SM-liigakierros -  26. marraskuuta 2009

HIFK - Tappara

Sarjakakkonen HIFK isännöi Tapparaa torstain SM-liigakierroksella. Janne Ojasen piste-ennätys antaa edelleen odottaa itseään ja tuntuu, että koko Tapparan joukkue on kipsissä ja jokainen pelaaja odottaa vain Ojasen pistettä. Tämä sopii varmasti HIFK:lle. Etenkin ensimmäiset erät ovat olleet vahvoja helsinkiläisille. Jos luistin kulkee alusta asti ja kotiyleisö herää peliin mukaan, voi peli ratketa jo ensimmäisessä erässä. HIFK on tällä hetkellä yksi sarjan kovimmista joukkueista ja pisteet jäävät yli viisi kertaa kymmenestä Helsinkiin. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,55 - 4,50 - 3,70

 

Ilves - JYP

Tällä hetkellä sarjan kovimmassa vireessä oleva JYP matkustaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. JYPin alkukausi oli surkea, mutta 11 ottelun mittainen pisteputki on nostanut jyväskyläläiset jo sarjan kolmospaikalle. Yhdeksästä viimeisestä ottelusta JYP on napannut yhteensä 25 pistettä. Ilves on puolestaan sarjataulukon kahdeksantena. Pelin taso on ailahdellut illasta toiseen ja voittoa on usein seurannut tappio. Tasaisuus otteista siis puuttuu. Ilveksen kapteeni Pasi Määttänen tekee paluun kaukaloon. Colby Genoway on tuoreimpien tietojen mukaan poissa ja se on iso menetys tupsukorville. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,40 - 4,10 - 2,10

 

Kärpät - Jokerit

Keskiviikkona Hannu Aravirta sai väistyä Jokereiden penkin takaa ja tilalle tuli kuuden SM-kullan mies Hannu Jortikka. Jortikka tunnetaan vaativana valmentajana ja hyvänä joukkueen motivoijana. Välillä Jortikka elää liian kovalla tunteella mukana ja juomapullot saattavat saada kyytiä. Jokerit on sarjan viimeisenä tasapisteissä SaiPan kanssa. Materiaaliltaan joukkue kuuluisi ehdottomasti kuuden parhaan joukkoon. Valmentajanvaihdoksen myötä odotettavissa on piristymistä ja narreilla on hyvä paikka yllättää Kärpät. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,60 - 4,40 - 3,50

 

Lukko - HPK

Lukko porskuttaa edelleen vakuuttavassa sarjajohdossa, vaikka alkukauden tapaisia voittoputkia ei enää ole tullutkaan. HPK on ollut Lukolle paha vastus, sillä HPK on se joukkue, joka katkaisi Lukon huikean voittoputken. Erityishuomiona voidaan todeta, että HPK on ainut joukkue, jolta Lukko ei ole onnistunut ottamaan pistettäkään tällä kaudella. HPK:n peli ei ole maaottelutauon jälkeen ollut uomissaan. Joukkue on saalistanut vain kolme pistettä viidestä edellisestä ottelusta. Lukko lähteekin otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta HPK:ta ei ole syytä aliarvioida. Tasainen ja vähämaalinen ottelu luvassa. Merkki X.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,55 - 4,50 - 3,70

 

Pelicans - Ässät

Kierroksen jumbo-ottelu pelataan Lahdessa, kun Pelicans isännöi Porin Ässiä. Molemmat joukkueet ovat tällä hetkellä pudotuspeliviivan alapuolella ja suuriin Hurraa -huutoihin ei ole aihetta. Pelicans käväisi jo sarjan pohjalla, mutta tiistainen voitto Jokereista nosti pussinokat pois jumbosijalta. Ässillä on ollut niinikään vaikeaa maaottelutauon jälkeen. Viidestä ottelusta on kasassa vain yksi voitto ja kolme pistettä. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa nähtiin 13 osumaa, mutta tällä kertaa mitään maalijuhlia tuskin on tulossa. Kotietu tekee lahtelaisista niukan ennakkosuosikin ja kotivoitosta lähdetään. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,70 - 4,30 - 3,15

 

TPS - KalPa

Tappioputkessa olevat joukkueet kohtaavat Turussa, kun TPS kohtaa Kuopion KalPan. TPS on kolmen ottelun tappioputkessa ja edellisestä voitosta on kulunut aikaa jo yli kaksi viikkoa. Turkulaisten edellinen kolmen pisteen voitto on lokakuun alkupuolelta. Kuopiolaisten leirissä asiat ovat hieman paremmin. Vaikka alla on kaksi tappiollista ottelua, on joukkueella selkeästi potentiaalia parempaan kuin mitä viime otteluissa on nähty. Tuomas Kiiskinen palaa tänään sairaslomalta kaukaloon ja kuopiolaisten yv-peli saa tärkeän palasen takaisin. Kotietu tasoittaa puntteja, mutta lähtökohtaisesti KalPa on luokkaa parempi joukkue. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,95 - 4,20 - 2,60