Suomen Cupin finaalissa huomenna lauantaina kohtaavat syksyn kuumat joukkueet HJK ja TPS. Edellä mainittu johtaa liigaa kuuden pisteen marginaalilla. TPS kärkkyy kolmantena erityisen hyvin sujuneen syksyn ansiosta.

HJK kulkee kohti mestaruutta, vaikka onkin jäänyt viimeisessä kolmessa pelissään tasapeliin. Joukkue lähtee hakemaan lauantaina kunnioitettavaa tuplaa, kun cupin finaalissa vastaan asettuu TPS.

TPS on nuorine ratkaisijoineen syksyn ehdottomasti kuumin joukkue. Edellisestä kahdeksasta pelistä on tilillä seitsemän voittoa. Viimeksi jyrän alle jäi AC Oulu keskiviikkona 5-0 lukemin. 19-vuotias Roope Riski paukutti hattutempun kahdeksan minuutin sisään.

- Meillä ei ole pisteiden valossa mennyt niin hyvin kuin TPS:lla ja he ovatkin ylivoimainen suosikki finaalissa, heittää HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen.

TPS:n valmentaja Marko Rajamäki on kauden edetessä löytänyt toimivan kokoonpanon, josta viimeiset ottelut ovat olleet osoituksia.

- On ollut hienoa katsoa penkiltä, kun on tullut onnistumisia. Yksilösuoritukset kuitenkin ratkaisevat näitä pelejä voitoiksi ja niitä on nyt tullut, jakaa ”Rapa” kehuja joukkueelleen.

- Voittojen myötä itseluottamus on kasvanut ja tulokset vain ruokkivat itseluottamusta koko ajan, toteaa turkulaisten avainpelaajana häärinyt Riku Riski puolestaan.

Turusta on ennakkotietojen mukaan saapumassa Sonera Stadionille noin 500 kannattajaa. Riku Riski arvostaa tätä suuresti.

- Nyt kun on erityislaatuinen tapahtuma, niin he tulevat varmasti vielä isommalla höyryllä. Se on iso asia meille.

Suomen Cupin finaalin pelaaminen Sonera Stadionilla on herättänyt keskustelua. HJK-kapteeni Ville Wallén ei kuitenkaan näe joukkueensa hyötyvän asiasta merkittävästi.

- Hyödytään ja hyödytään. Totta kai olemme saaneet siinä harjoitella enemmän kuin TPS, onhan se meille tutumpi alusta. Mutta luulen kyllä, että meidänkin pelaajat pelaisivat mieluummin kunnon nurmella.

Lähde: Veikkausliiga.com