SM-liigakierros -  7. tammikuuta 2010

HPK - KalPa

Surkeasti vuoden 2010 aloittanut HPK saa kovakuntoisen vierailijan, kun Kuopion KalPa matkustaa Hämeenlinnaan. Joukkueet lähtevät otteluun varsin erilaisista asetelmista. KalPa on hurjassa vireessä ja alla on kuuden ottelun voittoputki. Kaksi voitoista on tullut vasta jatkoajan jälkeen, mutta se ei todellakaan vähennä suorituksen arvoa. HPK sen sijaan on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan maalierolla 4:12. KalPa on selvä ennakkosuosikki illan otteluun, mutta HPK on yllätysvalmis kotikentällään. Merkki X.

URHOtv näyttää ottelun suorana klo 18.20 alkaen.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,30 - 4,00 - 2,30

 

Ilves - SaiPa

Yhdestätoista viime ottelustaan vain yhden voittanut Ilves yrittää palata voittojen tielle, kun Lappeenrannan SaiPa matkustaa Tampereen Hakametsään. Ilvs on valahtanut sarjataulukon viimeiseksi ja joukkuetta voidaan kutsua SM-liigan kriisijoukkueeksi tällä hetkellä. Heikki Mälkiän asema Ilveksen päävalmentajana ei ole enää kovinkaan vakaa. Voittoja pitää tulla tai seurajohto etsii Mälkiälle korvaajan. Vierailija SaiPa on ollut viime aikoina hyvässä vireessä, vaikka joukkue on sarjataulukon 13:s. Kuudesta edellisestä ottelustaan Sputnikit ovat voittaneet neljä. Viime lauantaina kaatui sarjakärki Lukko jatkoajan jälkeen 2-1. Ilveksen surkea vire ja SaiPan loistava vieraskerroin pakottavat kokeilemaan vierasmerkkiä. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,80 - 4,30 - 2,90

 

Jokerit - Pelicans

Viime ottelut ilman päävalmentajaa pelannut Jokerit saa Hannu Jortikan takaisin penkin taakse torstain otteluun, jossa Hartwall Areenaan vieraaksi saapuu Lahden Pelicans. Jokerit onnistui katkaisemaan kolmen ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa tiistaina, kun se kukisti sarjajohtaja Lukon kotonaan maalein 6-3. Pelicansin kausi on ollut puolestaan yhtä vuoristorataa, ja hyvää ottelua on seurannut usein tappio. Pelicans on vienyt tämän kauden aikaisemmat keskinäiset ottelut, joten narripakalla on revanssin paikka. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,55 - 4,50 - 3,75

 

Kärpät - Ässät

Viime aikoina hyvään lentoon päässyt Porin Ässät joutuu kovan paikan eteen, kun vastaan asettuu Oulun Kärpät. Molemmilla joukkueilla on alla kahden ottelun voittoputki ja toinen niistä tulee katkeamaan. Materiaaliltaan isännät ovat vieraita edellä, mutta Ässät on tällä kaudella jo useaan otteeseen näyttänyt, että nimi selässä ei kerro kaikkea. Nuori porilaisjoukkue on taistellut eläimen lailla ja viime aikoina se on tuottanut mukavaa tulosta. Molemmilla joukkueilla on alla miltei viikon tauko, joten vauhtia pelistä ei tule puuttumaan. Ässien hyvä kerroin houkuttelee kokeilemaan vierasmerkkiä. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,60 - 4,40 - 3,55