SM-liigakierros -  24. syyskuuta 2009

HIFK - Blues

Pääkaupunkiseudun herruutta ratkotaan torstaina Helsingissä kun HIFK isännöi Espoon Bluesia. Bluesin alkukausi on ollut kaikilla mittareilla pettymys ja kasassa on vain neljä pistettä. HIFK:lla on kasassa kahdeksan pistettä ja se oikeuttaa sarjataulukon viidenteen sijaan. Kotiedulla ei näissä "paikallisotteluissa" ole juuri merkitystä. HIFK on ennakkosuosikki otteluun, mutta Bluesia ei ole syytä aliarvioida. Uskotaan vierasvoittoon. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,65 - 4,40 - 3,30

 

HPK - Pelicans

Edellisellä kierroksella kuokkaan ottaneet HPK ja Pelicans kohtaavat Hämeenlinnassa. HPK taipui JYPille Jyväskylässä 3-0 ja Pelicans joutui todistamaan Lukon paremmuutta, kun raumalaiset hakivat selvän 7-3 vierasvoiton Lahdesta. Molempien joukkueiden peli on ollut hakemista koko alkukauden ja varsinaista ennakkosuosikkia otteluun on vaikea nimetä. HPK on pelannut kotonaan hyvin ja kotivoitosta lähdetään tähänkin otteluun. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,60 - 4,40 - 3,50

 

KalPa - Ilves

Alkukauden ehkä parhaat joukkueet kohtaavat Kuopiossa, kun KalPa isännöi Ilvestä. KalPa on sarjataulukon toinen 13 pisteellä. Ilves on taulukon kolmas vain pisteen perässä kuopiolaisia. Ilves on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin KalPa. Molempien joukkueiden peli on kulkenut mainiosti alkukaudella. tasainen ottelu luvassa ja erikoistilanteen ratkaisevat ottelun voittajan. Jatkoaika ei olisi yllätys. Merkki X.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,55 - 4,50 - 3,70

 

Kärpät - Ässät

Sarjajumbo Ässät matkustaa Ouluun Kärppien vieraaksi. Kärppien alkukausi on ollut niinikään pettymys. Joukkue on sarjataulukon kymmenes, kasassa on viisi pistettä. Pavel Rosa tekee debyytin Kärppä-paidassa, joten kaikki katseet kiinnittyvät häneen. Rosa on aiemmin SM-liigassa nähty Jokeri- ja HPK-paidassa. Ritaripaidoissa Rosa paukutti yli 50 pistettä kaudella 00-01. Kaudella 01-02 Jokereissa syntyi tehot 21+22=43. Tshekkihyökkääjältä odotetaan varmasti pisteitä ja nähtäväksi jää, pystyykö viime kaudella KHL:ssä vain 16 pistettä nakuttanut Rosa vastaamaan huutoon? Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,40 - 4,60 - 4,85

 

Lukko - JYP

Alkukauden hurhassa lennossa ollut Lukko saa vieraakseen hallitsevan mestarin JYPin. Jyväskyläläisten alkukausi on ollut surkea. Edellinen kierros toi pientä helpotusta hurrikaanipaitojen leiriin, kun HPK kaatui 3-0 kotona. Lukon ulkomaalaisvahvistukset ovat mättäneet hurjia tehoja alkukaudesta, ja onkin mielenkiintoista pystyykö JYPin nimekäs puolustus katkaisemaan Lukon lennon. Kotivoittoon uskotaan. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,90 - 4,20 - 2,65

 

Tappara - Jokerit

Tälle kaudelle kovia hankintoja tehnyt Jokerit matkustaa Tampereelle Tapparan vieraaksi. Vaikka joukkueet ovat sarjataulukossa tasapistein peräkkäisillä sijoilla, on ottelussa vain yksi ennakkosuosikki. Materiaaliero ja valmennus on selvä helsinkiläisten eduksi, mutta viime kierroksella Ässiä kurittanut Tappara ei varmasti anna mitään ilmaiseksi. Kirvesrintojen paidasta kannattaa huomioida etenkin joukkueen ykkösketju; Lee Goren - Jori Lehterä - Jonas Enlund, joka on viime kierroksilla esittänyt mainioita otteita. Vierasvoitosta lähdetään, mutta kerroinasettelun johdosta myös tasapeli otetaan huomioon. Merkki X.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,40 - 4,10 - 2,10

 

TPS - SaiPa

Alkukauden mainiosti pelannut TPS isännöi SaiPaa Turkuhallissa. TPS:n materiaali on keskitasoa SM-liigaan, mutta joukkue on pelannut avauskierrokset ennakkoluulottomasti ja tällä hetkellä hallussa on neljäs sija. SaiPan materiaali on sarjan huonoimpia, mutta niinikään hyvää peliä alkukaudella esittäneet lappeenrantalaiset ovat sarjataulukon kuudensia. Kun isommat seurat alkavat palata tasolleen kierrosten edetessä, vaikeutuu SaiPan kulku huomattavasti. TPS on selkeä ennakkosuosikki illan otteluun ja on ihme jos SaiPa vie pisteet mukanaan. Kotivoittoon uskotaan. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,45 - 4,60 - 4,35