SM-liigakierros -  22. syyskuuta 2009

JYP - HPK

Hallitseva mestari JYP alkaa olla äärimmäisen vaikeassa tilanteessa. Neljä ottelua takana joista kasassa nolla pistettä. JYPin maalierokin on liigan huonoin, -11.  JYP saa hieman tuoretta verta joukkueeseen, kun Turo Asplund nousee D-Teamista JYPin kokoonpanoon suoraan ykköskentän keskushyökkääjäksi. Jarkko Immosen saappaita Asplund ei varmasti täytä, mutta jotain uutta tuokin kenttä tarvitsee. Tuomas Pihlman on toistaiseksi ilman pisteitä, Antti Virtaselle on kertynyt kaksi syöttöä. HPK takkuili myös maalinteko-ongelmien kanssa kunnes viime pelissä rävähti. HPK murskasi Tapparan kotonaan 6-1 ja se varmasti näkyy vapautuneempana pelinä. JYPin voitto on vain ajan kysymys, luotetaan kotivoittoon. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,80 - 4,30 - 2,85

 

Pelicans - Lukko

Pelicans avasi kautensa mainiosti kahdella voitolla, mutta viime lauantaina Lahdessa tapahtui jotain outoa. TPS nimittäin haki käsittämättömän 10-2 vierasvoiton Pelicansista. Suunta on siis ainoastaan ylöspäin, mutta vieraaksi saapuva Lukko on tällä hetkellä SM-liigan kovakuntoisin porukka. Maaliero on mairitteleva +16. Lukko vyöryttää laajalla rintamalla täydet 60. minuuttia ja se on myrkkyä vastustajille. Vierasmerkistä lähdetään. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,65 - 4,40 - 3,30

 

TPS - Blues

TPS haki makean voiton Lahdesta viime lauantaina ja lähtee varmasti kovalla itseluottamuksella kaatamaan Espoon Bluesia. Blues voitti viime torstaina JYPin vieraissa, mutta lauantaina Porissa tuli voittomaalikilpailun jälkeen kuokkaan. TPS on sarjataulukon neljäntenä kahdeksalla pisteellä. Blues puolestaan on kymmenes neljällä pisteellä. TPS on lievä ennakkosuosikki hyvän edellisen pelin ja kotiedun turvin. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,75 - 4,30 -3,00

 

Ässät - Tappara

Ässät sai avattua pistetilinsä viikonlopun aikana. Perjantaina HFK haki Porista 4-3 voiton jatkoajan jälkeen, ja lauantaina Blues taipui voittomaalikilpailussa porilaisille. Tapparan alkukausi on ollut vaikea. Neljästä ottelusta kasassa on vain kolme pistettä ja kirvesrinnat ovat valahtaneet sarjataulukon toiseksi viimeisiksi. Molemmat joukkueet janoavat kauden toista voittoa ja pelistä on odotettavissa tiukka. Uskotaan Ässien jatkoaikatrendin jatkuvan. Merkki X.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,10 - 4,10 - 2,40