SM-liigan siirtoikkuna umpeutui maanantai-iltana klo 23.59. Urheiluveikkaus.com nitoi yhteen kaikki maanantaina tapahtuneet siirrot.

Siirtouutiset ovat luokiteltuina joukkueittain, tuorein aina ylimpänä. SM-liigan sisäisten siirtojen tapauksissa uutinen on pelaajan uuden seuran kohdalla.

Blues

Blues saa vahvistusta hyökkäykseensä, kun Yhdysvalloissa syntynyt hyökkääjä Tyler Arnason siirtyy loppukaudeksi Espoo Bluesin riveihin. Myös Bluesin paidassa viidellä kaudella nähty Patrik Lostedt liittyy joukkueeseen.31-vuotias Arnason on pelannut urallaan lähes 500 NHL-ottelua. NHL-seuroista hän on edustanut Chicago Blackhawksia (varakapteeni kaudella 2005-2006), Ottawa Senatorsia ja viimeisimpänä Colorado Avalanchea. Lisäksi pelejä on kertynyt AHL-liigassa lähes 100. Arnasonilla on myös KHL-kokemusta Dinamo Rigan riveistä kaudelta 2009-2010. Meneillään olevalla kaudella Arnason on pelannut Sveitsin Bielin riveissä tehden yhdeksässä ottelussa tehot 10 (5+5).

Blues on tehnyt loppukauden osalta sopimuksen myös entisen Blues-pelaaja Patrik Lostedtin kanssa. 29-vuotias Lostedt pelasi Bluesissa viidellä kaudella peräkkäin kaudesta 2006–2007 lähtien. Meneillään olevalla kaudella Lostedt on pelannut Mestiksen Kiekko-Vantaassa kapteenin roolissa.Kanadalainen hyökkääjä Nathan Robinson siirtyy Bluesin riveihin loppukaudeksi.  Leftiltä ampuva 29-vuotias Robinson on pelannut urallaan pääasiassa Pohjois-Amerikassa ja Saksassa.

Espoon Bluesin sopimuspelaajat Aleksi Laakso ja Matti Järvinen jatkavat lainalla Vaasan Sportin paidassa.

 

HIFK

Helsingin IFK ei ollut aktiivinen siirtomarkkinoilla maanantain aikana. Viime viikolla seura vahvistui Hannes Hyvösellä.

 

HPK

HPK ja Joonas Nättinen solmivat loppukauden kestävän sopimuksen. Nättinen on pelannut alkukauden Espoon Bluesissa.Nättinen pelaa jo tiistaina ottelussa HPK-Jokerit kotijoukkueen paidassa, ja paikkaa samalla muun muassa loukkaantuneen Ville Viitaluoman jättämää aukkoa. Viitaluoma ei pelaa tiistaina vaan parantelee alaraajavammaansa.

HPK ja Matias Loppi ovat tehneet loppukauden kattavan sopimuksen. Loppi siirtyy Hämeenlinnaan Lahden Pelicansista, jossa hän pelasi vielä perjantaina tammikuun tasauksessa Kuopiossa KalPaa vastaan.

Loppi tulee paikkaamaan HPK:n kovaa keskushyökkääjäpulaa. Arsi Piispasen loukkaannuttua HPK on etsinyt paikkaajaa kakkosylivoiman pyörittäjälle.

 

Ilves

Tampereen Ilves ei ollut aktiivinen siirtomarkkinoilla maanantain aikana.

 

Jokerit

Jokerit vahvistaa keskushyökkääjäosastoaan Lahden Pelicansissa alkukauden pelanneella Henri Heinolla. Hänen sopimuksensa kattaa loppukauden. Heino, 24, on lahtelaisen kiekkokoulun kasvatti. Hän debytoi Pelicansin liigajoukkueessa jo kaudella 2003-04. Hän vakiinnutti paikkansa ryhmässä kaudella 2005-06. Vahvasta kahden suunnan pelistään tunnettu sentteri on tällä kaudella tehnyt 45 ottelussa viisi maalia ja antanut viisi maalisyöttöä.

Jokerit ja Kiekko-Vantaa ovat sopineet Jani Kauton, Jere Ölanderin, Olavi Vauhkosen ja Tomi Pallassalon pelaavan lohipaidassa kuluvan kiekkokauden 2010–2011 loppuun asti.

 

JYP

JYP ei ollut aktiivinen siirtomarkkinoilla maanantain aikana.

 

KalPa

KalPa hankki Marko Kauppisen ja Ryan Lannonin, Samuli Suhonen Italiaan.

31-vuotiaaksi erittäin kokenut, peräti 637 SM-liigan runkosarjaottelun (67+134=201) ja 76 playoff-ottelun (11+24=35) puolustaja Marko Kauppinen siirtyy Jokereista Savon sydämeen. KalPan ja Kauppisen sopimus kattaa kuluvan kauden lisäksi myös SM-liigakauden 2011-2012.

Jo viime viikolla KalPa ilmoitti, että se on solminut loppukauden kattavan sopimuksen yhdysvaltalaispuolustaja Ryan Lannonin kanssa. Raamikas (188 cm / 100 kg) puolustava puolustaja on pelannut AHL:n runkosarjassa 318 ottelua (6+46) sekä pudotuspeleissä 45 ottelua (1+8). Lannon on Pittsburgh Penguinsin NHL-varaus kesältä 2002. Pelaaja saapuu KalPaan AHL:n Worcester Sharksin organisaatiosta.

Puolustaja Samuli Suhonen siirtyy kevätkaudeksi pelaamaan Italiaan, HC Bolzanon riveihin.

 

Kärpät

Huml ja Koponen Kärppä-paitaan.

Kiekko-Laserin sentteriosastolla tapahtui siirtorajalla merkittävä muutos, kun Ville-Matti Koponen hyppäsi loppukaudeksi Kärppien liigarinkiin. Hänen tilalleen Ouluun palaa Joonas Komulainen, jonka piti alunperin pelata kausi loppuun Kajaanin Hokissa.

Tshekkisentteri Ivan H?ml vahvistaa Kärppien hyökkäystä loppukauden ajan. Sopimus seuran ja keskushyökkääjän välillä vahvistettiin lauantai-iltana. 29-vuotias sentteri siirtyy joukkueeseen HC Kometa Brnosta, jossa on tehnyt 43 ottelussa pisteet 6 + 8.

 

Lukko

Lukolle jobinpostia viime hetkellä.

Rauman Lukko tiedotti päivällä, että Tshekin maajoukkueessakin pelannut puolustaja Angel Krstev pelaa Lukossa loppukauden. Siirto ei kuitenkaan toteutunut, koska Krstev ei läpäissyt lääkärintarkastusta.Tshekin piti saapua maanantaina illalla Raumalle, mutta hänen matkantekonsa tyssäsi Helsinkiin, jossa polvi todettiin pelikyvyttömäksi.

 

Pelicans

Vili Sopanen palaa Jyväskylästä Pelicansiin kahden ja puolen vuoden sopimuksella.

Sopanen, 23, siirtyi Lahdesta JYPin riveihin viime kesänä. Sesonki Jyväskylässä ei ollut onnistunut, sillä Sopanen sai kasaan viisi maalia ja 11 syöttöä JYPin paidassa.

Pelicans on pestannut loppukaudeksi Jyväskylästä JYP maalivahdin Jarno Laitisen, 22-v. Laitinen on torjunut tällä kaudella Mestiksessä 27 ottelua torjuntaprosentein 93,33, jolla sijoittuu Mestiksen torjuntatilastossa toiseksi.Pelicans on purkanut sopimuksen ruotsalaispuolustaja Henrik Blomqvistin, 27-v, kanssa. Blomqvist siirtyy Ruotsin Allsvenskanissa pelaavan Tingsrydin riveihin kuntouduttuaan joulukuussa tehdystä selkäleikkauksesta. Sopimus on purettu yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa.

Espoon Bluesia edustanut Jarkko Immonen siirtyi perjantaina Lahden Pelicansin vahvuuteen. Miehen tuore sopimus kattaa myös kauden 2011–2012.

Kanadalaislaituri Lou Dickenson ei jatka sopimuskautensa loppuun asti Pelicansissa. Hänen uusi osoitteensa on Tanskan Aalborg.

Pelicans lainaa maalivahti Tuukka Huumosen, puolustaja Niko Tuhkasen sekä hyökkääjät Joni Häppölän ja Iiro Sopasen loppukauden ajaksi HeKin riveihin.

SaiPa

SaiPa ei ollut aktiivinen siirtomarkkinoilla maanantain aikana.

 

Tappara

Lasse Korhonen Italiaan.

Puolustaja Lasse Korhonen ja Tappara ovat yhteisymmärryksessä purkaneet välisensä sopimuksen. Korhonen siirtyy pelaamaan Italian pääsarjaan Ritten Sportin joukkueeseen.Korhonen oli kirvesrintojen kokoonpanossa tällä kaudella seitsemässä ottelussa. Yhteensä hän pelasi Tapparassa kolmen kauden aikana 81 runkosarja- ja kaksi playoff-ottelua tehden niissä tehot 3+17=20

 

TPS

Grand-Pierre ja Rajala TPS-paitaan.

Tällä kaudella vähälle peliajalle Rauman Lukossa jäänyt hyökkääjä Juuso Rajala, 22, pelaa loppukauden TPS:ssä. TPS:n pelaajakoordinaattori Ari Vuoren mukaan kaudella 2008–2009 Nuorten SM-liigan pistepörssin tehoilla 30+34 voittanut Rajala vahvistaa joukkueen sentteriosastoa.

Alkukaudella neljä ottelua TPS:ssä pelannut puolustaja Jean-Luc Grand-Pierre palaa takaisin TPS:n riveihin loppukauden kestävällä sopimuksella. 33-vuotias kanadalaispuolustaja hankittiin paikkaamaan olkapäävammasta kärsivää Steve McCarthya.

TPS:ssä vähäiselle peliajalle jäänyt hyökkääjä Robin Bergman siirtyy Vaasan Sportiin loppukaudeksi.

Puolustaja Mikael Aaltonen sen sijaan siirtyy loppukauden mittaisella lainasopimuksella TuToon.

 

Ässät

Ässät ei ollut aktiivinen siirtomarkkinoilla maanantain aikana.