Jääkiekkoilija Jere Karalahden ensi kauden työpaikkaa aletaan tutkailla lähipäivinä. Karalahden agentti Juuso Pulliainen kertoi tiistaina, että he halusivat ensin saada selville hovioikeuden päätöksen ennen kuin alkavat perata vaihtoehtoja.

– Odotimme vapauttavaa tuomiota. Ehkä olimme kaikki vähän pettyneitä, mutta ei ole mielenterveys tuosta järkkynyt, Pulliainen luonnehti.Hovioikeus piti käräjäoikeuden ehdollisen vankeustuomion voimassa.

Kuutisen seuraa on ollut yhteydessä Karalahteen, ja ne ovat idästä ja lännestä. Pulliainen mainitsi, etteivät he ole olleet vielä yhteydessä yhteenkään seuraan.

MTV3.fi:n tekemän puhelinkyselyn mukaan seurojen toimitusjohtajat eivät ole halukkaita palkkaamaan Karalahtea. Yksitoista neljästätoista SM-liigan toimitusjohtajasta tavoitettiin ja viesti Jere Karalahden palkkaamiseksi kaudelle 2009-2010 oli yksiselitteinen. Jere Karalahden nimi toivotetaan tervetulleeksi SM-liigakokoonpanoon, mutta yksikään seurajohtaja ei suostu tunnustamaan, että oma seura olisi millään lailla kiinnostunut Karalahdesta. 

Jere Karalahdella ei ole esteitä palata pelaamaan jääkiekon SM-liigaan, jos hän tulee solmineeksi sopimuksen jonkun kotimaisen liigaseuran kanssa.

– En muistanutkaan, että Jeren tapaus oli nyt hovissa. Mitään uutta ei meidän kannaltamme ole tapahtunut. Jos hän haluaa palata liigaan, sille ei ole mitään estettä, sanoi SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen kertoo Aamulehdensivuilla.

SM-liiga noudattaa urheilun oikeusturvalautakunnan viime vuoden alussa tekemää päätöstä. Sen mukaan Karalahdelle 2007 joulukuussa langetettu pelikielto ei pohjautunut kilpailusääntöihin.

– Jere on saanut rangaistuksensa siviiliasioista, ja siviiliasioista hän sen myös kärsii. Tässä ei ole ongelmaa myöskään antidopingsäännösten osalta, Vuorinen kertoo.

Viime kauden Hampurissa pelannut Karalahti olisi SM-liigassa maineestaan huolimatta tai juuri sen takia kiinnostava pelaaja. Eri asia on, kuinka vetovoimainen yhteisö pienen talousalueen SM-liiga on Karalahdelle. Raha tunnetusti ratkaisee seuravalinnoissa.