SM-liigakierros 11.9

HIFK - JOKERIT

Helsingissä räjähtää kun nämä kaksi suurseuraa ottavat toisistaan mittaa. HIFK:n ja Jokereiden välisistä otteluista ei aikaisempina vuosina ole latausta puuttunut. Eikä sitä puutu tälläkään kertaa. Eniten kansa odottaa kahden "poliisin" kohtaamista. Uskallan luvata, että HIFK:n Kip Brennan ja Jokereiden Sami Helenius pudottavat hanskat, ja ottavat nyrkkimatsin Nordenskjöldinkadun illassa. Luvassa on tietenkin ylilyönti myös kurinpidolliselta puolelta ja molemmat huilaavat usean ottelun. Pelin lopputulosta on vaikea ennustaa. HIFK pelasi harjoituspelit kohtuullisesti ja voi sitä kautta olla valmiimpi liiga-avaukseen. Merkki 1. 

 

ILVES - TAPPARA

Tampereen legendaarinen paikallispeli. Nämä joukkueet ovat ratkoneet paremmuuttaan liigassa jo monta vuotta. Kummankin joukkueen pelaajamateriaali on liigan keskikastia ja luvassa on tiukka sarja-avaus. Todennäköisesti ottelusta tulee vähämaalinen ja maalivahdit nousevat suureen rooliin. Ilveksen kolossihyökkääjä Marko Anttila on kovassa vedossa ja tulee olemaan pisteillä. Merkki 1.

 

KALPA - JYP

Järvisuomen taistelu. Kuopiossa yhtenottavat kovasti kilpeensä kiillottanut KalPa ja Jyväskylän ylpeys JYP. Viime kaudella JYP vei Kuopiolaisia kuin kuoriämpäriä, mutta tälle kaudelle puntit ovat tasoittuneet. Kalpa on tehnyt kovia hankintoja ja ei ole enää mikään pisteautomaatti. Tunnelma Niiralan montussa on varmasti katossa kun tuhatpäinen Kuopiolaisyleisö kannustaa omiaan. Pelin tulos riippuu paljon siitä, pelaako Kuopiolaisten ykköstähti Sami Kapanen jo torstai-illan ottelussa. Kalpan kokoonpano on muutenkin arvoitus, sairastuvalla on muutama muukin avainpelaaja. Uskomme JYPin voittoon. Merkki 2. 

 

KÄRPÄT - SAIPA

Puolen Suomen joukkue Oulun Kärpät saa vieraakseen Lappeenrannan SaiPan. Oulussa mennään tälläkin kaudella liigan kovimmalla pelaajabudjetilla, mutta tämän kauden joukkue ei ole enää selkeä mestarisuosikki edelliskausien tapaan. SaiPa puolestaan lähtee kauteen heikommalla joukkueella, mutta on syytä huomioida että joukkue operoi myös liigan pienimmällä pelaajabudjetilla. Mielenkiintoinen yksityiskohta on myös se, että molempien joukkueiden veräjänvartoina ovat Tarkin pojat. Kumpi veljeksistä vetää pidemmän korren? SaiPan ykköskenttä on vertailukelpoinen liigan keskikastiin, mutta avainpelaajien leveys ei riitä haastamaan Oululaisia. Merkki 1.

 

PELICANS - BLUES

Lahdessa kohtaavat jo harjoitusottelussa tiukasti yhteenottaneet Pelicans ja Blues. Petri Matikaisen luotsaama Blues lähtee kauteen ensimmäistä kertaa suosikkina. Viime kauden hyvä joukkuepelaaminen ja pieni vaihtuvuus pelaajistossa tekee Espoolaisista mestarisuosikin alkavalle kaudelle. Myös Pelicansluotsi Hannu Aravirralla on erittäin hyvä ja tasapainoinen joukkue käsissään. Viime kaudella Lahtelaiset maksoivat vielä oppirahoja, mutta tälle kaudelle on lupa nostaa tavoitteita. Pelin suurin mielenkiinto kohdistuu Pelicansvahti Tommi Nikkilään, joka aloittaa kauden monen vuoden tauon jälkeen selkeänä ykkösvahtina. Kestää miehen kantti kotiyleisön edessä? Ei kestä. Merkki 2.