[caption id="attachment_5021" align="alignnone" width="500"] Suikun Rilla[/caption]

Suikun Rilla järjesti suomalaisjuhlat kylmäveriottelussa Vincennesin raviradalla Pariisissa. Ori sai sunnuntain kilpailussa kärryilleen ranskalaisen huippukuskin Franck Nivardin. Nivard ohjasti hevosta täysin Harri Sulkun antamien ohjeiden mukaisesti eli alussa rauhallisesti ja lopussa reippaasti. Taktiikka toi 10 000 euron ykköspalkinnon Suomeen.
Sulku jännitti radan reunalla, mutta hän sanoi tietäneensä jo aamulla, että voitto tulee.

- Yritin vain peitellä tunteita, hän totesi. Suikun Rilla juoksi uuden ennätyksen 23,4a. Se on parhaimmillaan juostessaan ilman kenkiä, mikä pudottaa hevosen ajasta monta sekuntia.

- Vetää sanattomaksi - tällaisen yleisön edessä, Sulku totesi liikuttuneena. Pari lähtöä aiemmin radalla nähtiin Prix de France huimalla 200 000 euron ykköspalkinnolla, jossa voiton vei Roxane Griff. Voitto oli unelmien täyttymys koko perheelle. Mukana oli vaimo ja tytär.

- Voitto merkitsee minulle paljon. Olen aina haaveillut, että saisin ajaa Vincennesin radalla. Hevosen lempinimi on Elvis ja kuten nähtiin, parhaana päivänä se järjestää hyvän show’n, Harri Sulku iloitsi.

- Tämä reissu on ollut paitsi lomaa, myös juhla itsessään. Tämä on hieno tapahtuma ja hyvä tapa verkostoitua. Kuopiolainen Harri Sulku on rakentanut hevosen tälle tasolle maltillisesti, mikä näkyy 8-vuotiaan oriin otteissa. Tällä hetkellä Suikun Rillan kovan kunnon salaisuus on monipuolinen liikkuminen. Sitä on treenattu lumessa, ratsastaen ja tehty mäkivetoja. Hevonen asuu Tapani Jauhiaisen tallissa.

Pitkän kotimatkan jälkeen ori saa kunnon levon, mutta oriin seuraava tähtäin on Mikkelin kuninkuusraveissa. Harri Sulku omistaa hevosesta kaksi kolmannesta ja hänen serkkunsa Tapani Sulku yhden kolmanneksen. Hevosmaailman ulkopuolella Sulku on mukana pienessä tuotekehitysyrityksessä, joka tarjoaa mobiilipalveluja hoito- ja terapia-alueille.

Kylmäveriottelussa toiseksi sijoittui Ruotsin B.W. Gulliver ja kolmanneksi niin ikään ruotsalainen Mana Grabben. Kilpailun tarkoituksena on esitellä ranskalaisyleisölle eri hevosrotuja. Ranskalaisten vieraanvaraisuus ja järjestelyt tekivät pohjoismaalaisiin vieraisiin suuren vaikutuksen.

Feelis oli toiseksi parhaana suomalaisena viides ja palkintorahoja tuli 600 euroa. Feelistä ohjasti Jouni Törmänen.

Lähde: hippos.fi