Suomen naisten taival EM-kotikisoissa päättyi puolivälierissä, kun Englanti vei Turussa pelatun ottelun nimiinsä 3-2.

Jo vartin pelin jälkeen Englanti osoitti vaarallisuutensa. Fara Williams vapautti oikealta laidalta Eniola Alukon, joka niittasi vieraat 0-1 johtoon.

Toisen puoliajan alussa punapaidat menivät jo kahden maalin johtoon, kun Suomen maalivahti Korpela torjui pallon kohtalokkaasti eteensä Sue Smithin antaman vapaapotkun jälkitilanteessa, ja Williams siirsi pallon läheltä sisään.

Suomi ei kuitenkaan luovuttanut vaan lähti rohkeasti hakemaan kavennusta. Ahkera työnteko palkittiin 66. minuutilla, kun Annica Sjölund survoi pallon maaliin kulman jälkitilanteesta.

Englanti kuitenkin rokotti heti seuraavasta aloituksesta, kun Aluko juoksi suoraan aloituksesta läpi koko Suomen puolustuksen, ja niittasi pallon verkon perukoille.

80. minuutin kohalla suomalaiset saivat valoa tunnelin päähän, kun Linda Sällström pääsi puskemaan kavennuksen kulman jälkitilanteesta. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty ja Englanti eteni EM-kisojen välieriin. Suomalaisille tappio sen sijaan tiesi kisojen päättymistä.

EM-kisojen loppuottelu pelataan 10. syyskuuta Helsingin Olympiastadionilla.

Suomi-Englanti 2-3 (0-1)

0-1 Eniola Aluko (15) 0-2 Fara Williams (49) 1-2 Annica Sjölund (66) 1-3 Eniola Aluko (67) 2-3 Linda Sällström (79)