Sotshi – Ampumahiihtoennakko
Sunnuntaina 9. helmikuuta kello 16:30
Naisten 7,5km pikamatka

Matkaan lähdetään 30 sekunnin välein ja ammuntapaikkoja on kaksi: makuuammunta (taulun halkaisija 4,5cm) ja tämän jälkeen pystyammunta (taulun halkaisija 11,5cm). Ampumapaikalta tauluun on aina matkaa 50 metriä. Jokaisesta ohilaukauksesta rankaistaan 150 metrin mittaisella sakkokierroksella. Sprinteissä pärjää lähes poikkeuksetta parhaimmat hiihtäjät. Hiihtovauhdin lisäksi myös ammuntanopeus on tärkeä ominaisuus pikamatkalla – penkalla ei saa käyttää liikaa aikaa, Kaisa!

SUOSIKIT:

Suomen Kaisa Mäkäräinen on päässyt loistavaan iskuun ja aivan oikeaan aikaan! Anterselvan kilpailuja ei tule ottaa liian vakavasti, sillä Mäkäräinen kärsi pienestä kuumeilusta. Kaunottaren ammuntatyöskentelyssä on edelleen parannettavaa, mutta pikamatkalla yhdellä tai jopa kahdellakin sakollakin Mäkäräinen taistelee mitaleista. Ainoa tahra ennakkokuvitelmissa on Sotshin korkeat olot. Ohut ilmanala ei ole koskaan sopinut Mäkäräiselle.

Pahin kilpakumppani on Darya Domracheva. Hiihtovauhdissa kilpakumppaneilla ei ole suurta eroa, mutta Domracheva on esiintynyt tasaisemmin. Valko-Venäläinen jätti useita maailmancupin kilpailuja väliin, joten sprintticupin viidettä sijaa on turha sen enempää tarkastella. Domrachevan valtti on äärimmäisen tehokas, kissan notkea ja haltijan kevyt hiihtotekniikka. Välillä tuntuu, että nainen lentää ladun päällä.

HAASTAJAT:

Lajin kuningatar, Tora Berger ei ole sprinttimatkalla parhaimmillaan, mutta tästäkin huolimatta ensimmäinen haastaja. Selina Gasparinille varmasti kelpaa ohut ilmanala, sillä nuorukainen on harjoitellut koko elämänsä Sveitsissä korkeissa oloissa. Gasparin on epävarma esiintyjä, mutta hiihtovauhti riittää sprintissä aivan kärkeen. Gasparin on todellisesta ampumahiihtoperheestä, sillä kaikki kolme Gasparinin sisarusta (kuvassa) kilpailevat Sveitsin ampumahiihtomaajoukkueessa! Toinen todella kova hiihtäjä pikamatkalla on Norjan Synnove Solemdal. Ammunta on äärimmäisen epävarmaa, mutta tässä suhteessa Solemdalin kausi on ollut nousujohteinen.Tsekin Gabriela Soukalova aloitti syksyn sensaatiomaisesti, mutta nyt meno on hyytymään päin. Soukalovalle korkeat olot eivät sovi, mutta monipuolinen kilpailija on pakko mainita haastajien listalla.YLLÄTTÄJÄT:

Anastasia Kuzmina edustaa Slovakiaa, mutta on kotoisin Venäjältä ja hänelle on aina loistavasti sopinut korkeat olot. Kuzmina on ailahteleva, mutta kokenut. Olympialaisissa kokemuksen merkistystä ei voi aliarvostaa. Jos useampi kärki nimi epäonnistuu, nousee tasainen suorittaja Olena Pidhrusna korkealle kilpailussa.

Vedonlyönti:

Mäkäräinen on suosikeista turhan aliarvostettu - otahan Kaisa kultaa!!!

Voittaja: Kaisa Mäkäräinen 7,50 operaattori poistettu / operaattori poistettu
Mitali: Kaisa Mäkäinen 2,85 operaattori poistettu
Sprintticupin kymmenen parasta:

1. Kaisa Mäkäräinen, Suomi
2. Tora Berger, Norja
3. Selina Gasparin, Sveitsi
4. Irina Starykh, Venäjä (Kärähti dopingista juuri kisojen alla!!!)
5. Darya Domracheva, V-Venäjä
6. Veronika Vitkova, Tsekki
7. Olena Pidhrushna, Ukraina
8. Anais Bescond, Ranska
9. Ann Kristin Flatland, Norja
10. Valj Semerenko, Ukraina

Etene seuraavaan AH-miehen ennakkoon tästä!
-
-> Miesten takaa-ajo: Kaikki ratkeaa viimeiseen pystyyn? <-- Miesten sprintti: Björndalen saalistamaan yhdeksättä olympiamitalia