Southamptonin Saintsit Englannin Hampshiresta on pitkään ollut yksi Iso-Britannian menestyksekkäimmistä tähtitehtaista. Vaikka joukkueella on vain yksi Englannin cupin voitto vuodelta 1976, odottavat etelä-englantilaiset fanit uutta titteliä innoissaan. Kaudella 2015-16 joukkue sijouittui kuudennelle sijalle, joka on Southamptonin paras sijoitus Valioliigaan paluusta, eli kaudesta 2012-13 lähtien. Vaikka meno oli viime kaudella hyvin vakaata, joukkue ei kuitenkaan löytänyt oikeaa tahtia peleihinsä ja jäi taulukossa sijalle kahdeksan. Tällä kaudella joukkuetta kuitenkin valmentaa argentiinalainen Mauricio Pellegrino, joka viime vuonna toi joukkueensa Alavesin sentään Copa del Reyn, eli Espanjan Cupin finaaliin, vaikka joukkue hävisikin Barcelonalle 3-1.

Pikafaktaa Southampton Saintseista:

  • Kotikaupunki: Southampton, Iso-Britannia
  • Kotistadion: St. Mary’s Stadium, kapasiteetti 32,505
  • Perustettu: 1885
  • Sijoitus viime kaudella: 8. sija
  • Manageri: Mauricio Pellegrino
  • Siirrot joukkueeseen: Jan Bednarek - Lech Poznan
  • Siirrot Joukkueesta: Jason McCarthy - Barnsley, Jay Rodriguez - West Bromwich Albion, Harrison Reed - Norwich (lainassa) ja Cuco Martina – Everton.

Kauden 2016-17 tapahtumien historiaa..

Tämän kauden uudella valmentajalla, Claude Puelilla oli vaikea aloitus joukkueen kanssa, ja hän ei oikeastaan tiennyt missä seisoa Southamptonin kanssa. Aikaisempi manageri, Ronald Koeman joka valmensi joukkuetta hyvin, siirtyi kilpailijan Evertonin puikkoihin. Juuri ennen tätä kautta Southampton menetti myös tähtipelaajansa kuten Victor Wanyaman ja Sadio Manen Tottenhamille ja Liverpoolille. Uudella johdolla joukkueen alku oli hyvin tahmea ja se hävisi neljä ensimmäistä otteluaan putkeen. Tämän karmean tappioputken jälkeen onni kuitenkin kääntyi, ja viisi seuraavaa perättäistä ottelua meni hyvin ja joukkue ei hävinnyt kertaakaan. Joulun alla, kun rankka peliaikataulu tuli ajankohtaiseksi, myös Southamptonilla alkoi myös rankemmat ajat. 28. joulukuuta ja 11. helmikuuta välisenä aikana Saintsit saivat pisteitä vain yhdessä matsissa seitsemästä pelatusta. Kevään ja lämpimien ilmojen myötä, Southamptonin vire jälleen kasvoi ja se sijoittui kuitenkin sijalle kahdeksan.

Eurooppa-liigassakin, Southamptonilla ei oikein riittänyt mahdollisuuksia pärjätä muille joukkueille, ja Saintsit saivat raavittua kahdeksan pistettä, aivan samalla tavalla kuten israelilainen Hapoel Be’er Sheva.

Odotukset tälle tulevalle kaudelle 2017-18:

Meillä ei ikävä kyllä kauhean suuria odotuksia ole Southamptonin menestykselle tälle tulevalle kaudelle. Joukke on viime vuosina myynyt isoimmat jalkapallotähtensä, kuten Luke Shaw’n, Adam Lallanan, Gareth Balen, Alex Oxlade-Chamberlainin sekä Morgan Schneiderlinin. Yksinkertaisesti, jos huippupelaajia on vaikea pitää omassa joukkueessaan, näiden siirtojen jälkeen ei myöskään voi kauhean suuria tuloksia odottaa joukkueelta tai muilta pelaajilta.  Southampton on kuitenkin ollut kuitenkin todella vakaa tiimi, ja pysynyt puoliskojen paremmalla puolella pelaajamenetyksistä huolimatta. Joukkueen fanit kuitenkin uskovat kuitenkin aina joukkueeseensa ja toivovat menestystä myös Eurooppa-liigassa, kuten viime kaudellakin.

Summer Transfer Window, eli Kesän siirtoikkuna

Southamptonilla on ollut vaikeuksia pitää huippupelaajia luonaan, ja monet ovat jääneet kaipaamaan esimerkiksi Virgil van Dijkiä. Tämä hollantilainen keskikentän pelaaja on ollut varsinainen menestystarina Liverpoolissa, ja Liverpool valmistautui vastaanottamaan maailmanennätyksen luokkaa olevasta tarjouksesta, mutta tällä kertaa näin ei kuitenkaan käynyt. Emme kuitenkaan pitäisi sitä minään ihmeenä, jos hollantilaispelaaja kuitenkin vaihtaisi joukkuetta vielä tämän kesän aikana. Ennen kautta Southamptoniin värvättiin kuitenkin puolalaisvahvistus Jan Bednarek. Vain 21-vuotias pelaaja tulee joukkueeseen Lech Poznanista, ja allekirjoitti viiden vuoden sopimuksen. Jos joukkue menettää kapteeninsa samalla tavalla kuin Virgil van Dijkin, on ainakin jotain sentään varalla joukkueen tulevaisuutta varten. Southampton tarvitsisi myös ehkä hieman paremman maalivahdin, vähän samaan tapaan kuin Nathan Redmond oli aikanaan.

Ja miten tämä kaikki päättyy?

Tämä tuleva kausi 2017-2018 ei varmaan jää Southampton Saintsien kirkkaimpana hetkenä joukkueen historiankirjoihin. Joukkueessa on kuitenkin paljon lahjakkuutta ja potentiaalia, ja puolustus toimi mielestämme aika hyvin viime kautena. Southamptonilla ei kuitenkaan riittänyt rahkeita viime kaudella sekä Valioliigaan, että Eurooppa-liigaan. Meidän mielestämme Southamptonilla olisi paremmat mahdollisuudet, jos joukkue keskittyisi vain yhteen näistä liigoista kotimaisten cupien lisäksi, eikä menettäisi liikaa pelaajia enää tämän siirtoikkunan aikana. 

Voit lähteä lyömään vetoa täällä!