St. Louisista löytyy entistä vaarallisempi Rams!

Lähtökohdat kauteen: Ramsin viime kausi jäi hieman tasapaksuksi. Seitsemän voittoa ja kahdeksan tappiota toi lohkon kolmossijan, eikä pudotuspeleihin ollut asiaa.

NFC West 2012

Voitot

Tappiot

Tasapelit

Voitto-%

San Francisco 49ers

11

4

1

71,9%

Seattle Seahawks

11

5

0

68,6%

St. Louis Rams

7

8

1

46,9%

Arizona Cardinals

5

11

0

31,3%

 

 

 

 

 

 

 

PUDOTUSPELIT 2012 Jäi runkosarjaan.

Rams kuului kauden alla sarjan vahvistuneimpiin joukkueisiin. Jared Cook ja Tavon Austin sekä Jake Long ja Alec Ogletree tuo vahvan lisän St. Louis tämän kauden joukkueeseen. Kivikovassa NFC länsidivisioonassa on vaikea menestyä, mutta iskukyky on nyt olemassa. Materiaali ei toki sano itsessään vielä mitään, vaan joukkueen on myös osattava pelata yhteen.

Päävalmentaja Jeff Fischer kuuluu sarjan innovatiiviseen puoleen. Liberaali ajattelija on valmis keksimään täysin uusia tapoja pelata peliä, kuten myös hyökkäyksen koordinaattori Brian Schottenheimerin. Monet kehityksen askeleet olisivat voineet poikia paljon enemmän, jos Fischerillä olisi ollut edes jonkinlainen rosteri kasassa. Nyt porukasta löytyy huippuosaamista, joten mitä teet Fischer?

Hyökkäys: Ramsien hyökkäys sisältää paljon kysymysmerkkejä, mutta positiivisessa mielessä. Laitahyökkääjät Jared Cook ja Tavon Austintuovat pelinrakentaja Sam Bradfordin käyttöön lisää aseita. Myös hyökkäyksen koordinaattori Brian Schottenheimerin kanssa sopii paremmin ajatukset yhteen toisena yhteisenä vuotena. Bradford tykkää pelata peliä usealta eri suunnalta, vaihdellen pelitapaansa nopeasti. Nähtäväksi jää miten nuori ja kokematon Rams hyökkäys pysyy Bradfordin mukana. Oletettavaa on, että Bradford-Austin kaksikosta syntyy parin vuoden sisällä todellinen tutkapari. Bradford on Ramsien ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2010 ja 25-vuotiaan lahjakkuuden lopullista läpimurtoa pelinrakentajien eliittiin on odotettu – joko tänä vuonna alkaa tapahtua?

Negatiiviset kysymykset: kestääkö hyökkäyksen linja? Kuka paikkaa Steven Jacksonin? Seuran yhdeksän edelliskauden paras pelaaja keskushyökkääjä, Jacksonon poissa, joten tällä paikalla on isot saappaat täytettävänä. Isaihah Peadilla on mahdollisuus ottaa toisena NFL-vuotenaan seuraava askel kohti eliittiä.

Puolustus: St. Louisin puolustus sisältää äärettömän määrän lahjakkuutta ja tukimies James Laurinaitis tulee jälleen iskemään päälle sata kertaa kaudessa miestä maahan.  Laurinaitis on koko Ramsin puolustuksen kuva; taisteleva johtaja antaa kaikkensa, mutta omaa myös loistavan pelinäkemyksen. Myös linjan Robert Quinn ja Michael Brockers vaikuttavat tulevilta NFL-tähdiltä. Chris Long täydentää vahvan Ramsin linjan.

Heittopuolustus ei sisällä tähtipelaajia, mutta ei se petäkään. Sopivasti kokemusta ja nuoruutta sisältävä ryhmä on tasapainoinen, vahva ja luotettava. Lahjakas Rams puolustus pystyy pitämään isommatkin seurat tiukoilla!

Arvio: Divisioona on sarjan kovin, mutta voi edetä Villikortti- kierrokselle ja saattaa järisyttää maita pudotuspeleissä. Materiaali on lahjakas mutta niin ohut, ettei loukkaantumisiin ole varaa.