Suomen jääkiekkomaajoukkueen avausottelu Helsingissä pelatussa Karjala-turnauksessa päättyi tappioon. Venäjä kaatoi Leijonat rangaistuslaukausten jälkeen 4-3.

Suomi sai salama-alun otteluun, kun Marko Anttila ja Jarkko Immonen veivät Suomen 3-0 -johtoon jo vajaan kahdeksan minuutin kohdalla. Immonen iski kaksi osumaa alle kolmeen minuuttiin. Toinen maaleista oli yv-maali. Avauserässä ei enempää maaleja nähty ja Suomi lähti turvallisen tuntuisessa johdossa erätauolle.

Toiseen erään Venäjä kuitenkin piristyi. Suomi joutui rikkomaan ja Venäjä sai pelata ylivoimalla useaan otteeseen. Lopulta Oleg Saprikin sai kavennettua, kun toista erää oli pelattu reilut kuusi minuuttia. Toisessa erässä ei enempää osumia nähty ja Suomi lähti kahden maalin johdossa päätöserään.

Päätöserän alku oli Venäjän pyöritystä ja vajaan neljän peliminuutin jälkeen Danis Zaripov kavensi alivoimalla. Tilannetta edelsi Suomen laiska puolustuspelaaminen. Ottelua oli jäljellä reilu minuutti, kun Alexei Morozov pääse tasoittamaan. Morozovin veto meni Petri Vehasen längistä sisään, ja Lukko-vahti saa ottaa osan maalista omaan piikkiinsä.

Suomella oli Venäjää paremmat maalipaikat jatkoajalla ja etenkin Tony Salmelainen oli nousta Leijonien sankariksi. Immonen tarjoili loistavan syötön maalin eteen Salmelaiselle, mutta Venäjän maalilla torjunut Vasili Koshetshkin veti pidemmän korren. Näin ollen edessä oli rl-kilpailu. Venäjä vei lopulta rl-kilpailun Morozovin toisella osumalla.

Suomen urakka jatkuu lauantaina Tshekkiä vastaan ja sunnuntaina Ruotsi-ottelulla.

Venäjä - Suomi 4-3 rl. (0-3, 1-0, 2-0, 0-0)

2.59 0-1 Marko Anttila (Leo Komarov) 5.01 0-2 Jarkko Immonen (Marko Anttila) 7.52 0-3 Jarkko Immonen (Markus Seikola) yv 26.26 1-3 Oleg Saprikin (Sergei Zinojev, Vitali Atjushov) yv 43.46 2-3 Danis Zaripov (Alexei Tereshtshenko, Vitali Atjushov) av 58.50 3-3 Alexei Morozov (Danis Zaripov, Alexei Tereshtshenko) 65.00 4-3 Alexei Morozov rl-maali

Maalivahdit: RUS: Vasili Koshetshkin 10+7+7+7=31 FIN: Petri Vehanen 11+13+15+4=43

Jäähyt yhteensä: Suomi 4x2 min, Venäjä 4x2 min.