SM-liigakierros -  29. lokakuuta 2009

Blues - Kärpät

Vaikeat alkukaudet pelanneet Blues ja Kärpät kohtaavat Espoon Barona Areenalla torstaina. Kumpikin joukkue kuuluu sarjataulukon perusteella liigan keskikastiin, mutta kuntopuntari paljastaa totuuden. Kumpikin joukkue kuuluu tällä hetkellä sarjan parhaimpiin joukkueisiin. Kärpät on seitsemästä edellisestä ottelustaan hävinnyt vain yhden. Etenkin Pavel Rosan loistavat otteet viime aikoina ja Jari Viuhkolan paluu pelaavaan kokoonpanoon ovat nostaneet Kärpät varteenotettavaksi mestarisuosikiksi tuskaisen alkukauden jälkeen. Blues on jäänyt kahdeksasta edellisestä ottelustaan vain kerran ilman pisteitä, viime lauantaina Ässiä vastaan. Kärpät on viime aikoina ollut vaikea vastustaja espoolaisille, mutta kotietu tasoittaa puntit. Tasainen peli luvassa ja jatkoaika ei olisi mahdottomuus. Merkki X.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,05 - 4,10 - 2,45

 

HIFK - Ässät

Sarjataulukon viidennellä sijalla oleva HIFK isännöin Porin Ässiä Helsingissä.Joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat varsin erilaiset. HIFK ei ole viime aikoina onnistunut keräämään pisteitä. Kolmen ottelun tappioputki ja neljä tappiota viidestä edellisestä ottelusta kertovat karua kieltä. Potentiaalia kurssin muuttamiseen kuitenkin on ja voitto on vain ajan kysymys.Ässät on sarjataulukon kymmenes, kolme pistettä kuudennesta sijasta. Porilaiset ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelusta neljä. Kaksi voitoista on tullut vasta lisäajalla, mutta se ei vie kunniaa pois porilaisilta. HIFK on joukkueista luokkaa laadukkaampi ja kotietu vahvistaa ennakkoasetelmaa. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,45 - 4,60 - 4,35

 

JYP - Jokerit

Sarjataulukon jumboksi valahtanut Jokerit matkustaa Jyväskylään JYPin vieraaksi. JYP on alkukankeuksien jälkeen osoittanut miksi se on hallitseva mestari. Joukkue on kahden ottelun voittoputkessa ja viiden viimeisen ottelun saldo on kolme voittoa. Ykköskentän keskelle saapunut Steve Kariya on piristänyt koko joukkuetta ja etenkin ykköskentän kadoksissa olleet tehot ovat jälleen löytyneet. Tuomas Pihlman on iskenyt seitsemän pinnaa viidessä edellisessä ottelussa. Jokerit katkaisi neljän ottelun tappioputken kaatamalla SaiPan kotonaan lauantaina. Liigan huonoimman vierasjoukkueen kaato ei vielä todista mitään, mutta viitteitä paremmasta oli nähtävissä. JYP on kuitenkin ennakkosuosikki kotonaan ja Jokereiden on onnistuttava täydellisesti jokaisella osa-alueella, mikäli se mielii ottaa pisteitä kovakuntoiselta kotijoukkueelta. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,50 - 4,50 - 4,00

 

Lukko - TPS

Torstain kierroksen kärkikamppailu käydään Rauman Äijänsuolla, kun TPS matkustaa Lukon vieraaksi. Alkukaudella ennätyksiä rikkoneet kettupaidat ovat hurjassa vireessä ja etenkin kotiottelut ovat sujuneet mainiosti. Raumalaisten maalilla Petri Vehanen on itse varmuus ja omissa soi keskimäärin vain 1,67 (!) kertaa per ottelu. Tuo luku kertoo äärimmäisen hyvästä viisikkopuolustuksesta ja mainiosta maalivahtipelistä. TPS on ollut niinikään alkukauden pirteimpiä suorittajia. Turkulaiset ovat sarjataulukon kolmantena, yhdeksän pistettä raumalaisia perässä. Viime aikoina otteista on kuitenkin puuttunut tasaisuus ja alkukauden materiaaliinsa nähden ylisuorittanut TPS tulee todennäköisesti tippumaan sarjataulukossa muutaman pykälän ennen joulua. Kotijoukkue Lukko onkin hyvän vireen ja kotiedun turvin ennakkosuosikki illan otteluun, mutta vierasjoukkue on yllätysvalmis. Vähämaalinen ja tasainen ottelu. Viimeistelytehokkuus ratkaisee. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,65 - 4,40 - 3,30

 

SaiPa - Ilves

Viime kierroksilla tappioputkeen ajautuneet joukkueet kohtaavat Lappeenrannassa, kun SaiPa ja Ilves ottavat mittaa toisistaan. SaiPa on pirteistä otteista huolimatta hävinnyt viisi edellistä otteluaan. Joukkueen materiaali on liigan kehnoin ja vierasottelut ovat olleet myrkkyä. Kun ykkösketju pimennetään vastustajan jarrukentällä, ei ratkaisjoita löydy. Ilves on neljän ottelun tappioputkessa ja peli on ollut todella tuskaista viime aikoina. SaiPa on pelannut kotikentällään hyvin ja se onkin ennakkosuosikki illan otteluun tappioputkesta huolimatta. Ilves on materiaaliltaan kotijoukkuetta parempi ja jos viime kierroksilla yskinyt ylivoimapelaaminen saadaan kuntoon, voi joukkue viedä pisteet mukanaan Tampereelle. Mahdoton ennustettava kuten kertoimista voi päätellä.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,25 - 4,00 - 2,25