SM-liigakierros -  3. joulukuuta 2009

HIFK - Jokerit

Helsingin tulikuuma paikallisottelu. HIFK oli yksi marraskuun parhaista joukkueista SM-liigassa.

Joukkue on ottanut pisteitä kymmenessä peräkkäisessä ottelussa. Tällä hetkellä HIFK:lla on menossa viiden ottelun voittoputki. Punanuttujen puolustus- ja maalivahtipeli toimii kuin unelma ja homma rullaa juuri niin kuin päävalmentaja Kari Jalonen kauden alla toivoi. HIFK on usein pitänyt ottelut vähämaalisena hyvällä omanpään pelaamisella ja iskenyt voittoon tarvittavat osumat. Myös Jokerit on piristynyt Hannu Jortikan astuttua narripaitojen peräsimeen. Jokerit on pelannut kolme ottelua Jortikan alaisuudessa ja niistä kaksi on päättynyt voittoon. Punakeltasiniset kaatoivat kaksi kovaa päänahkaa, kun sekä Bluesin, että Lukon oli tyytyminen tappioon. Vähämaalinen ottelu, joka voi päättyä kumman tahansa voittoon. Kotietu ei ole normaalia luokkaa ja hyvä vieraskerroin pakottaa kokeilemaan vierasvoittoa. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,60 - 4,40 - 3,50

 

Ilves - SaiPa

Tampereen Hakametsään tulee vieraita idästä, kun Lappeenrannan SaiPa matkustaa Ilveksen vieraaksi.

SaiPa on vaikean alkukauden jälkeen nostanut tasoaan ja pistetilikin on alkanut karttua. Viidestä viimeisestä ottelusta SaiPa on kerännyt 11 pistettä. Se on tällä hetkellä sarjataulukon toiseksi viimeinen, mutta nykykuntoisena se pystyy kaatamaan minkä tahansa joukkueen. Kotijoukkue Ilves saa tärkeän pelaajan takaisin pelaavaan kokoonpanoon, kun tähtihyökkääjä Colby Genoway palaa tupsukorvien ykköskenttään. Genoway on huippukova vahvistus SM-liigaan ja 26-vuotias kanadalainen pystyy ratkomaan otteluita jopa yksin. Vaikka vierasjoukkue hyvässä vireessä onkin, Genowayn paluu sytyttää varmasti kotijoukkueen ja uskomme Ilveksen palaavan voittojen tielle. Merkki 1.

UrhoTV näyttää ottelun suorana klo 18:30 alkaen.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,65 - 4,40 - 3,50

 

KalPa - Tappara

Kuopion ylpeys KalPa saa vierailijoita hämeestä, kun Tappara matkaa keltapaitojen vieraaksi Niiralan Monttuun.

KalPa on muutaman vaikean viikon jälkeen löytänyt taas työrukkaset ja pisteitä on alkanut kertyä alkukauden malliin. Joukkue  on tällä hetkellä sarjan neljäntenä ja kuntokäyrä on vahvasti noususuhtainen. Kuopiolaisten YV-pelin sielu Tuomas Kiiskinen on tehnyt paluun kaukaloon loukkaantumisen jälkeen ja se on näkynyt tulostaululla. Vierailija Tapparan alkukausi on ollut yhtä vuoristorataa. Joukkue ei pysty voittamaan kahta ottelua putkeen, vaan voitokasta peliä seuraa usein tappio. Tiistaina joukkue kaatoi kuitenkin kovakuntoisen Lukon ja se nosti varmasti pelaajien itseluottamusta. Arvostan KalPan kuitenkin luokkaa paremmaksi joukkueeksi ja kotietukin painaa vaakakupissa. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,55 - 4,50 - 3,70

 

TPS - Kärpät

Kotijoukkue TPS on todella kovan paikan edessä, kun Oulun Kärpät saapuu Turkuhalliin vierailulle.

Kotijoukkueen yllä leijuu synkkä pilvi. 11 edellistä ottelua on tuottanut neljä pistettä. Ainoastaan hyvä alkukausi on pelastanut turkulaiset sarjataulukon jumbosijoilta. TPS:n edellinen kolmeen pisteen voitto on lokakuun kymmenenneltä päivältä. Materiaaliltaan turkulaiset ovat liigan alempaa keskikastia. Vierailija Kärppien materiaali on liigan eliittiä. Vaikka tähtipelaaja Jari Viuhkola joutuikin kahden kuukauden sairaslomalle selkäleikkauksen takia, ei vierailijoilla pitäisi olla ongelmia selättää syvällä kyntävää kotijoukkuetta. Arvostan Kärpät kaksi luokkaa kotijoukkuetta paremmaksi ja vierasvoitto toteutuu nykyvireellä noin viisi kertaa kymmenestä. Merkki 2.

 

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,15 - 4,00 - 2,35