SM-liigakierros -  8. joulukuuta 2009

Blues - TPS

Pahasti vajaamiehinen Blues saa vastaansa viime aikoina surkeasti esiintyneen TPS:n.

Vierailija TPS on viime aikoina ollut liigan pisteautomaatti. Viimeisestä 15 ottelusta saaliina on vain yksi voitto varsinaisella peliajalla. Kuntokäyrä on vahvasti mollivoittoinen ja päävalmentaja Kai Suikkasella on täysi työ kääntää joukkueen kurssi. Hyvän alkukauden pelannut TPS on tällä hetkellä sarjan seitsemäs, mutta liigan jumbosijalle ei ole matkaa kuin kuusi pistettä. Kotijoukkue Blues on lukuisista loukkaantumisista huolimatta pelannut kohtalaisesti viime aikoina. Blues johti lauantaina Oulussa Kärppiä jo 3-0, mutta Kärpät tuli lopulta rinnalle ja ohi. Nuori kotijoukkue onkin taatusti latautunut illan otteluun ja sinipaidat luistelevat kaukaloon ennakkosuosikkeina. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,70 - 4,30 - 3,15

 

HPK - Tappara

HPK ja Tappara mittelevät Hämeen herruudesta.

Hämeenlinnan Pallokerhon alkukausi oli hyvä, mutta edellisellä maajoukkuetauolla joukkueelle tapahtui jotain. Maaottelutauon jälkeisistä yhdeksästä ottelusta on kasassa vaivaiset neljä pistettä. HPK on äärimmäisen tasaisessa liigassa kahdeksantena, mutta matkaa jumbosijalle on TPS:n tapaan vain kuusi pistettä. Vierailija Tappara on yhdestoista, mutta vain pisteen perässä hämeenlinnalaisia. Tapparan peli on viime aikoina ollut kotijoukkuetta selvästi parempaa, mutta helppoja pisteitä Rinkelinmäeltä on turha odottaa. Tamperelaisten kantavia voimia edellisissä otteluissa ovat olleet tutut nimet; Jori Lehterä ja Jonas Enlund nakuttavat pisteitä illasta toiseen, mutta maalintekovoimaa tarvitaan myös muilta ketjuilta, jos tamperelaiset mielivät pudotuspeliviivan yläpuolelle. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,85 - 4,20 - 2,80

 

Ilves - Pelicans

Kumman putki jatkuu?

Hakametsän tiistai-illassa kohtaavat kaksi varsin erilaisista asetelmista otteluun lähtevää joukkuetta. Ilveksen peli on ollut täysin sekaisin maaottelutauon jälkeen ja tällä hetkellä tupsukorvilla on alla viisi tappiota. Vierailija Pelicans on sen sijaan vaikean alkukauden jälkeen piristynyt ja joukkueella on alla kaksi suoraa voittoa. Joukkueet ovat kahden pisteen sisällä liigan tyvipäässä ja pisteet olisivat elintärkeitä molemmille. Ilveksen olisi saatava tappioputki poikki nopeasti, jotta nousu takaisin liigan keskikastiin voisi alkaa. Pelicans on huomattavasti isäntiä paremmassa vireessä, mutta kotivoitosta lähdetään. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,75 - 4,30 - 3,00

 

Jokerit - JYP

Jortikka vs Dufva.

Hannu Jortikan palkkaaminen Jokereiden päävalmentajaksi piristi koko narrilauman ja viidestä edellisestä ottelusta on kasassa mukavat 9 pistettä. Jokerit onkin muutamista loukkaantumisista huolimatta tällä hetkellä yksi liigan vaarallisimmista joukkueista. Mutta hyvin pyyhkii vierailija JYPilläkin. Tahmean alkukauden jälkeen JYP on kivunnut aivan kärjen tuntumaan, sarjan kolmanneksi. Varsinkin vieraspelit ovat jyväskyläläisillä kulkeneet, sillä kuudesta edellisestä reissupelistä on tullut viisi voittoa. Tasainen ja vähämaalinen ottelu. Tasapelikerroin houkuttelee kokeilemaan ristiä. Merkki X.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,30 - 4,00 - 2,20

 

KalPa - HIFK

Savvoo vai Stadin slangia?

Kotijoukkue KalPa on hyvän alkukauden ja sitä seuranneen vaikeamman ajanjakson jälkeen löytänyt hyvän vireen. Kolmen ottelun voittoputki katkesi lauantaina Lahdessa, kun Pelicans oli parempi luvuin 4-2. HIFK oli koko marraskuun paras SM-liigajoukkue ja viidestä edellisestä ottelusta on kasassa mukavat 10 pistettä. Odotettavissa on äärimmäisen tasainen ottelu, kun kaksi hyvässä vireessä olevaa kärkijoukkuetta mittelevät pisteistä. Kuopiolaiset lähtevät otteluun varmasti äärimmäisen latautuneina, sillä kauden aiempi kohtaaminen Helsingissä päättyi isäntien murskavoittoon lukemin 7-2. HIFK:n loistava vire houkuttelee kokeilemaan vieraskerrointa, mutta tasapelimerkkiäkään ei sovi unohtaa kaikilta pelikupongeilta. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,95 - 4,20 - 2,60

 

Lukko - Kärpät

Jatkuuko Lukon hyvä vire?

Suvereenin alkukauden pelannut Rauman Lukko porskuttaa turvallisesti sarjan piikkipaikalla. Toisena oleva HIFK on 11 pistettä raumalaisia perässä. Lukko hävisi kaksi ottelua viime viikolla, mutta lauantainen voitto HIFK:sta osoitti, miksi joukkue on ollut koko syyskauden paras. Rauli Uraman suojatit ovat parhaimmillaan, kun vastustajakin on huippuluokkaa. Mikään itsestään selvyys ei kotivoitto kuitenkaan Äijänsuon tiistai-illassa ole, sillä vastassa on niinikään hyvässä vireessä oleva Oulun Kärpät. Jari Viuhkolan poissaolo näkyy vierailijoiden pelissä, mutta laajasta rosterista löytyy tarvittaessa ratkaisijoita. Kärpät on hävinnyt joukkueiden molemmat aikaisemmat kohtaamiset tällä kaudella ja revanssihenki on varmasti oululaisleirissä kova. Kotietu tekee Lukosta ennakkosuosikin illan otteluun ja kotimerkistä lähdetään. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,60 - 4,40 - 3,50

 

SaiPa - Ässät

Tyvipään hyvävireiset kohtaavat.

Molemmat joukkueet ennustettiin kauden alla liigan jumbosijoille, mutta molempien joukkueiden pirteät otteet viime aikoina ovat antaneet uskoa paremmasta. SaiPa oli lauantaina kaksi erää JYPiä parempi, mutta isännät lisäsivät kaasua viimeiseen erään ja pisteet jäivät lopulta Jyväskylään lukemin 5-2. SaiPa elää ja kuolee ykköskenttänsä kanadalaisista ja heiltä odotetaankin tehoja illasta toiseen. Niinikään rajallisella materiaalilla operoiva Porin Ässät on viime aikoina kerännyt pisteitä mukavasti. Viidestä edellisestä ottelusta on kasassa yhdeksän pistettä ja etenkin Ässien nuoret lupaukset ovat nostaneet tasoaan. SaiPa on voittanut kolme edellistä kotiotteluaan ja se lähteekin illan otteluun lievänä ennakkosuosikkina. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,80 - 4,30 - 2,85