kaapimaan vain yhden pinnan. Huonompi saldo on ainoastaan Ässillä ja JYPillä. Tapparalle pisteitä on niinikään kolmesta ottelusta kertynyt kolme. Se oikeuttaa sarjataulukon kymmenenteen sijaan. Maukkaita pisteitä tarjolla molemmille. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,70 - 4,30 - 3,15

 

Ilves - JYP

Tampereen Ilves saa Hakametsään vieraaksi Jyväskylän JYPin. Ilveksen kausi on alkanut mainiosti. Kolme ottelua ja kasassa täydet 9 pistettä. JYPin kausi on sen sijaan alkanut täysin päinvastaisesti ja kolmesta ottelusta on käteen jäänyt vain neljä tehtyä maalia, eikä ainuttakaan pistettä. JYP on liigan ainut joukkue joka on ilman pisteitä. Putken olisi hiljalleen auettava tai jyväskylässä lentelevät rantapallot viime kevättä huomattavasti aiemmin. Bluesia vastaan peli näytti jo loppua kohden paremmalta, ainoastaan radikaalit henkilökohtaiset virheet ratkaisivat ottelun espoolaisille.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,00 - 4,10 - 2,55

 

KalPa - SaiPa

Kauden erittäin väkevästi avannut KalPa isännöi SaiPaa Niiralan Montun lauantai-illassa. Ottelun ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä, vaikka SaiPa sarjataulukon viidentenä majaileekin. Neljästä ottelusta Sputnikit ovat voittaneet kaksi ja kasassa on kuusi pistettä. KalPa johtaa liigaa neljällä pelatulla ottelulla ja kymmenellä pisteellä. Molemmilla on voitto alla edelliseltä kierrokselta, joten hieno kiekkoilta tulossa. Kotivoittoon uskotaan. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,30 - 4,80 - 6,25

 

Kärpät - Jokerit

Viime vuosien veriviholliset Kärpät ja Jokerit mittelevät tämän kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen Raksila lauantai-illassa. Joukkueet ovat viime vuosina kohdanneet milloin finaaleissa, milloin välierissä. Jokerit ovat sarjataulukon kahdeksantena viidellä pisteellä. Takana on neljä ottelua. Kärpillä pelattuna on kolme ottelua ja kasassa kolme pistettä. Molemmat ovat tärkeiden pisteiden tarpeessa. Jokerit konttasi torstaina totaalisesti, kun Lukko murskasi narripaidat Hartwall Areenalla 5-0. Kärpät sen sijaan taipui kotonaan KalPalle 3-1. Merkki X.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,10 - 4,10 - 2,40

 

Lukko - HIFK

Sarjan parhaalla maalierolla porskuttava Lukko saa Äijänsuolle vieraaksi HIFK:n. HIFK pelasi perjantaina Ässiä vastaan kovan vieraspelin ja voitto ratkesi vasta jatkoajan jälkeen. Lukko onkin ennakkosuosikki kotiedun ja HIFK:n eilisen Ässät-ottelun vuoksi. Halli on varmasti täynnä, kun täydet pisteet kauden avausotteluista keränneet kettupaidat isännöivät pahamaineisia punapaitoja. Kuuma taistelu ja jos jäähyjä nähdään paljon, on Lukko vahvoilla loistavan yv-pelin turvin.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,95 - 4,20 - 2,60

 

Pelicans - TPS

Kauden alla liigan alakastiin arvioitu Pelicans saa Isku-Areenalle vieraaksi Turun Palloseuran. Molempien joukkueiden kausi on lähtenyt hyvin liikkeelle ja joukkueet ovat sarjataulukon sijoilla 6. ja 7. Mika Toivola on saanut pussinokat loistavaan vireeseen ja TPS:llä on kova työ jos se aikoo hakea pisteet Lahdesta. Kotivoitosta lähdetään. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,85 - 4,20 - 2,80