SM-liigakierros -  21. tammikuuta 2010

HIFK - Ilves

Seitsemän ottelun tappioputkessa tarpova Tampereen Ilves yrittää kääntää kurssiaan Helsingin IFK:n vieraana. Viime aikoina voittojen makuun palanneella HIFK:lla on loistava paikka jatkaa voittoputkeaan alavireessä olevien tupsukorvien kustannuksella. Ilveksen viime aikaiset otteet ovat olleet ala-arvoisia. Joukkue on voittanut kuudestatoista edellisestä ottelustaan vain yhden. Loputtomiin tappioputki ei kuitenkaan kestä. Helsingin pieni kaukalo sopii fyysiselle tamperelaisjoukkueelle. Haetaan hyväkertoimista vierasvoittoa. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,40 - 4,60 - 4,90

 

JYP - Blues

Keskiviikkona neljän vuoden jatkosopimuksen JYPin kanssa tehnyt Juha-Pekka Hytönen isännöi joukkueineen Espoon Bluesia Synergia Areenan torstai-illassa. Blues on ollut Ilveksen ohella sarjan huonoin joukkue viime aikoina. Tappioputki on jo kahdeksan ottelun mittainen ja merkkiä paremmasta ei ole ollut näkyvissä. JYP on puolustanut mainiosti viime aikoina ja joukkueen neljä edellistä ottelua onkin venynyt jatkoajalla. Niistä JYP on voittanut kolme, mutta neljän ottelun mittainen tappioputki katkesi viime lauantaina, kun Ässät taivutti JYPin Porissa rangaistuslaukausten jälkeen. JYP on selvä suosikki kotonaan, mutta ei Blues täysin aseeton ole. Espoolaiset ovat voittaneet tämän kauden molemmat aikaisemmat kohtaamiset ja tälläkin kertaa vierasmerkistä lähdetään. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,45 - 4,60 - 4,35

 

KalPa - Ässät

Kuopion KalPan vieraaksi Niiralan Montun torstaisaunaan saapuu hyvässä vireessä oleva Porin Ässät. Ässien peli on rullannut kotikaukalossa mallikkaasti, mutta myös vieraskaukalosta on saatava pisteitä, mikäli joukkue mielii säilyttää asemansa kahdeksan parhaan joukossa. KalPa on voittanut kolme edellistä otteluaan ja kuopiolaiset ovat liikkeellä hyvällä itseluottamuksella. KalPalla on yksi liigan tehokkaimmista ylivoimista, ja jos Ässät jäähyilee, jäävät pisteet Kuopioon. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,60 - 4,40 - 3,55

 

Pelicans - SaiPa

Taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista kiristyy pikkuhiljaa, kun Lahdessa kohtaavat Pelicans ja SaiPa. Vierasjoukkue SaiPa on sarjataulukon 11:s, mutta vain kolme pistettä kaksi pykälää perässä olevia lahtelaisia. Molemmat joukkueet tarvitsevat kipeästi pisteitä. Pelicans on pystynyt viidestä edellisestä ottelustaan keräämään vain kaksi pistettä. SaiPalla on kahden ottelun tappioputki, jota edelsi kolme perättäistä voittoa. Materiaaliltaan isännät ovat luokkaa vieraita parempia ja kotietu kääntää puntteja entisestään. Vaikka Pelicans selvä suosikki onkin, ei lappeenrantalaisia ole syytä aliarvioida. Merkki X.

URHOtv näyttää ottelun ennakkostudioineen suorana klo 18.20 alkaen.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,95 - 4,20 - 2,60

 

Tappara - Jokerit

Kierroksen kärkikamppailu pelataan Tampereen Hakametsässä, kun Tappara isännöi Helsingin Jokereita. Joukkueet ovat sarjataulukon sijoilla kuusi ja seitsemän, mutta tämän hetken kuntopuntari näyttää varsin hyvältä molempien osalta. Jokerit on kerännyt kuudesta edellisestä ottelusta 17 pistettä, joten nousun liigan kärkipaikoille voidaan sanoa alkaneen. Tapparan vastaava saldo on 15 pistettä, joka ei juuri vieraiden saldolle häpeä. Kotiedun turvin Tappara lienee hienoinen ennakkosuosikki, mutta materiaaliltaan vieraat ovat kirvesrintoja edellä. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,95 - 4,20 - 2,60