[caption id="attachment_3733" align="alignnone" width="426"]Tuulennopea Amour Ami on St. Michelin hallitseva mestari[/caption]

Kansainvälinen St. Michel -ajo järjestetään vuosittain Mikkelissä. St. Michel-ravit ajetaan tänä kesänä 16.-17. heinäkuuta. Tapahtuma huipentuu sunnuntaina ajettavaan St. Michel-lähtöön.

Vajaa viikko sitten Kouvolan Kymi GP:ssä esiintyneet Amour Ami, Express Type ja Merckx Ok ovat St. Michelin ensimmäiset varmistuneet osallistujat. 30-vuotisjuhliaan viettävässä St. Michel-lähdössä maksetaan tänä vuonna 60 000 euron ykköspalkinnon lisäksi 30 000 euron bonus uudesta maailmanennätyksestä. Tuhannen metrin ratojen ME-tulos mailin ryhmäajossa on tällä hetkellä 1.09,3. Sen juoksi vuonna 2002 Varenne juuri St. Michel-lähdössä.Viime vuonna omalla ennätyksellään eli kilometriajalla 1.09,9 St. Michelin voittanut Amour Ami on vahvassa nousuvireessä. Ori kiri Kouvolan EM-osakilpailussa Kymi GP:ssä vinhasti kolmanneksi.Amour Amin omistavat NHL-jääkiekkoilijat Daniel ja Henrik Sedin. Suomessa orin päivittäisestä hyvinvoinnista vastaavat Asko ja Sari Lappi, joiden oriasemalla Amour Ami astuu tammoja. Luotto-ohjastaja Suomessa on Mika Forss.- Ori on paremmassa kunnossa kuin viime vuonna niin minun kuin Asko Lapinkin mielestä. Se oli Kymi GP:ssä oikein tosi hyvä loppukirissä. Jos se Mikkelissä saa sopivan juoksun, esimerkiksi selässä, niin tosi kova pitää se hevonen olla, joka kirissä edellä pysyy, sanoo oria Suomessa manageroiva Matti J. Mäkinen.Express Type oli Kymi GP:ssä kuudes. Ensimmäinen esiintyminen Euroopan avoimen tason hevosia vastaan oli erittäin lupaava.Viime vuonna Express Type hallitsi 4-vuotisikäluokkaa ja voitti Derbyn lisäksi mm. Eugen Pylvänäisen muistoajon Mikkelissä. Silloin syntyi edelleen voimassa oleva ikäluokan Suomen ennätys 1.11,6 lyhyessä ryhmäajossa.Valmentaja Mikko Rivinoja aikoo kilpailla Express Typellä vielä kerran ennen Mikkeliä. Todennäköisin vaihtoehto on kisa Kaustisella.Italialainen Merckx Ok on kerännyt 39 kilpailusta 9 voittoa ja reilut 400 000 euroa. 5-vuotian orin ennätys on kilometriaika 1.11,3 lyhyestä ryhmäajosta.Merckx Ok:n valmentaja on Pietro Gubellini, mutta käytännön valmennustyöstä vastaa suomalainen Harri Rantanen. St. Michelissä Merckx Ok:ta ohjastaa Pietro Gubellini.- Kymi GP meni pilalle jo lähtökiihdytyksessä, kun meidän edestä lähteneistä Commander Crowe otti laukan ja Rapide Lebel lähti hitaasti. Merckx Ok tuli vielä loppusuoraa juosten ja on hyvässä kunnossa. Hevonen jäi hoitajansa kanssa Suomeen Isto Kuisman talliin. Käyn itse hiittaamassa sitä välillä ja yritän löytää sille vielä yhden lähdön ennen St. Micheliä, Rantanen kertoo.Euroopan mestari Lisa America mahdollinen osallistuja.Kaksinkertaisen ME-tamman ja viime kauden Euroopan mestarin Lisa American taustajoukot ovat erittäin kiinnostuneita kilpailemisesta St. Michelissä. Lopullinen päätös tehdään lähempänä kisaa.

Lähde: Hippos.fi